Reklama

Reklama

Film zachycuje prostředí Marseille v roce 1930, kdy osud svede dohromady dva drobné podvodníky v souboji o ženu. Spolu zfixlují koňské dostihy, což je přivede k práci pro bossy místních gangů. Když se však rozhodnou rozjet svůj vlastní kšeft, začínají postupně měnit svůj bezstarostný přístup k zločinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Z natáčení  - Jacques Deray

Recenze (160)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Setkání pozdějších dvou velkých přátel má přesně ten nenapodobitelný starý feeling. A to je velice důležité, protože se od něho později odvíjí celý příběh, který se může, když to potřebuje, opřít o své dvě velké hvězdy v padnoucích oblecích a jejich společnou chemii. Tahle výpomoc je ale minimální, protože obstojí sám o sobě a může nabídnout vyváženou kombinaci vážnosti a drzosti i poctivou akci. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy, zaokrouhleno tentokrát dolů. Francouzská úspěšná gangsterka, která se snažila prorazit i v USA, ale později ji smetl Kmotr z povrchu zemského. Jinak je to ale docela fajn film, škoda tý nevraživosti mezi Delonem a Belmondem, je to z toho snímku trochu poznat. PS: Má to příšernou hudbu, jak z grotesky, ale sranda to být neměla. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc, značnou část filmu se jen ucouraně čeká na pořádnou akci. Stylová oldschoolová gangsterka, ve které se ale režisérovi nepodařilo natočit úvodní bitku mezi oběma přáteli, všimněte si jak nezdařile do prázdna oba máchají pěstmi. Film vyšel nedávno na DVD, tedy konečně s dabingem. Otázku, jestli je lepší využít s Belmondem a Delonem dabingově svázané herce (Krampol i Trávníček jsou oba výrazně starší než jejich postavy, především u Krampola je to hodně znát), na které jsme zvyklí, anebo nějaký kokoty co za jeden den nablábolí čtyři filmy, nechám zodpovědět vás. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Frajerství, přátelství a rošťáctví v meziválečné Marseille a nad nimi na flétnu stále intenzivněji hrající kmotřička Smrt.. Zatímco konúpek Bébel to dává s přehledem, Alain s geometricky přesnou pěšinkou a „ocelovou arogancí“ svůj stín nepřekročil. Stejně tak Deray, který za svou kariéru natočil několik mnohem konzistentnějších a cílevědomějších filmů a pokud si vedle této kloboučnické gangsterky postavím například Hillův Podraz, nemohu hodnotit jinak. Holt, každá mince má dvě strany, i když po zkušenostech z Borsalina, kdo ví.. Poznámka k českému dabingu: namluvení tehdy 37 letého Belmonda vychlastaným hlasem sedmdesátníka Krampoula působí (eufemisticky řečeno) poněkud neesteticky.. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Co filmu chybí ohledně větší akce a napětí, to hravě dožene dvojice Delon - Belmondo. Správná gangsterka o dobytí Marseillského podsvětí dvojicí malých podvodníčků, kteří to dotáhnou až na krále Marseille, jak jim ve finále potvrdí i policejní komisař. Skvěle je vystižena atmosféra třicátých let, scénář není žádné velké dílo a bohužel oba staví do stejné polohy, kéž by se to více zaměřilo na rozdílnost obou hrdinů. I tak je to příjemná podívaná. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Borsalino je název klobouku s širokým lemem, který nosili ve 30. letech všichni marseillští gangsteři. (candy_daze)
  • Jean-Paul Belmondo podal po uvedení snímku do kin na Alaina Delona žalobu pro porušení smlouvy, protože se jeho jméno objevilo na plakátech dvakrát - Delon byl nejen hlavním protagonistou, ale i producentem. Ze stejného důvodu se Belmondo nezúčastnil premiéry. (vesper001)
  • Přestože snímek zaznamenal značný úspěch u diváků, na další společné působení si museli hlavní dva aktéři počkat plných 28 let – na film Poloviční šance (1998). (hippyman)

Reklama

Reklama