Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

topi 

všechny recenze uživatele

Přátelství, láska a svoboda. Tyto slova nejlépe vystihují film Dobrodruzi. Ústřední trojice Lino Ventura - Joanna Shimkus - Alain Delon fungují přímo chemicky. Roubaixova hudba je naprosto čarovná (podobně jako u Staré pušky). U dobrých filmů bývá zvykem, že končí nezapomenutelnou scénou. Tady jsou ty scény hned dvě. Na konci a taky uprostřed. Hodně silnej filmovej zážitek!! ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Další filmová výzva od uživatele Enšpígla. Příběh o síle přátelství, které může (???) fungovat i mezi dvěma muži a ženou. Otázkou pro mne zůstane, zda by to přátelství přetrvalo i kdyby do něj nezasáhla tragická událost. Nerozporuji zdejší oslavné komentáře, Delona i Venturu mám ráda (navíc tady oba vypadají zatraceně dobře), jen mne Dobrodruzi zas až tak neuchvátili. Snad to na mě bylo celé příliš patetické... Nevím... ()

Reklama

1frida2 

všechny recenze uživatele

Úplně super dobrodruzi! Bylo tam všechno, jak má být, charismatický Delon, správný chlap Ventura, krásná holka citovka, gangsteři hnusní, pevnost Boyard, nádherné exteriéry, k nasycení. Velké diky všem, kteří toto chtěli natočit, mohli natočit a natočili.Abychom my toto mohli vidět, vnímat a slyšet. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Úžasný příběh o kráse přátelství, silný jak v myšlenkách, tak v pocitech. Herecky je to neskutečná paráda. Delon a Ventura se celou dobu trumfují, kdo z nich je přirozenější před kamerou, a kolem nich krouží Joanna Shimkus, nádherná jako rozkvetlá louka za letního deště. Chemie mezi trojicí hrdinů by se dala stáčet do lahví a prodávat, ale kupodivu to více jiskří mezi oběma mužskými. Jsou to rození sympaťáci, ve své podstatě smolaři, ale s dobrým srdcem a neustále optimističtí snílci. Pouto mezi trojicí protagonistů je tak silné, že v pohodě zastínilo zápletku a úplně vygumovalo vedlejší postavy. Všechno bledne před jejich souzněním, jak pro ně, tak pro diváka. Excelentní snímek. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tady se nedá šlápnout vedle. Výtečně zrežírovaná melodramatická akce od režiséra STARÉ PUŠKY s chytlavou hudbou, charismatickou ústřední dvojkou (Ventura + Delon), skvěle obsazenou zapadlou kráskou Joannou Shimkus a v neposlední řadě dobrou výpravou. Mám pocit, že s tou melodramatickou náladou šlo zajít ještě dál a taky na očividný střet "dva kamarádi, jedna ženská" tu tak úplně nedošlo, nicméně i tak se mi DOBRODRUZI zapsali tzv. hluboko do srdíčka (a rád a cíleně si je pustím znovu). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)

Reklama

Reklama