Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

mortak 

všechny recenze uživatele

Francouzská bláznivá komedie se všemi klady a zápory. Belmondo předvádí svůj kaskaderský um - od lítání, přes boxerské bitky, až k házení pneumatik z jedoucího auta, aby to na konci natřel samotnému Hitlerovi. Taková odpočinková záležitost, která potěší, ale na kterou zapomenete pět minut po skončení. I když - židovská rodina na Hitlerově oslavě či gestapák prznící francouzštinu - je tu docela dost dobrých vtípků. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná válečná komedie, která se sice drží zajetých kolejí (není těžké odhadnout, jakým směrem se bude příběh vyvíjet), ale díky několika velice vtipným nápadům a díky Belmondovu charismatu uteče, ani se nenadějete. K nejlepším momentům patří bezesporu nevědomé zavítání židovské rodinky do Hitlerova sídla, obdivuhodné jsou rovněž některé Belmondovy kaskadérské kousky, při nichž jistojistě nebyl suplován kaskadérem. Pokud vám nevadí další vykreslení Hitlera jako imbecilního šaška (vždyť je to komedie) a chcete se jenom bavit, pravděpodobně s tímto filmem, stejně jako já, nebudete mít žádný problém. 80% Apendix: Vím, že to víte, ale pro ty kteří si toho nevšimli – český název je vlastně voláním o pomoc: „es-o-es“. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebol by to Belmondo, keby si neurobil srandu aj z druhej svetovej, presnejšie z toho, čo jej predchádzalo. Okrem zvádzania žien, ktoré mu takmer zobú z ruky, sa zahral na malého Schindlera, zboxuje bezbranných gestapákov, uniká na Mercedese, jednoducho je vo svojej koži. O vážnych veciach nevážne, to je typická francúzska komédia starej dobrej školy, navyše aj s krásnym hudobným motívom. Na konci je to síce už viac chaos ako film, ale výborný. –––– Nepřichýlila byste jednoho bezbranného sirotka? ... Dobře, a ty se vyspíš u mně. –––– Ve státě, kde se začnou kontrolovat umělci, je to špatné. –––– Když máš plný gatě, tak se chechtej. Ti druzí si pomyslej, že nemáš nahnáno. ()

Grafito 

všechny recenze uživatele

Míň známý Belmondův film, nicméně jeden z mých nejoblíbenějších.. škoda, že tu asi jen málokdo měl šanci vidět ho v původním znění, protože českej dabing se bohužel naprosto nepovedl.. a nevynikne tak třeba úžasně lámaná francoužština Belmondova německýho kamaráda - generála Luftwaffe, kterej už ale opravdu, ale opravdu nechce mít s tou židovskou rodinou Rosenblumových, nic společnýho.. a abych nezapoměl .. krásná hudba Vladimira Cosmy.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Film zlomil v Paříži rekord při otevíracím týdnu, když se prodalo 463 028 vstupenek. (Caszidy)
  • Jean-Paul Belmondo se kvůli nízké výšce při "výstupu" z letadla nechal zastoupit kaskadérem. (ČSFD)

Reklama

Reklama