Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (219)

Legas 

všechny recenze uživatele

Rozvleklá historka postrádající sevřenější příběh. Sicilský klan se drží rytmu a nálady postavy hlavního mafiánského kápa v podání Jeana Gabina, u kterého stačí, aby ve filmu byl. Nemusí prostě hrát, protože ten charakter je přímo v něm. Lino Ventura moc potěší, i když jeho potenciál je tentokrát značně nevyužitý. Ale i tak na jeho scénku se zapálením cigaretky jen tak nezapomenu. Čekal jsem na ni totiž celý fiilm a probudila mě z unuděného podřimování. Ovšem kdykoli byl na scéně Alain Delon, okamžitě jsem oživnul. Jediná postava, která táhla tento utahaný, nedynamický film. Je převeliká škoda, že tak úžasné herecké seskupení se sešlo v takovém odvaru. A mimochodem, podobný závěr jsem viděl v několika desítkách filmů, ale v podání Gabina a Ventury je to lahůdka. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Výborná gangsterka s trojicí francouzských legend Delon - Gabin - Ventura, kteří jsou v tomto žánru vždy úžasní...a ta HUDBA, ta je opravdu GENIÁLNÍ!!! Musím to dostatečně vyjádřit, protože od mistra Morriconeho je to možná má nejoblíbenější, slyšela jsem ji snad milionkrát a milionkrát jsem ji obdivovala. Tady verze s pružinkou i bez pružinky. :) http://www.youtube.com/watch?v=L848TFFHI5E http://www.youtube.com/watch?v=GwmdscZNTQU ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si doplnil další klasiku s Alainem Delonem. Dalo by se to nazvat takovým předchůdcem dnešních heist movie. Celé je to o velké loupeži šperků. Tento rodinný klan se za pomoci Delona snaží šperky ukrást. Nejdřív musí ale vybrat správné místo. Nakonec se jako ideální jeví transatlantický let. Je tam sice pár dobrých momentů, ale moc akce ve filmu není. Nakonec všechny plány nabourá jedna neřestná maličkost. Dost se mi tu líbila Morriconeho hudba. "Vypadáš pořád stejně." ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Detektivní hraný film to nikdy nemá lehké. KLAN po desetiletích, která upynula od jeho premiéry, rovněž. Platí to tím spíš, že je dobře zvládnut režijně, fantasticky obsazen velmi dobře hrajícími francouzskými hereckými špičkami a má co nabídnout i dramaticky stupňovanou atraktivní podívanou s dobrým scénářem. Z minima je tu opravdu využito více než maximum. Jako každá dobrá detektivka i tento film přesahuje do společenské reality prvních let francouzské Páté republiky. Řekl bych, že je nadčasový právě pro ten přesah a pro to velmi neokaté prezentování tohoto nečítankového subžánru jako skutečné kvality hraného filmu. I po desetiletích nemůže nezaujmout. Je škodou pro nás všechny, že dosud nebyl digitalizován. Pozitivní fakta, která uvádím, by byla ještě více průkazná. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu je tato gangsterka ze staré dobré francouzské školy (především po dějovové stránce) zbytečně sálodlouhá a rozvleklá a zoufale průměrná (ale co by za to jiní filmaři dali) eurokrimoška. Nicméně stále s docela zajmavým hudebním doprovodem, od klasika žánru, a s pěknými lehce oděnými ženami. Sem tam nechybí nějaká ta akce bez které by se film podobného ražení neobešel (která ale postrádala větší napětí). Samotný snímek dneska povyšuje na lepší průměr, snad jen skvělé herecké obsazení, chladný Gabin v bílém baloňáku a profesionální zabiják, ale i tak trochu naivka Delon, neříkám ale že tenkrát na svou dobu to nebyla bomba. Škoda toho otevřeného konce. Za 3*. Taliáni jsou lepší. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Film získal v roce 1981 na festivalu David di Donatello ceny v kategoriích nejlepší kostýmy a nejlepší výrobní design. (Terva)
  • Snímek byl se stejným obsazením natočen celkem ve třech jazycích, a to ve francouzštině, angličtině a italštině. (Monco)
  • Během loupeže v letadle je cestujícím promítán westernový film 100 pušek (1969). (Mirokukii)

Reklama

Reklama