Reklama

Reklama

V roce 1721 skončil na popravišti na náměstí de Greve v Paříži život proslulého zbojníka Cartouche. Bouřlivý život legendárního krále pařížského podsvětí, který zbožňoval bohatství a krásné ženy, kradl a rozdával, byl miláčkem chudiny a obávaným odpůrcem šlechty, inspiroval režiséra Philippa de Brocu. Ten převyprávěl Cartouchův příběh s notnou dávkou fantazie, ironie, ale i poezie s excelentním obsazením Jean-Paula Belmonda a Claudií Cardinaleovou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Spíš praštěná komedie než cokoliv jiného. Belmondo na začátku své největší slávy a nejhezčí filmová kráska dekády po jeho boku. Na rozdíl od třeba Fanfána Tulipána tomu chybí rozsáhlejší motiv, snaha svést prefektovu ženu to celé prostě neutáhne. Z jiného soudku je ale původní český dabing se skvělými Jany Třískou a Hlaváčovou, ale také Frantou Němcem a Mílou Besserem. Za něj plný počet bodů, zatímco film je tak na tři. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čistých 60%. Nejvíce se mi líbila poslední tak půlhodinka, kdy se film překlopil do takového dramatu o tom, jak peníze mění lidi a jak mohou ovlivnit lidský úsudek a chtíč a celé to vede ke zkáze člověka. Před tím to byl čistý průměr. Podle mě se měli tvůrci vydat jasným směrem - a to buď dobrodružná komedie s notnou dávkou nadsázky a nebo dobrodružné drama. Mě se zdálo, že chvilku to je to a pak zase todle a celkově mi to působilo dosti nesourodě, resp. nemělo tu správnou atmosféru a rušilo mě to. Prostě takový průměr, čekal jsem více. Howgh! ()

Reklama

smerďakov 

všechny recenze uživatele

Mistr Belmondo a madam Cardinale zábavně, příjemně a někdy dramaticky vážně podávají příběh, jehož linie jasně odpovídá jiným filmům o legendárním hrdinovi, co bohatým bral a chudým dával. Člověk pak nemusí dávat pozor, aby mu něco neuniklo z děje, a spíš si vychutnává romanticky naivní šermířské scény, rychlost vysvobození zajatců, lásku na první pohled a další komické situace, kterých je tam z dnešního pohledu, myslím, víc než autoři zamýšleli. Prostě krásně kýčovitý odpočinek po náročném úterním dni. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Cartouche jsem miloval v dětství i teď a tak to bude napořád. Krásný francouzský výpravný historický film patří k tomu nejlepšímu, co bylo ve Francii v šedesátých letech natočeno. Mám rád Francii se vším, co k ní patří a takhle jsem si vždycky představoval ty nádherné scenérie, historická města, kraje...Jean-Paul-Belmondo je v roli legendárního zbojníka nepřekonatelný, jeho šarm, bitky, kaskadérské kousky k němu zkrátka patří. Je vidět, že z režisérem Brocou byli dobří přátelé a natočili spolu parádní filmy. I v soukromí byli velcí kámoši a co spolu vyváděli, to jen tak někdo nepřekoná, hlavně ty jejich exhibicionistické kousky. K pořádnému dobrodružství patří i krásné ženy, partnerkou Cartouche je Claudia Cardinale a v tomto filmu ji mám nejradši. Krásná, svůdná, okouzlující, navíc jí jakýkoliv oděv nesmírně sluší. Působivý závěr filmu mě vždycky dostane a hudba Georgese Delerueho fantasticky vyplňuje už takto dokonalý film. Na závěr musím zmínit tehdejší český dabing, totální elita a ke každé postavě se hodící hlas našich charakterních herců. Cartouche - Jan Tříska, Venuše - Jana Hlaváčová, Hezoun - Vilém Besser, Krtek - František Němec, kapucín - Václav Mareš, seržant - Petr Haničinec, maršál - Vladimír Šmeral, Malichot - úžasně slizounský Václav Voska, Izabela - Alena Vránová, její manžel - Vladimír Ráž, Lojzík - Vladimír Dlouhý, Izabelina komorná - Nelly Gaierová, markýz - Svatopluk Beneš. Geniální režii českého znění měla na starosti Irena Skružná. Dokonalost!!! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Pravda...Belmondo mi nikdy nic neříkal a francouzských dobrodružných filmů jsem zase tolik neviděl, ale Cartouche je na mé gusto rozvláčný a natažený, jako když namažete málo másla na velký krajíc. Velkým štěstím pro film je zapřažení hudebního skladatele jménem Georges Delerue, jehož hudba uměla s ušima to, co čokoláda s jazykem... Claudia Cardinale byla nádherná baba, takže na ni se taky dívá jak na Monu Lisu, jen by potřebovala mně sympatičtějšího herce. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení filmu probíhalo v městě Pézenas, kde Belmondo absolvoval zrychlené kurzy jízdy na koni a šermu a díky tomu mohl ve filmu hrát všechny kaskadérské kousky. (raininface)
  • Philippe de Broca, režisér a spoluautor scénáře, musel po premiéře čelit rozhořčení veřejnosti kvůli závěru filmu. Diváci doufali v jiný konec. (vesper001)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno