Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (208)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Já bych si tedy s dovolením na počest Lovce hlav jednu malou rachejtli pro radost vystřelila. Ono totiž díky za takové filmy, s ohledem na to, co je člověk kolikrát nucen shlédnout z novější produkce. Stará dobrá Francie a Bebel... "1. lekce: Nepodávej ruku tomu, koho neznáš... A neobracej se zády... Lekce číslo 3: Na nic se neptej..." ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Pro mě bude asi Belmondo navždy Le professionnel, a tuhle jeho vážnější polohu mám moc ráda. Lovec hlav je moc dobrý film. Když člověk v dnešní době vidí poprvé tyhle starší kriminálky, je to pro něj trochu sentimentální. Ty jejich rvačky, řízení aut, občas i zakopnutí, to se v dnešních filmech moc nevidí. Dnes jde všechno jako po drátkách, z řízení auta zbyde pomalu jen prásknutí dveřmi, při rvačkách mají všichni až nadpozemský schopnosti a chodníky, silnice, všechno je tak uklizený, že se herci pohybují s naprostou přesností, nezakopnou, neupadnou a nějaké strasti, kde je telefonní budka, ty už taky nehrozí, je to jinde, je to prostě pryč. Líbí se mi tyhle výlety do minulosti. ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul tu je za takového suveréna, že by to mohlo i nudit. To by to ovšem nesměl být Jean-Paul, který, v jinak drsném příběhu, půdu pod nohama zkrátka neztrací. Ani v navýsost povedené přestřelce, odehrávající se v zapadlém opuštěném stavení, jejíž spomalovačky mi daly vzpomenout na starého dobrého Sama. Velké plus pro Bruno Cremera, jehož oči mě opravdu přesvědčily o tom, že by mi hlavou tu kulku zkrátka prohnal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Je vymalováno, uklizeno..“ Tradičně famózní Bebel, jenž užene sprintem i cisternu (pravda plnou), nevytápěná toaleta B.Cremer, úderná hudba Michela Colombiera a takřka "sergioleonovský" závěr v kriminálce, co studovala na staré dobré francouzské škole. Někteří vidí v Lovci hlav málo Jean-Paulova nadhledu, ale kdo ho chce opravdu najít, ten si jej najde. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Taková žánrová klasika, povinná pro každého, kdo má rád francouzské krimi sedmdesátých let. Děj je sice mírně natažený, ale přesto nepostrádá dynamiku a navíc příběh není zatěžován nějakými postraními detaily. Jednoduchá přímá cesta k cíli, kde je od začátku jasné, že v cílové rovince si to rozdaji Belmondo a Bruno Cremer. Fajn podívaná. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vé scéně, kdy vodič cisterny s vínem prudce zabrzdí, protože má u hlavy Stopařovu bouchačku, udeří se spolujezdec hlavu do čelního skla, které až praskne. V dalším záběru na cisternu je ale čelné sklo netknuté. (Gareth_Jones)
  • Ve chvíli, kdy Stopař (Jean-Paul Belmondo) pomůže vězňovi k útěku, schovávají se v cisterně s vínem. Když však cisternu opustí, jsou oba suší a čistí. (AllShallFall)
  • Vrah (Bruno Cremer) dává svým kumpánům přezdívku Koko. Přezdívka údajně napadla režiséra poté, co cosi vysvětloval štábu a přikusoval svačinu, u čehož se zakoktal. Smyčka byla poté použita do filmu. (Arnost.Dadak)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama