Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý advokát Jean-Paul Belmondo přišel o ženu, ztratil důvěru dcery a začal holdovat alkoholu. Po jednom večírku je u nich v domě nalezen mrtvý mladík. Ujme se obhajoby hlavního podezřelého a pokusí se získat zpět důvěru rodiny a možná i svou bývalou reputaci... (oficiální text distributora)

Recenze (46)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Belmondo dokázal vytáhnout tohle průměrný soudní drama na vyšší level. Tentokrát nepředvádí žádný kaskadérský kousky, ale většinu času akorát chlastá víno. Škoda trochu pomalejšího rozjezdu. Závěr u soudu to ale zachránil a ty 4 hvězdy si film nakonec zaslouží. Jinak nejvíc mě dostala scéna, když si Belmondo v obchodě kupuje CD od Public Enemy. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Zostarnutý Belmondo hrá „nezvyčajne“ právnika na dne, po samovražde svojej manželky celé dni len pije. Žije v rovnakom dome ako jeho dcéra, ale ňou sa stretáva len zriedka. Raz večer zaznie výstrel a v jeho dome sa nájde mŕtve telo. Do vraždy je zapletený jeden zo skupiny priateľov jeho dcéry. Belmondo sa rozhodne túto osobu brániť. Dejová línia je jednoduchá, opitý právnik, ktorého všetci podceňujú, pozoruje a kladie „správne“ otázky. Ide o detektívny film, v ktorom sa Belmondo „nevinne“ rozpráva s kamarátmi svojej dcéry v spoločenských prostrediach pred súdnym procesom. Belmondo vidí veľa vecí, ktoré polícia a súdni úradníci prehliadli. Belmondov výkon je skutočne jeden z jeho najlepších. Lautnerova réžia je veľmi atmosferická, dialógy sú jemné a aj keď sa nám dej môže zdať na prvý pohľad trochu jednoduchý, je oveľa hlbší, ako sa zdá. 7/10 ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Poněkud "utahaný" snímek se stárnoucím J. P. Belmondem. Bez života, spíše v nudném alkoholovém opojení, s malou špetkou Belmondovského šarmu a v závěru s určitým nádechem akce, i když ne té klasické, kterou jsme byli zvyklí od tak velkého herce přijímat. Jistě, stárnoucí pán už nemůže hrát ty klasické akční "taháky". Ale jakési skryté Belmondovské kouzlo v tomto snímku je. Není třeba jej tak docela zatracovat. Prostě slabší průměr. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Belmondo ve velmi netypické roli bývalého advokáta, který se po úmrtí své ženy začne pomalu utápět ve víně. Jednou v noci zazní v jeho domě výstřel a v místnostech, které neobývá, nalezne neznámého mladíka. Podezřelého začne obhajovat a výsledku se dostává k určité kritice mládeže, která nemá charakter a fetuje... Velmi zajímavý a citlivý film. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zdvižený prst varující před závislostmi zabalený do detektivní zápletky. Záměr chvályhodný, scénář ale poněkud naivní. Jacquesi Loursatovi, který už hezkou dobu úspěšně buduje kariéru zříceniny, stačí jediná mrtvola v domě, aby se kvapem zrekonstruoval a předvedl návrat krále advokátů. A navíc mu jde o víc – chce získat na svou stranu nejen slepou madam s mečem a váhami, ale i naštvanou dceru Isabelle. Místy klopýtající příběh se celou vahou opírá o fantasticky hrajícího Belmonda, jedinou drobnou vadu vidím v tom, že jsem vraha odhadla na první pohled a pak už jen čekala, až (a jak) ho Jean-Paul usvědčí. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama