Reklama

Reklama

Film zachycuje prostředí Marseille v roce 1930, kdy osud svede dohromady dva drobné podvodníky v souboji o ženu. Spolu zfixlují koňské dostihy, což je přivede k práci pro bossy místních gangů. Když se však rozhodnou rozjet svůj vlastní kšeft, začínají postupně měnit svůj bezstarostný přístup k zločinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Z natáčení  - Jacques Deray

Recenze (157)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Belmondo a Delon spolu nehráli ve více filmech! Jako parťáci jsou skvělí, ale umím si představit, že by byli stejně takoví i v rolích rivalů (třeba jako policajt a zločinec – nebo obráceně?). Borsalino stojí na samém vrcholu žebříčku francouzských gangsterek. Jen mi vysvětlete, proč tenhle film čeští distributoři ignorují? ()

topi 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou pouličních podvodníčků, kteří se během určité doby vyšvihnou na první příčku marsejských mafiánů. Dobová atmosféra 30. let se povedla a Belmondo s Delonem jsou perfektní dvojkou, něco jako Newman s Redfordem. Svým retro stylem mě Borsalino i trochu připomíná film "Podraz", kde druhá zmíněná dvojice také exceluje. Dabing ani ne čtyřicetiletého Belmonda se ale nepovedl, více než sedmdesátiletý Jiří Krampol není úplně to pravé ořechové. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný snímek, který dýchá dobovou atmosférou, má luxusní herecké obsazení. To je bohužel vše. Jako velká, vlastně celoživotní fanynka Belmonda musím s politováním poznamenat, že dvojka Borsalino a spol. je podstatně lepší. Nejen proto, že se v ní více uplatňuje žánr gangsterky, ale Delon sám o sobě rozehrál herecký koncert, který v Borsalinovi jednoznačně chybí. Nemůžou za to oba hlavní protagonisté, jako spíše jistá obsahová nesourodost celého díla. Jako by tvůrci filmu do poslední chvíle nebyli sto se rozhodnout, kam se bude film ubírat. Jinak B+D je záruka, že špatný film to být nemůže. za mne 3 a půl *. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, v první půlhodince jsem dokonce uvažoval, jestli to nevypnu. Sled jednotlivých scén, bez návaznosti, propojení - něco se stalo, potom se stalo něco dalšího, jakoby spolu nic nesouviselo. Také jsem občas tápal, jestli to má být komedie nebo drama. Každopádně po půl hodince zhruba se film trošku zklidnil, děj dostal návaznosti, přitvrdilo se a hned se na to dalo koukat. Ale stále, jakoby mi v tom něco chybělo. Jakési kouzlo, či šmrnc. Bylo takové nijaké. Howgh! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jean Paul Belmondo jako Francois Capella a Alain Delon jako Roche Siffredi to jsou dva nejpopulárnější herci v jednom z nezapomenutelných gangsterek. Ve své době to byla klasika. CITÁT - Kde je Lola?........... Už jen ta úvodní scéna v baru se určitě mnoha lidem zaryla do mozků. Pamatuju si, jak jdeme po ulici v Praze, a někdo z nás řekne - "Copak ty mě podezříváš?!" a ostatní zařvali "ANO!!!" a sem tam někdo vytáhl zápalky. Všichni věděli o čem je řeč. CITÁT - Neměl jste peníze, tak jste je ukradl.......... V tomto příběhu není snad jedinej poctivej pracant. Jen samé podplácení, sázky, hry, podvody, vraždy, nehody, politika a krádeže. A to by v tom byl čert, kdyby v tom nebyla žena. Tady to začíná dcerou pana Poliho a pan Poli má řeznictví a to řeznictví zahoří sérií podivných atentátů, úmrtí a náhod. CITÁT - CAPELLO - Tak já jdu do toho řeznictví s tebou........... Když se na to člověk dívá z odstupem času musí se i pousmát nad zpracováním. Dnes jsme zvyklí na úplně jiné honičky, střelbu a celkově na jiné akční scény. Jenže ve své době to prostě byla klasika, jak už bylo řečeno (napsáno). CITÁT - Je děsné žít bez peněz............ Opět jsem si vychutnal akční scénu s nabouraným "postřeleným" autem. Světe div se, nebouchlo a dokonce ani nehořelo a divákovi to stačilo. Jóó tenkrát v Marseille. CITÁT - Ale dávejte si pozor........štěstí neexistuje........ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Přestože snímek zaznamenal značný úspěch u diváků, na další společné působení si museli hlavní dva aktéři počkat plných 28 let – na film Poloviční šance (1998). (hippyman)
  • Rocco Antonio Tano - italský pornoherec známý jako Rocco Siffredi si zvolil své umělecké jméno podle postavy Rocca Siffrediho, kterou v tomto filmu hrál Alain Delon. (Rollo_Tomasi)
  • Jean-Paul Belmondo podal po uvedení snímku do kin na Alaina Delona žalobu pro porušení smlouvy, protože se jeho jméno objevilo na plakátech dvakrát - Delon byl nejen hlavním protagonistou, ale i producentem. Ze stejného důvodu se Belmondo nezúčastnil premiéry. (vesper001)

Reklama

Reklama