Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (214)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Výborná francúzska gangsterka, ktorá vyťahuje z kabáta všetku tú dobovú eleganciu a zápletkové vyšperkovanie udalostí. Výborne rozčlenené, dej je mimoriadne napínavý aj bez skvelého Morriconeho, aj bez dialógov, skrátka reč tela zúčastnených je fantastická. Nápaditosť, dynamika, scenár. Aj medzi postavami možno nájsť rozdielne špecifiká. Zatiaľčo Ventura je inteligentný a charizmatický "policajt", Gabin corleonsky kamenný otec klanu, Delon naproti tomu improvizujúci vorkoholik, ktorý tým, že vykonáva potrebnú špinavú robotu, je zároveň i najviac ohrozeným spomedzi kriminálnikov. Ako sme sa postupne dopracovali k prepadnutiu lietadla, neraz som si spomenul, aké béčka s touto tematikou vznikali (a vznikajú) a ako ich Sicílsky klan v pohode strčí do vrecka. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Filmový briliant vybroušený k naprosté dokonalosti. Nemá cenu se rozepisovat o hereckém obsazení či hudbě mistra Morriconeho, řečeno již bylo asi vše a pokud ne, nepatřím k těm, co by dokázali přijít s něčím objevným. Tak jen krátkou doušku: Ano, jsou úžasní. V mých chtíčeplných očích však uvízla i klasicky vulgární krása Iriny Demick a její lehce erotické dobrodružství s Delonem na mořské pláži. Pohled na křivky jejího těla, stejně dokonalé jako celý film, silně napomohl vztyčit můj stožár pro vlajku s pěti hvězdami. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, co šlo Francouzům velmi dobře - kriminální thrillery, případně mafiánské filmy. Místy si skoro říkáte, hlavně kvůli hudebnímu doprovodu, jestli to není komedie, ale herecké výkony titulní trojice a hlavně skvělého Gabina, vám dokážou, že tohle není jen tak nějaký filmeček, ale dobré dílo. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Všimněte si, že kriminálka (pokud se tam jedná o šperky nebo drahokamy) je vždycky zajímavější, než pokud se tam řeší drogy. Takže ve filmu SICILSKÝ KLAN se jedná o to první zmiňované. Nádherně a s obrovským klidem (jak to umí pouze Jean GABIN) se tam rozehrává nebezpečná příprava obrovské loupeže : ukrást šperky nesmírné hodnoty přímo z výstavního sálu. Jako komplice tam má Gabin Alana DELONA, ale nejen jeho. Vynikající práci odvedl též Lino VENTURA, další hvězda francouzského filmu, ale italského původu. Nevím, co bych tomu filmu vyčetla. Bylo to napínavé, brilantní výkony hvězdného obsazení nedaly nikomu od napětí ani chvíli vydechnout. Ano, netekla tam krev, ale to je na tom filmu právě to nejhezčí. Musím dát 5*. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kriminálka ze staré francouzské školy s charismatickými herci, nebo spíše charismatickými hereckými legendami. Souhlasím s Enšpíglem, takový film dnes už opravdu nikdo nenatočí. Morriconeho hudební doprovod byl úžasný. Skvěle doplňoval film. Ten útěk od vyšetřovatele měli moc dobře vymyšlený a naplánovaný. Bylo parádní sledovat, jak jim to všechno vycházelo a vůbec tady bylo použito hodně zajímavých nápadů. Když na film náhodou někde narazím, tak si ho nenechávám za žádnou cenu utéct, protože ho považuju za velmi lákavou lahůdku, které nedá odolat a já jí odolat nechci. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Během loupeže v letadle je cestujícím promítán westernový film 100 pušek (1969). (Mirokukii)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Paríž, Rím, Charenton-le-Pont a Puteaux. Tiež v dedinke Arcueil vo Francúzsku. (dyfur)
  • Postava Markéty Gautierové (Carla Fracci) má předobraz ve skutečné osobě, kurtizáně Marii Duplessiové, kterou autor předlohy Alexander Dumas mladší miloval. (Terva)

Reklama

Reklama