Reklama

Reklama

Vlastička umřela. Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala (Boleslav Polívka), multimilionáře z vůle Boží, z Dědictví I. Trochu zestárli. Bohumil (Boleslav Polívka) taky trochu zestárl. Přibyly mu majetek, starosti, kilogramy a děti. Ztratil ženu svého života. Hraje hudba, zpívá místní ženský sbor Křepelky, jehož byla Vlastička členkou (a Bohuš je sponzorem). Smrt známého sbližuje. Všichni jsou smutní, nebo tak aspoň vypadají. Za zdí hřbitova zastavil starší Mercedes a z něj vystupuje rovněž zestárlá „hérečka" Irenka. Pozoruje pohřeb přes zeď, dovnitř se neodváží. Odjede před koncem obřadu... Smuteční hostina v Bohušově sídle. Jsou tu všichni, které známe z původního filmu. Zjišťujeme, že Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka na to. Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Bohuš je smutný, ale smutek v jeho podání má velmi výstřední podobu. Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky postupně výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání. Vlastička dávala jeho životu řád...vnutila mu kázeň. Teď je zase Bohuš sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům...k flašce. Po sedmi letech se Bohuš zase napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) dobrovolně našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Strážným (Jiří Pecha). Velká jízda... i tak by se film mohl jmenovat, kdyby nenavazoval na už tak proslavený název dílu prvního. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (821)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tak už vím na co umřela Věra Chytilová - viděla to a nepřežila. Došla jí všechna sprostá slova (a že jich uměla!!). Nahrnuté scény bez ladu a skladu a hlavně bez vtipu. Tak si říkám, za co se jí chtěl Bolek asi pomstít ...? Zřejmě za nic, jen potřeboval nějaký větší obnos, aby zachránil olšanskou farmu. Smutné. ()

CaptainNor odpad!

všechny recenze uživatele

Jak může držitel 3 českých lvů, režisér velice slušného psychologického dramatu Pravidla lži a zdatný dokumentarista vyplodit takovou hnojnici, takovou žumpu?! Tam nefunguje ani to nejmenší na čem stojí film jako takový a co ho drží pohromadě. Klidně mohl nastoupit i Krampol, Vydra, Uršula Kluková, Skamene a Sobota. Tohle dílo by vůbec neutrpělo. Hnus!! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ťažký prúser...Toš, já sú Slovák, ale kult "Dědictví" znám naspaměť. O tomhle to nemúže ŕéct nikdo...V titulkoch vidím pri scenári Bolkovo meno a je mi do plaču. Ten, čo v manéži sype jeden fór za druhým vo filme neuspel ani s jedným. Myslím, že som sa raz pousmial, čo je na komédiu sakra málo a na tak očakávané pokračovanie kultu, ktorý poznajú všetci Češi, Moraváci i Slováci je to kurevsky málo. Dva vtipy dokonca ukradol Anderovi z Košic z jeho prvej nahrávky ešte z roku 89!, ale narozdiel od Bolka ich vie predať oveľa lepšie. Dej filmu možno prirovnať k skutočnému životu. Keď už máte všetko, začína sa človek nudiť. Bolek má vo filme všetko, i helikoptéru, ale divákovi nemá čo ponúknuť. Možno bola chyba nechať všetko na Bolkovi, pretože v staršom kulte hláškujú všetci, nielen Bolek. Tu sa zopár postáv vrátilo, ale ostali žalostne nevyužitý. Režisér Sedláček totálne zlyhal. Prísť s pokračovaním kultu chce poriadnu zodpovednosť, ale zdá sa, že to všetci zúčastnení vysoko podcenili. Keby to šlo zmazať, tak to zmažem, aby kult ostal nepoškvrnený. Dva hviezdy za Bolka, ktorého mi bolo ľúto, inak kľudne i odpad. 30%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vtip postrádající zpověď okoralého klauna, který v lihu už dávno rozpustil svůj glanc.. Ať už se jednalo, či nejednalo ze strany Sedláčka o jakýsi druh podvratnosti, máte chuť mu navomitovat do kapuce od mikiny. Ještěže se toho nedožil strýc Košťál, protože taková šmíra namotaná na špulku opileckých mouder tu nebyla od Kuvajtu napadení.. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dědictví aneb takový obyčejný týden v životě Bolka Polívky? Vlastně proč ne, ta farma vypadá moc hezky a reklamu si zaslouží. A protože není pochyb o tom, že u nás jeden maká a čtyři čuměj, český národ se s tímhle prochlastaným pokračováním (s jedním dobrým fórem za půl hodiny) určitě bez problému sžije. (4/10) P. S.: Přiznaný product placement je zdaleka největším WTF začátku roku! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení začalo 29. května na zámku Skrýšov u Sedlčan. Natáčení probíhalo také v Praze, v Rudné u Prahy či na zámku Karla Rodena. Scény odehrávající se v blázinci, se natáčely v psychiatrické léčebně v Kroměříži. Scény na hřbitově a u kostela byly natočeny v Lulči u Vyškova. (Terva)
  • Na natáčení filmu měl štáb pouze 28 dní. (Indy21)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno