Reklama

Reklama

Film zachycuje prostředí Marseille v roce 1930, kdy osud svede dohromady dva drobné podvodníky v souboji o ženu. Spolu zfixlují koňské dostihy, což je přivede k práci pro bossy místních gangů. Když se však rozhodnou rozjet svůj vlastní kšeft, začínají postupně měnit svůj bezstarostný přístup k zločinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Z natáčení  - Jacques Deray

Recenze (157)

Markussis 

všechny recenze uživatele

Borsalino je naprosto klasická gangsterka evropského střihu. Není to žádný Kmotr a podobnost nehledejme ani v americkém filmu Podraz. Zde se jedná o gangsterku, která od začátku dokonce prostě odsýpá a žádné velké scénáristické brikule se zde nekonají. Film je postaven na spolupráci Belmonda a Delona. Je to taková celkem nenáročná zábavná podívaná. Vše zde funguje, ovšem přesto si myslím, že druhý díl je výše. Celý filmový projekt Borsalino, tedy i druhý díl je totiž stvořen hlavně pro samotného Delona. Né že by se sem Bébel nehodil, ale je znát že prvotní impuls a záměr točit Borsalina pochází z Delonovy hlavy. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy, zaokrouhleno tentokrát dolů. Francouzská úspěšná gangsterka, která se snažila prorazit i v USA, ale později ji smetl Kmotr z povrchu zemského. Jinak je to ale docela fajn film, škoda tý nevraživosti mezi Delonem a Belmondem, je to z toho snímku trochu poznat. PS: Má to příšernou hudbu, jak z grotesky, ale sranda to být neměla. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Stretnutie dvoch veľkých hviezd hereckého neba dopadlo dobre, obaja dostali viac-menej rovnako veľa priestoru predviesť sa. Už úvodný súboj je symbolom rovnocennosti. Povrchný prístup k postavám aj deju je ako jednorazové nosenie oblekov. Tvorcovia sa vykašľali aj na dialógy, nemohli ani bitky, akcia a rošťácka hudba. Vzostup dvoch mafiánov a sila ich priateľstva sa dá určite interpretovať inak, než cez slabý náčrt charakterov. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Zajímavostí je způsob vzniku filmu. Protože nápad zpracovat gangsterský příběh zločinců Paula Carbone a François Spirito z Marseille vzešel přímo od Alaina Delona. Nutno hned poznamenat, že víc než o vytvoření opravdového kriminálního dramatu či životopisu šlo renomovanému režisérovi Jacques Deray v tomto filmu především o napínavou zábavu, která mu byla v tomto krimi žánru vlastní. A jistě dobře předpokládal, že takováto hvězdná dvojice Belmondo s Delonem přinese solidní divácký úspěch. Co dodat závěrem? Pro úplnost možná to, že se oba skvělí herci sešli k vlastní škodě až k dalšímu filmu téměř po osmadvaceti letech. Protože byli údajně ve sporu ohledně nějaké blíže nespecifikované záležitosti právě u filmu Borsalíno. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Sice se ke mě žádná lepší verze než s rychlo - dubbingem nedostala, ale zaplať Pánbůh za ni! Věřím, že je víc takovýchto filmů ať už s Bebelem nebo s Delonem, tak páni dabéři do toho! Příběh je trošku zamotaný, ale hlavní představitelé zde excelují. Mimo Belmonda a Delona zde můžeme vidět i spoustu dalších slavných Fr. herců jako věčný herec všiváckých rolí Michel Bouquet známý pro mě především z filmu Hračka, nebo Julien Guiomar známý jako Tricatel z filmu Křidýlko nebo stehýnko. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Saccomano prodal práva na film producentovi Delonovi za šedesát tisíc franků. [Zdroj: kniha „Alain Delon: Ďábelský anděl“ – Dana Čermáková] (Locksley)
  • Deray točil film tak, aby se Belmondo i Delon objevili ve stejném počtu scén a detailních záběrů. To vše prý kvůli tomu, aby se ani jedna z hvězd necítila poškozena. (candy_daze)
  • Jean-Paul Belmondo podal po uvedení snímku do kin na Alaina Delona žalobu pro porušení smlouvy, protože se jeho jméno objevilo na plakátech dvakrát - Delon byl nejen hlavním protagonistou, ale i producentem. Ze stejného důvodu se Belmondo nezúčastnil premiéry. (vesper001)

Reklama

Reklama