Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lyceum Ludvíka XIV. delší dobu vykazuje velmi špatné výsledky u maturit, ale když je dokonce negativně propíráno v televizi poté, co všichni studenti posledního ročníku u maturity propadli, rozhodne se ředitelka lycea zavést pevný řád a disciplínu. Noví studenti jsou první školní den šokování učitelským sborem, který spíše vypadá jako panoptikum. Přísné ředitelky se nezaleknou a vyhlásí jí válku. Tím se rozpoutá řada humorných situací, místy až tragikomických… (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie o třídě maturantů, nenapravitelných rošťáků a lajdáků, kteří mají v hlavách všechno možné, jen ne učení a školu, navíc v pravidelných intervalech pokoušejí trpělivost svých učitelů a zejména paní ředitelky. V rámci daného žánru, tj. oddechovka na téma studentský život, velmi dobré. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vysloveně cíleně jsem hledala něco, kde budu vědět, že se nezklamu a povedlo se. Já se báječně bavila a je mně úplně jedno co tady někdo píše o IQ. Je to stará klasika, která je vtipná, nápaditá a vůbec nenudí. Od skvělého třídního grázlíka Daniela Auteuila až po různé jednotlivé bizarní postavy. Vtipnost scének byla různorodá, ale například maturitní zkoužka s taháky neměla chybu. Michel Galabru tam měl sice krátkou roličku, ale jako vždy na něj bylo spolehnutí. Takže až budu chtít vypnout, vím, že v šuplíku Claudeho Zidiho je ještě pár filmů, co jsem neviděla a co mě určitě nezklamou, zrovna jako tihle Nenapravitelní. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že někdy před X lety, když jsem taky ještě chodil do školy, jsem na tenhle film narazil v televizi, ale viděl jsem to asi tak od půlky. Nicméně i tak mi to připadalo snad jako nejlepší komedie všech dob. Do teď jsem si pamatoval scénky se strojem na učení nebo s podváděnim při maturitě, ale vůbec jsem netušil, jak se ten film jmenuje. Teď jsem ho teda viděl celej a zasmál jsem se u toho znovu. Je teda fakt, že film postrádá nějakej souvislejší děj, a humor je občas trochu infantilní, ale minimálně 4 hvězdy si to zaslouží. Pro mě rozhodně nejlepší film od Zidiho (včetně komedií s Funésem a Richardem). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ano dej tvori len sled komickych epizodiek a aj ked nie vsetky vyjdu, tak som mal cely cas dobru naladu a viackrat som sa dobre zasmial, co sa nestava tak casto. Dost to pripomina filmy s Les Charlots (co vzhladom na rezisera nie je prekvapive), len namiesto slavnej hudobnej stvorky tu rozne eskapady zaziva skupinka neznamych frantikov v cele s mladuckym Danielom Auteuilom. Michel Galabru sa zo zaciatku vo filme len mihne a poriadne to rozbali az v skvelom finale. Takze pokial mate radi jednoduche priamociare komedie, tak sa dobre zabavite. 8/10. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Z dnešního úhlu pohledu anarchistická záležitost, kdy děj předkládá divákovi šíleně vtipné historky, šílené historky ale občas i šíleně natahované historky. Přece jenom už je to starší snímek a některé záběry proto působí zbytečně zlouhavě. Ale účinný stroj na učení líných a vzdorovitých studentů nemá chybu! /9. 12. 13./ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Stroj na učenie v tomto filme nie je príliš spoľahlivý: tvrdí, že OSN bola založená v roku 1942, hoci tomu bolo v roku 1945. (Arsenal83)
  • Stredná škola, ktorá sa objaví hneď v prvých minútach filmu (oznámenie výsledkov maturity), je súčasná škola Diderot v Aubervilliers. (Arsenal83)
  • Keď Gaëtan (Gaëtan Bloom) zloží ústnu skúšku, skúšajúci sa ho spýtal na obyvateľstvo Brazílie v roku 1978, jeho ťahák uvádza ale údaj z roku 1976 (109 miliónov). (Arsenal83)

Reklama

Reklama