Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (207)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Temný krimithriller v hlavních rolích s Jean-Paulem Belmondem jako nájemným zabijákem, kterého najímá policie na řešení problémů, na které sama nestačí, a Brunem Cremerem (Maigret z TV seriálu) jako vraždícím maniakem a lupičem. Sice je to ze začátku trochu zmatené, ale postupem času to všechno zapadne dohromady. Zpočátku to vypadá na naháněčku Belmondo vs. Cremer, ale pak se Belmondo vydá za jediným svědkem do vězení a zbytek filmu je o vztahu mladého zlodějíčka (to je ten svědek), a stárnoucího zabijáka, kteří jsou společně na útěku z vězení před mafií, která vězení ovládá, a zároveň na stopě Cremerovi. A mimochodem, přezdívka "Koko" může znít legračně - pokud s ní někoho neosloví Bruno Cremer v tomhle filmu. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Taková žánrová klasika, povinná pro každého, kdo má rád francouzské krimi sedmdesátých let. Děj je sice mírně natažený, ale přesto nepostrádá dynamiku a navíc příběh není zatěžován nějakými postraními detaily. Jednoduchá přímá cesta k cíli, kde je od začátku jasné, že v cílové rovince si to rozdaji Belmondo a Bruno Cremer. Fajn podívaná. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to jedna z nejmíň akčních Belmondových kriminálek. A taky jedna z nejdusnějších. Tentokrát tu není žádný hláškování ani humor. Je to hlavně o vztahu stárnoucího nájemného řešitele státních problémů, který si po letech práce na okraji společnosti uvědomuje, že by nebylo na škodu mít taky nějakou tu rodinu. A proto se téměř nepochopitelně upne na mladýho ztřeštěnýho zlodějíčka, kterého bere téměř jako syna. Zároveň řeší poslední případ, kerý mu má zajistit vysněný ostrov a odpočinek. A věta "Nazdar Koko." je nezapomenutelná. Kdyby to bylo natočeno před Čtyři vraždy stačí, drahoušku (odkaz zde), řekl bych, že zmíněná přezdívka je předobrazem k u nás téměř stejně legendární větě "My všichni jsme Gogo." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne dobra a drsna kriminalka, jejiz nejvetsi plus je docela svizne odsejpajici a zajimavej dej a Belmondo, kterej tu je za vetsiho drsnaka nez obvykle a nema problem nekoho prejet autem nebo sundat brokovnici a i na tu hlasku si cas najde. No a nejvetsi minus je misty dost divnej strih a celkova zmatenost snimku. Jenom zbejva dodat, ze Cremer je paradni zaporak. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pro mě, v této době, nudné, nepřehledné, nejasné, divné. Určeno pro fandy Belmonda, což nejsem, pro fandy naprosto ulítlého střihu - vůbec sem při sledování netušil, která bije, což taky nejsem, pro fandy starých kriminálek ála Francouzská spojka, což nejsem. Po hodině koukání jsem se přistihl, jak zároveň pročítám zdejší komentáře a nestačím se divit vysokému hodnocení. Hold, Belmondo je už passé. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v holandskom meste Vlaardingen, francúzskych obciach Le Barcarès, Le Barcarès, Carrières sur seine a v Paríži. (dyfur)
  • Vé scéně, kdy vodič cisterny s vínem prudce zabrzdí, protože má u hlavy Stopařovu bouchačku, udeří se spolujezdec hlavu do čelního skla, které až praskne. V dalším záběru na cisternu je ale čelné sklo netknuté. (Gareth_Jones)
  • Vrah (Bruno Cremer) dává svým kumpánům přezdívku Koko. Přezdívka údajně napadla režiséra poté, co cosi vysvětloval štábu a přikusoval svačinu, u čehož se zakoktal. Smyčka byla poté použita do filmu. (Arnost.Dadak)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama