Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ziskuchtivost je silnější než bojové kamarádství. Zvláštní jednotka francouzské cizinecké legie dostala za úkol zachránit před postupujícími Němci zásoby zlata z malé tuniské banky. Po příjezdu do městečka byl oddíl přepaden nepřítelem a přestřelku přežilo pouze pět mužů. Velící rotmistr se stále snaží získat poklad pro vládu, ostatní však vycítili příležitost ke zbohatnutí a pod vedením seržanta jdou tvrdě za svým cílem. Nečekaně získají spojence v krásné manželce bankovního ředitele... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (158)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo je tak zábavný, okouzlující a chlapácký, až se divím, že ty zlaté cihly v malé tuniské bance, které Belmondíček chce ukrást, za ním nejdou samy. Zlatá cihla je přece taky ženského rodu, ne :) ? Ve slejváku zábavných scén a hlášek / Ten se teď někde fláká. Jestli je teď s Vaší manželkou, tak se určitě nefláká./ občas zahřmí velmi vážná bouřka. Je až neuvěřitelné, jak kvalitně se s takovou kombinací dokázali vyrovnat všichni herci, kteří působili v obou polohách naprosto důvěryhodně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že jde vskutku o solidní válečnou komedii, jen kdyby tomu tak skutečně bylo. Některé pasáže jsou místy neskutečně nezáživně zdlouhavé, první polovina filmu je mnohem lepší, drsnější a údernější, než ta druhá – nejen díky úvodnímu masakru legionářů a pokusím dostat se z pekelné situace hrstce přeživších až po jejich touhu získat to zlato. Tady jsem se i zasmál tlouštíkovi na hajzlíku, přechytračení nepřítele atd…Potom to však začalo sklouzávat právě k té intrikánské komedii a to už jsem se moc nebavil. Některé postavy mi přišly neskutečně tupé. Jean-Paul Belmondo samozřejmě vládl nade všemi a podal slušný výkon, ale co se samotného příběhu týče, ten měl být o něco kratší…60% ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Belmondových chvil dle mého názoru. Aneb jak se dá podat válečná akce se spoustou svalnatých chlapáků humorně i bez hlášek sušších než vyprahlá tuniská poušť. Ale i tak se zde najdou momenty kvalitního válečného dramatu. Úžasný protipól vůči mně známých Kellyho Hrdinech pouze z doslechu a vytvořených za velkou louží. Pohodička, klídek, tabáček, kvalitní hudba, tank a spousta zlata. Co víc si přát? ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takových 50%. Pro mě osobně docela velké zklamání. Jako by se film nemohl rozhodnout, jestli to bude drama nebo komedie. Na komedii tám bylo velice málo vtipu a drama to nebylo pořádně udělané. Bylo tady pár hlášek, ale to bylo tak vše, děj byl takový nijaký, občas mě to i nudilo. Belmonda mám rád, ale todle byla dost slabota na něj. Škoda. Howgh! ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Jediné, co bylo na Mrchožroutech dobré bylo krásné prostředí Afriky a scéna, kdy bankéřova manželka komentuje smrt svého muže, který se vymočil na dráty vysokého napětí: "Konečně s tím svým pindíkem něco dokázal..." Jinak to byla opravdu bezbřehá nuda, vojenské scény byly do všechny do jedné kravina, vojáci stříleli jako když sousedovic Pepánkovi povolí svěrače, Belmondo byl otravnej jak dyzentérie, zkrátka nemělo to grády. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je použit kulomet BREN (původem z Československa). (Winster)
  • V čase 01:07:00 táhnou Mahuzard (Michel Constantin) s Béralem (Jacques Villeret) vozík, zlato v něm má obsah asi 1 m³, tudiž utáhnou ve dvou 19 tun. Ve skutečnosti by je neuvezl ani furgon, do kterého jej naložili. V čase 01:17:00 pak Augagneur (Jean-Paul Belmondo) lehce sbírá i nese v dlaních dvě zlaté cihly o průřezu odhadem 0,6 dm² a délky 5 dm, tedy obsahu asi 3 dm³. Nejen že každá by vážila asi 58 kg, ale navíc se tak velké nedělají. Běžně mají cca 12,5 kg. (aquacam)
  • Před závěrečnými titulky můžeme slyšet frázi "Byl jsem nejbohatším mužem na světě, zlato mě zničilo," která je odkazem na knihu "Blaise Cendrars 's Gold" (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama