Reklama

Reklama

Osudový kruh

  • Česko Červený kruh (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři muži vede osudový kruh přímo do náruče smrti. Corey (Alain Delon) se po propuštění z vězení vrací za svou dívkou, která ale mezitím dala přednost jeho parťákovi. Náhoda ho svede dohromady s prchajícím zločincem Vogelem a bývalým policistou Jansenem. Společně vyloupí klenotnictví. Snadný úspěch je povzbudí, a proto začnou vyhlížet další objekt... (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (145)

topi 

všechny recenze uživatele

Osudový kruh spojí trojici lidí, jenž se neznají do smyčky, ze které není úniku. Obsazení je špičkové, tady není co vytknout, Delon, Volonté, Montand, Périer a v netradiční vážné roli Bourvil (zde jeho poslední filmová role). Mám rád na režisérovi Melvillovi jeho precizní práci s natáčením loupeží. V tomto případě loupeže klenotů, která je natočena tak, že jsem ani nedýchal. Co jsem ale úplně koukal, to bylo delirium "střelce" Jansena (Yves Montand), kdy mu ze skříně začali vylézat různí ještěři, krabi, pavouci, krysy a vše se na něj valilo a plazilo po posteli, kde se Jensen klepal hrůzou a strachy. Podobně bych si představoval delirium tremens o kterém měl proslov Vlastík Burian v kultovním filmu u Pokladny stál :). ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch příběhů, které ve vás spolehlivě probudí sympatie k těm, kdo porušují zákony. Za předpokladu, že máte slabost pro přímá a nezáludná chlapská přátelství - a dokážete ocenit důmyslně provedené loupeže. Protože jsou chvíle, kdy je všechno ostatní podružné. Teď jde jen o to, jestli bude trojici hrdinů vaše náklonnost něco platná. ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Filmu Osudový kruh bych vytknul především jednu věc a tím je stopáž. Při malém spádu děje jako je tady si to vyloženě žádalo. Delonova role je vesměs dost nudná, chladná, tak jak to u Delonovek známe a jsme na to zvyklí, oproti tomu Bourvil zde prokázal vysoké kvality, když se vložil do role drsného policisty. Volonté odvedl svůj záporňácký standart. Velice zajímavou postavu tu hraje Yves Montand, ... v alkoholové trosce se totiž probudí kdysi skvělý střelec. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprostý šok mě způsobil Bourvil, kterého jsme měl doposud zafixovánýho jako smolaře - moulu. V tomhle filmu ztvárnil tvrdého policajta, takovým způsobem, že jsem ani na chvíli nepochyboval o jeho postavě. Je vidět, že můza herecké univerzálnosti mu dala velkého francouzáka. Napětí, nevlídná atmosféra, filmová tichost, kvalitní závěr a vynikající herecké výkony, spojily tenhle film v osudový kruh do kterého hážu čtyři hvězdičky s úvahou o přihození páté. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno nadvakrát. Blbě se u toho spí, deset minut nikdo nepromluví a pak zakvílí pneumatiky nebo někdo začne řvát. Postavám chybí sepjetí a taky motivace, nebo jsem jí aspoň z toho věčného ticha nevyčetl. Scéna s přepadením klenotnictví je skvělá, ale fandit Bourvilovi, který běží od vlaku za zločincem, a přestože ho má na dostřel i na dohled, otočí se na patě a zastaví vyšetřování na desítky minut/hodiny, to jsem fakt nesvedl. Asi jsem něco zaspal, ale jak se dostal k tomu, že z něj byl najednou "překupník"? To mu tak vděčně pomohli informátoři, na které hned na začátku nahodil sítě a postrašil je? Solidní dabing od Novy (1995). ()

Galerie (80)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Orlando a Yun-Fat opět parťáci?

Orlando a Yun-Fat opět parťáci?

20.04.2008

Remake klasické francouzské gangsterky Červený kruh z roku 1970 měl původně režírovat John Woo. Ten má ale momentálně spoustu práce s dokončováním historického megafilmu Red Cliff, který byl tak… (více)

Reklama

Reklama