Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Bezva komedie s Belmondem se spoustou zábavných scének. Evidentně se tímto snímkem inspiroval Steven Spielberg protože řada scén (stejná hudba při příjezdu do Berlína, honička s nácky na motorkách, rozcestník, setkání s Hitlerem, hlavní hrdina v náckovské uniformě atd...) mi velmi silně připoměla Poslední křížovou výpravu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborná francouzská akční komedie s charismatickým Belmondem v roli kouče francouzských boxerů, odehrávající se z velké části v předválečné Třetí říši v době olympiády, natočená francouzským režisérem židovského původu Gérardem Ourym. Místy připomene starší Ouryho komedii Velký flám, ale většina filmu je originální a velmi komická. Oury je jednička v dělání si legrace z Němců a především z fašounů. Jsou zde nezapomenutelné scény: židovská kapela hrající Hitlerovi jidish písně transponované bavorskou kapelou na německé lidovky, tupí němečtí vojáci bubnující dvakrát za sebou domnělému autu führera, kukačkové hodiny s hajlující orlicí na Berghofu... Belmondo prováděl všechny své kaskadérské výstupy sám, pouze s jedinou výjimkou nebezpečného parašutistického skoku hlavou dolů, který nechal na kaskadérovi. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=WZ_TEuxFqEg ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vlažné, nedochucené … a silně nedopečené. Komedie, která po slibném úvodu opustí olympijský stadión a z neznámých a pro mě nepochopitelných důvodů se začne průběžně ztrapňovat, přičemž její naivita v některých okamžicích hraničí s lehkou demencí. Nesourodému sledu scének svým šarmem a širokým úsměvem nedokáže nijak zvlášť pomoci ani takové eso es, jakým je Jean-Paul Belmondo ... 2,5* ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie a la Belmondo. Je to milé, je to vtipné, je to hřejivě lidské a má to příjemnou pohodovou atmosféru. Film, který si divák doslova užije. Role Jo Cavaliera je Belmondovi šitá na tělo. A Hitlerova sestra Angela je třešnička na dortu. Gérard Oury uměl napsat a natočit výborné komedie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Belmondo sa teda nebabre ani s Hitlerom. Nadštandardná porcia zábavy, ktorá spočiatku vyzerá ako typická paródia. A vlastne to tak až do konca zostane, akurát sa k tomu pridá skvelá dobrodružná časť, kde autonaháňačky, bitky a prestrelky nepatria k ničomu zvláštnemu. Posledných pätnásť minút je úplne dokonale vtipných, čo scéna, to skvost, najmä dvojrola Güntera Meisnera ako Hitlera jeho sestry Angely je nezabudnuteľná. A treba spomenúť aj podmanivú titulnú melódiu. 85%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • V rozhovoru pro bonusové DVD k filmu z roku 2000 se Gérard Oury mimo jiné svěřil, že komparzisté, kteří hráli tělesné strážce SS v Berchtesgadenu, byli Američané, protože původně zamýšlení Němci se pro film odmítli ostříhat. (classic)
  • Název filmu Eso es ve skutečnosti znamená kód, který se správně čte "SOS", vztahující se k pomoci dostat židovskou rodinu pryč z Německa. (med)

Reklama

Reklama