Reklama

Reklama

Tichý experiment

  • Česko Temné síly (více)
Trailer 1

Profesor Coupland provádí společně s týmem studentů na odlehlé usedlosti experiment na Jane Harperové, mladé dívce skrývající nevyřčená tajemství. Odhalené temné síly jsou pro všechny zúčastněné ještě děsivější, než si kdokoli myslel. Jane Harperová je hluboce problémová dívka posedlá všepohlcující temnotou. Profesor Joseph Coupland má nezvyklý plán, jak ji zničující temnoty zbavit. Pár vyvolených studentů pozve na svou odlehlou usedlost za Londýnem, kde navrhne, aby se společně pokusili Janinu negativní energii vyvolat. Studentům se to podaří, ovšem to, co následuje, je čisté šílenství - horor tak děsivý a silný, že možná pohltí každého z nich, aniž by si kdokoli uvědomil, že se do odvážného plánu neměli vůbec pouštět. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (68)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Štúdio Hammer sa v novom tisícročí snaží o ďalšiu renesanciu. Občas to vyjde ( ŽENA V ČIERNOM ), no a občas nie. A tým nie, je práve TICHÝ EXPERIMENT. Opäť sa snaží vsadiť na dobové zasadenie príbehu, ale ten moderný plášť do ktorého je oblečený ( čiastočný found footage ), kazí dojem. Atmosféra mu tým pádom uteká ( staré hammerovky aj napriek niektorým chybám, stále obsahovali úžasnú atmošku ) a chybu robia tvorcovia aj tým, že sa prílišného napätia boja. Ale veď prečo? To minimum scén, v ktorých sa hororom konečne stáva hororom, sú veľmi vydarené. A mať Ticháčkovia takých sekvencií viac, Hammer môže byť na seba opäť hrdý. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Tak už i Hammer podlehl laciným snahám o kamerování v pseudodokumentárním stylu. Ačkoliv tohle není typická FF (Fucked up Film), rozklepaných záběrů si užije divák, až ho budou oči bolet. Přesně jako u většiny FF idiotin, i tenhle průšvih se snaží maskovat problémek, že většinu filmu se tam děje výrazné hovno, trumflo by to i záběry z poslanecké sněmovny. Vymaštěná, zmatená, nudná a rozklepaná sprostota, nehodná vyvedeného traileru. Až se jednou dožiju konce roku 2014 a budu rekapitulovat má největší zklamání, Tiší Jedni tam budou hodně vysoko. Jednu hvězdu za posledních 10 minut. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zvedavý profesor a jeho výskumnícky tím začnú študovať dievča pri ktorom sa sústreďujú podozrivé energie, snažiac sa objaviť prítomnosť niečoho neprirodzeného, čo ale nemusí skončiť podľa ich predstáv... Zľahka inšpirovaný parapsychologickým experimentom zo 70. rokov, dobovo zasadený a štýlovo natočený kúsok v duchu starších hororov, avšak obohatený o moderné found footage spracovanie, ktoré ale našťastie nezožralo celý film a je tu využívané vcelku rozumne. Nemôžem síce povedať, že by to bola nejaká bomba, alebo že by to vydesilo, či ponúklo niečo špeciálne, ale bavil som sa. Proste to bol príjemne natočený a dobre pozerateľný retro horor. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Místy až moc ukecané hlavně první část filmu , pak už konečně pěkně řádí i posedlá Jane, která je pěkná, ale zároveň dost šílená. Asi nejhorší postava je autor experimentu profesor. Konec byl zajímavý a i nečekaný aspoň z části. Určitě bych si to dovedl představit o něco kratší, aby to mělo lepší spád. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nevyšlo. Trailer mě hodně navnadil, ale opět se ukázalo, jak i ten nejpodřadnější horor se může ve dvou minutách jevit jako děsivá duchařina. Prostě klasický recept na chtěný úspěch: vezměte z ukázek ty nejlepší scény a obalte je do nudného těsta bez chuti a aroma. Trochu mi to připomíná ty buchty ze supermarketů. Vysoké a nadmuté, po jejím nakousnutí však suché, plné vzduchu a s dvoumilimetrovou vrstvou tvarohu. Doufám teda, že příští setkání se vzkříšeným studiem Hammer bude u něčeho vypečenějšího. Třeba u dvojky Woman in Black. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (6)

  • Film volně vychází z „Philipova experimentu“, parapsychologického pokusu provedeného v roce 1972 v Torontu v Ontariu, jehož cílem bylo zjistit, zda subjekty mohou komunikovat s fiktivními duchy prostřednictvím očekávání lidské vůle. (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel v Oxfordu ve Velké Británii. (rafix)
  • Když dají svíčku Jane (Olivia Cooke) pod paži, je vidět, že se jedná o jednu z plastových „bezplamenných“ svíček na baterie – plamen je tuhý kus papíru, který se neohýbá. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama