Reklama

Reklama

Film zachycuje prostředí Marseille v roce 1930, kdy osud svede dohromady dva drobné podvodníky v souboji o ženu. Spolu zfixlují koňské dostihy, což je přivede k práci pro bossy místních gangů. Když se však rozhodnou rozjet svůj vlastní kšeft, začínají postupně měnit svůj bezstarostný přístup k zločinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Z natáčení  - Jacques Deray

Recenze (157)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Delon a Belmondo ako králi Marseille...Najväčší a asi jediný veľký problém filmu vidím v nesprávne odhadnutom pomere komédie a drámy. Úvodná "zoznamka" Delona s Belmondom je o jednej dosť trápnej bitke v bare, kde sa predvádzajú v tom, kto z nich predvedie po zásahu lepšiu (horšiu) grimasu. Po tomto som na chvíľu uvažoval, že film zruším. Našťastie humor s rybami na trhu už bol lepší a hlavne tón filmu neskôr zvážnel a v tejto polohe, kde sa vybavujú účty film celkom ujde. Za zmienku určite stojí prestrelka na bitúnku, ako aj ich celá cesta na vrchol. Reálnejší prístup by film mohol kľudne dostať medzi nezabudnuteľné mafiánske klasiky, ale takto ako to je, mi to príde tak na jedno pozretie. 60%. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Mohl tenkrát vzniknout špatný snímek, když se dala dohromady silná trojice Deray - J. P. Belmondo - Alain Delon, to vše navíc podpořeno silným ( mým tolik oblíbeným ) tématem a jako třešínka na dortu krásné ženy v podání Catherine Rouvet ( coby prostitutka Lola ) a mladičké Nicol Calfan jako Ginette. Odpověď je nasnadě..., přesto to na plný počet v mém případě tentokráte není. Na vině bude nejspíše mé přespříliš velké očekávání a fakt, že pokud se jedná o toto téma mé nároky a požadavky jsou nebývale vysoké. Na perly žánru to nemá, nicméně o nějakém zklamání nemůže být řeč už pouze kvůli ústřední herecké dvojici, na níž je radost pohledět. Škoda, že ke spojení těchto dvou velikánů nedošlo častěji. p.s. toto by si rozhodně DVD formát zasloužilo páni distributoři........ ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak todle teda nevyšlo... Kámen úrazu je hudbě. Celou dobu hraje písnička jak někde z cirkusu a to i při "vypjatých" situacích, který tím naprosto degraduje. TAky se mi nelíbí spojení Belmondo - Delon. JE z nich cejtit, že to mezi nima není kdoví jak přátelský a jeden se snaží zahrát líp než ten druhej. Zápletka pozvolná a hodně utahaná. JEdiný, tak asi ten konec, přecijen kdy se poštěstí vídět Belmonda na plátně umřít... Ale celkově to na mě nechalo špatnej dojem... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale Delon mě vůbec nebavil. Belmondo srší šarmem jako obvykle, ale spojení těchto dvou hereckých es pro mě nenašlo tu správnou chemickou reakci. Duo Newman Redford je neporovnatelně vyrovnanější, ti mne dokázali zaujmout v Podrazu i Butchovi se Sundancem. Škoda, dobrý režisér, dobří herci, dobrá hudba, ale něco tomu chybí. Něco, proč by se člověk na ten film chtěl podívat znovu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Delon a Belmondo, to sľubuje fantastické predstavenie, ale mňa toto pojatie sklamalo. Typické bitky v štýle Buda Spencera a Terencea Hilla mi prišli až rušivé a určite pridlhé. To nebolo nápadité už ani v roku 1970. Prišlo mi to ako krimi, ktoré bolo zbytočne namočené do nepodarených komediálnych prvkov. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Přestože snímek zaznamenal značný úspěch u diváků, na další společné působení si museli hlavní dva aktéři počkat plných 28 let – na film Poloviční šance (1998). (hippyman)
  • Film byl sice již čtvrtým snímkem, ve kterém se před kamerou setkávají dvě herecké hvězdy Delon a Belmondo, ale teprve prvním, kde spolu hrají dvě rovnocenné hlavní role. (hippyman)
  • To, že by se mohl film jmenovat "Borsalino", byl nápad Alaina Delona. (candy_daze)

Reklama

Reklama