Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné dobrodružné drama o přátelství a pokladu. Začátek snímku je dost zdlouhavý a nic pořádného se neděje, což mírně kazí dojem, protože jakmile se ústřední trojice vydá pátrat po ztraceném letadlu, nabere film druhý dech a rázem se neustále něco děje.. něco, co poutá divákovu pozornost. Finále v mořské pevnosti stojí opravdu za to. Nebýt tedy onoho nudnějšího začátku, dal bych plný počet. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Přátelství, láska a svoboda. Tyto slova nejlépe vystihují film Dobrodruzi. Ústřední trojice Lino Ventura - Joanna Shimkus - Alain Delon fungují přímo chemicky. Roubaixova hudba je naprosto čarovná (podobně jako u Staré pušky). U dobrých filmů bývá zvykem, že končí nezapomenutelnou scénou. Tady jsou ty scény hned dvě. Na konci a taky uprostřed. Hodně silnej filmovej zážitek!! ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zaslouženě za 4*, a sice v první řadě za perfektní hudbu (ale jaký starý francouzský film ji neměl), dobrý scénář, výtečné herce (trochu netypicky vousatý Delon alias Robinson Crusoe) a samozřejmě senzační exteriéry. Ten konec a ještě prostřední část s tragickým koncem krásné mladé výtvarnice Joanny Shimkus byl smutný ale zároveň i nezapomenutelný. Televizí neprávem opomíjený malý-velký film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozverný příběh plný hravosti (scéna evokující Afriku s bicími v dílně nemá chybu), drobných starostí a úsměvů se ve třetí třetině zlomí a promění v čistokrevné francouzské drama, kde se nechodí pro smrt daleko. Kdysi jsem tenhle typ francouzských filmů miloval, dnes na mě působí skličujícím dojmem. Přijít o vše...tomu říkám KONEC. Zlaté horrory, z těch alespoň nepadá na člověk děsivá tíže bezmoci a zoufalství... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

K Dobrodruhom som sa dostal cez Soviu rieku, keď som si pozeral filmografiu Roberta Enrica. Pamätám si, ako bol v recenziách označovaný za mladého, veľmi nádejného režiséra, ktorého meno si máme zapamätať. A dnes je už deväť rokov po smrti. Na Dobrodruhov som úplne zabudol, ale stačil obsah, pár komentárov a fotografií a už ich mám v pamäti ako-tak zrekonštruovaných. A aj keby sa mi ich podarilo ešte raz vidieť, neverím, že by to pohlo so súčasným hodnotením. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)
  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama