Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (679)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejoriginálnější "krimi" seriál současnosti. A rozhodně nejkreativnější. Grahamova dedukce a schopnost vcítit se do mysli vraha je znázorněná opravdu brilantně. Jen je to chvílemi až příliš přehnané, aby to na diváka prostě co nejvíc zapůsobilo, postavy v seriálu NEVEDOU dialogy jako běžní smrtelníci ( a momentálně mám na mysli i rozhovory např. mezi Crawfordem a jeho ženou) a já se každou chvíli třesu, kdy se zase bude Hannibal věnovat svým kulinářským uměním. Leckdy je na mě té zvrácené-psycho atmosféry jednoduše příliš. Přestože případy jsou snad díl od dílu šílenější a o to zajímavější, nebaví mě ta věčná hra kočky s myší (přijdou na Lectera vůbec někdy?), nebaví mě ony servírované večeře a naprosto se mi znechutil Mikkelsen, který do své role pasuje prostě až příliš dobře. Dosud jsem si říkala, že je na něm něco slizkého a postava Hannibala tomu dojmu nasadila korunu. Psychiatrické řečičky mě někdy dosti unavují a z té tajemné atmosféry začínám být v depresi. Ale pozornost si to určitě zaslouží (jen u toho proboha nežerte!) momentálně si nedokážu vybavit seriál, který by byl obdobně hravý a šílený. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dvě epizody, ale vlastně už jedna mi stačila k poznání, že tentokrát si s televizní sérií rozumět nebudu. Je to snaživě cool a využívá to všechny možné populární a efektní nástroje k upoutání divákovy pozornosti, zajímavé prostředí, psychicky vyšinuté nebo výjimečné typy postav, ale nějak se s tímhle stylem míjím a vidím v tom pouhou účelovost. Když to vezmu upřímně, to jediné, co na seriálu opravdu funguje, je postava Madse Mikkelsena a jeho doktora Hannibala Lectera. Jenže ta nehraje dominantní roli a naopak hlavní hrdina seriálu je podle mého mínění naprostý omyl a jeho interakce s doktorem nefungují. Takže kdybych měl porovnávat Antony Hopkinse a Madse Mikkelsena, hodně obtížně bych se rozhodoval, koho vyzdvihnout (i když klasika by nakonec asi dostala přednost), ale to ostatní v porovnání s legendárním Mlčením jehňátek podle mého názoru pokulhává. Celkový dojem: 35 %. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen je coby Hannibal Lecter bezpochyby vynikající, ale vůbec mi to nesedlo. Moderní a rádoby cool způsob vyprávění mi přisel až moc na efekt, obsese nechutnostmi až nepatřičná a pod tím vším pozlátkem zbývá pouze nuda. Mohla to být pecka, tahle je to IMHO promarněný potenciál. Po třech epizodách jsem to vzdal. 40%. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

"Se zrodil v kreativní mysli .... a rafinované režie..." Ani jedno jsem nijak zvlášť nepocítil. Ano, je fakt, že bych opravdu rád hodnotil kladně, jde přeci o Hannibala Lectera, navíc ho hraje můj oblíbenec Mikkelsen. další hlavní roli obsadil Fishburne, kterého mám rád už od "Horizontu Události". Takže proč bych neměl hodnotit minimálně 4 až 5 hvězdami..?? No když se mi to trochu rozleželo v hlavě, odpověď je opravdu jednoduchá, tenhle seriál je v mnoha věcech opravdu nedotažený. Takže, ač bych opravdu chtěl hodnotit vysoko, nejde to, byla by to jen póza. Takže za první řadu dávám 3 hvězdy a 65% ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Pozvání od HBO na Fine dining, které zahájíme amuse-bouche z varlat čerstvě sejmutého makléře z otevřeného chovu s kapary je víc než kulinářský zážitek, který nezkazí sklenka Bienvenues-Bâtard-Momtrachet Grand Cru. Jestliže patříte do skupiny oposumů, kteří si myslí, že tilapie je pohlavní nemoc, pozvánku od lékařů k večeři zásadně a nekompromisně odmítněte, neboť Vám hrozí společenské znemožnění se a téměř jistota, že jako dezert se bude podávat Váš telecí mozeček flambovaný na kvalitním Hennessy Paradis IMPERIAL, doplněný o dýňové pyré sypané černými lanýži. Doporučuji tedy nastudovat alespoň základy kuchařské terminologie a je nezbytně důležité vědět, který že příbor je na kterou pochutinu, u lidí na úrovni se chyba prakticky netoleruje a Vy tak můžete skončit s nožem na ryby zaraženým hluboce v prdeli, což je neskutečně nepohodlné a neskonale neestetické. Rozumíme si? Ok… Pokud tedy přeskočíte fádní gazpacho a vrhnete se rovnou na nadívaný brzlík úspěšného právníka podávaném na chřestovém lůžku s karotkovou pěnou a jogurtovým přelivem zapékaném v sur la plat, neuděláte chybu, pakliže se tedy nebudete šklebit jak debil a zvědavě se vyptávat na recept, neboť tito kulinářští guru a gastronomické hvězdy bývají poměrně předráždění díky nesnadnému shánění kvalitních surovin, a pak by akutně hrozilo nebezpečí státi se novým, zítřejším chodem číslo čtyři pro Baltimorskou smetánku. Jste-li tedy nevyrovnaný floutek, který chce za každou cenu vědět vše a nestačí mu informace od mistra Babici, pak doporučuji starou hnusnou kulajdu, kterou usmolíte doma ve smaltu po prapraopici a asijského brabce, zde se jeví jako nejhorší nebezpečí nekontrolovatelný průjem, který se dá s jistou dávkou štěstí přežít. Hannibal vám tolik šancí nedá. Jsem z něj dokonale na větvi. Navíc, pokud budu mít jistotu, že budu chodit oblékaný jak Dr.Lecter, seknu zítra s lopatou a nechám se vyučit na toho psychiatra, čéče. ()

Galerie (1 203)

Zajímavosti (46)

  • Jack Crawford (Laurence Fishburne) rieši vraždu, kedy sa vrah vydával za zviera. Meno vraha, Randall Tier (Mark O'Brien), priamo naznačuje, že ním je, keďže výraz "tier" znamená v nemčine zviera. (Sexy_Beast)
  • V epizóde môžeme vidieť Hannibala (Mads Mikkelsen) a Willa (Hugh Dancy), ako spoločne zjedia malých vtáčikov namočených do brandy Armagnac. V skutočnosti boli vyrobené z marcipánu a plnené orechmi, aby boli chrumkavé. (SpoilerAlert)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno