Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (208)

Rawar 

všechny recenze uživatele

Rovný chlapík je tenhle Belmondo, ale taký nelítostný a odhodlaný mstitel. Honící se v tomto filmu za slizkým prevítem Cremerem. Vrcholem tohoto filmu je jednoznačně jeho závěr, který jsem si přehrával snad stokrát. Konec pro mě byl takovou obrovskou satisfakcí, že bych musel hodnotit maximálně i kdyby zbytek stál za starou bačkoru. Ale tak tomu naštěstí vůbec není, film má na můj vkus dobrý spád, scéna s cisternou je parádní a akce s brokovnicí je přímo skvělá. Do toho se sem tam ozve skvělý motivek Michela Colombiera, který k filmu dělal hudbu a myslím že se mu povedla a do filmu zapadá jako puzzle. Zejména závěrečný motiv mě posadil na zadek a zní mi v hlavě dodnes. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Lze-li i o klasické detektivce (je možné diskutovat o formě a vymezení klasičnosti) říci, že je dokonalá, pak LOVEC HLAV má ke konkretizaci takové představy až neuvěřitelně blízko. Mezní postavení stopaře na rozhraní organizovaného zločinu, zpravodajské služby a tajné kriminální policie připomíná anglický seriál RANDALL A HOPKIRK i americké lovce zločinců, kteří na základě zveřejněných oficiálních vyhlášek "dodávají" stíhané zločince do stanovených věznic prostřednictvím oficiální policie. Západoevropská akčnost je v porovnání s tou americkou reálnější, přesvědčivější a podloženou špičkovými výkony výtečných herců (Belmondo, Cremer). Nápaditý scénář a propojující se režie dotvářejí dojem dechberoucí profesionality citlivě zacházející se stupňovaným napětím provázeným nadprůměrným intelektuálním uchopením tématu. ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul tu je za takového suveréna, že by to mohlo i nudit. To by to ovšem nesměl být Jean-Paul, který, v jinak drsném příběhu, půdu pod nohama zkrátka neztrací. Ani v navýsost povedené přestřelce, odehrávající se v zapadlém opuštěném stavení, jejíž spomalovačky mi daly vzpomenout na starého dobrého Sama. Velké plus pro Bruno Cremera, jehož oči mě opravdu přesvědčily o tom, že by mi hlavou tu kulku zkrátka prohnal. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá kriminálka. Rozhodně ne typická Belmondovina (minimum hlášek a Belmondo velmi zvážněl), ale to vůbec není na škodu. Belmondo opět hraje sebevědomého agenta, ovšem žádného lovce žen a i jeho typický nadhled chyběl (což ovšem nebylo na škodu, mnoho "vážnějších" rolí Jean nehrál). Bruno Cremer, ačkoliv má malý prostor, vytěžil z něj maximum. A ani Patrick "Coco" Fierry nebyl na škodu. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Belmondo nenatočil takových temných akčních filmů více. Začátek se sice spíše nese ve stylu jeho pozdějších show pro celou rodinu (Zvíře, Dobrodruh, Policajt nebo rošťák...), ve kterých není ani stopa napětí, protože v nich Belmondo všechny likviduje s úsměvem na tváři, ale tady postupně, hlavně díky Cremerovi, přituhuje, a závěrečná půlhodina je opravdu tvrdě nemilosrdná řežba. Bohužel, stejně jako Následník, je tento film zatížen xenofobií k menšinovým skupinám, ale jinak patří k tomu lepšímu v Belmondově filmografii. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Ve chvíli, kdy Stopař (Jean-Paul Belmondo) pomůže vězňovi k útěku, schovávají se v cisterně s vínem. Když však cisternu opustí, jsou oba suší a čistí. (AllShallFall)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v holandskom meste Vlaardingen, francúzskych obciach Le Barcarès, Le Barcarès, Carrières sur seine a v Paríži. (dyfur)
  • Vrah (Bruno Cremer) dává svým kumpánům přezdívku Koko. Přezdívka údajně napadla režiséra poté, co cosi vysvětloval štábu a přikusoval svačinu, u čehož se zakoktal. Smyčka byla poté použita do filmu. (Arnost.Dadak)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama