Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dva (vlastně tři) týpci se za sebou ženou v náklaďácích. Do toho blbě kecaj, ovšem občas začnou vést nějaké skoro filozofické nebo politické rozhovory, které se mi tam ovšem vůbec nehodily. Belmondo předvádí svůj standard, bohužel nemá tolik prostoru a hraje moc velkého blázna. No a Lina mám raději jiného. Když jsem si u minulého komentáře lebedil, že mám slabost pro ty jeho komisaře, tak musím na oplátku dodat, že pro křupaňského kamioňáka jsem naopak žádnou slabost neměl.  A co je hlavní, děsně jsem se nudil. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Herecký trojlístek Belmondo-Blier-Ventura mě upřímně bavil, ona je to v podstatě taková mužská záležitost, náklaďáky, jízda cestou necestou, rafinovaná krádež, urputné pronásledování, napínavé dobrodružství, nezdolné přátelství... Scénář se mi zamlouval a hudební podmaz příjemný, tedy u mě filmová spokojenost. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

U sledování další z filmových výzev od uživatele Enšpígla jsem celou dobu myslela na Mzdu strachu, kterou jsem viděla nedávno a líbila se mi o trochu víc. Mrzí mě moje nedostatečné nadšení, protože Bebel, Lino a Gert dohromady jsou spojením snů. Pokud jde o tu (zde tolik zmiňovanou) přehlídku opravdového chlapství, tu asi nejsem schopna dostatečně ocenit, neboť na to nemám dostatek testosteronu. Obsazení, kamera, hudba fajn, ale díky celkem jalovému scénáři jsem se po většinu času nudila. Bohužel. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála těch černobílých příběhů, ve kterých se Belmondo objeví, na okraj také jeden z těch nejlepších, ve kterých vůbec kdy hrál, tedy mně to tak přijde. Hlavně díky dobře vybraným hercům, kteří jemu slušně sekundují, především tedy Lino Ventura a také díky příběhu a okolí, ve kterém se odehrává. Přeci jenom jsem ale udělal chybu, že jsem si k pohovce nepřibalil z lednice čerstvě vychlazené pívo, páč vyprahlá Sahara došla v průběhu filmu až ke mně. --- Kdyby nebylo úvěrů, Afrika by byla dávno zbankrotovala. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"I kdyby si měl pravdu, já mám sto krát větší. Mám karabinu..." Mladučký Belmondo poteší, ale ešte viac chlapácky Lino Ventura. Veľmi dobrá road movie, ktorá mi celý čas strašne pripomínala francúzku nesmrteľnú klasiku Mzda strachu. Tá ostala neprekonaná, ale herecké duo, prašné cesty a hlučné motory to vynahradia. Výborný záver vo fontáne...Videné na STV 1 s dobrým českým dabingom. 80%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Film byl plánován jako barevný, kvůli finančním úsporám se ale nakonec k lítosti tvůrců točil černobíle. (vesper001)
  • Většina sekvencí se natáčela ve městě Ouarzazate v Maroku. V samotném městě a hlavně okolo něho panovalo obrovské vedro (kolem 50°C) a nikde nebyl ani kousek stínu, což poněkud znepříjemňovalo natáčení. (Pierre)
  • V českém dabingu pro DVD je zajímavá chyba. O Berlietu TLM tu mluví jako o „novém červeném kamionu“ (film je černobílý). Překladatelé pravděpodobně viděli kolorovanou kazetu VHS. Původně (a na DVD) je film černobílý, ale už dávno pro VHS a TV byl dobarvený. Jenže se stala chyba a při obarvování vyměnili barvy náklaďáků. Berliet GBC Lino Ventury (ve skutečnosti červený) byl zbarven zeleně a TLM Belmonda (zelený tahač a černý přívěs) TLM byl zbarven zcela červeně. Z natáčení existují barevné fotografie, které dokládají skutečné barvy použitých vozidel. (Stejšn)

Reklama

Reklama