Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (219)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Mně se tedy film líbil hodně. Viděla jsem ho poprvé, a přestože už má 45 let, nezdál se mi zastaralý. Hlavně Jean Gabin, hlava klanu, byl vynikající. Chladnokrevnost, poker face, staré konzervativní sicilské tradice. Komisař Lino Ventura ve filmu jen sekunduje a Alain Delon je v něm hlavně kvůli svému designu. Nicméně doporučuji. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Samotný akt zločinu je upozaděn a někdo by mohl namítat, že se v tom filmu vlastně nic neděje. Vzhledem k délce není děje vskutku mnoho, ale tohle „first class“ krimi má jiné přednosti. Napjaté (i uvolněné) vztahy mezi členy rodiny Manalesových a „námezdní sílou“ v podání recidivisty Sarteta jsou díky perfektním hereckým výkonům jednou z nich. Jean Gabin – hlava rodiny, ve své podstatě hodný starý pán, který rád rozmazluje svého vnuka. Alain Delon – všestranný a spolehlivý playboy. Na svou náruživost musí nutně doplatit. Lino Ventura – inspektor ze staré školy, odhodlaný nastolit pořádek za využití jakýchkoliv prostředků. Tři rozdílní muži – oni vás nutí trpělivě čekat na konečné rozuzlení, o ně se celý film opírá. Proto mi nevadilo hodně dialogů a nepoměrně méně akce. A taky pro geniální hudební motiv – nemohl jsem se jej nabažit, tipuje přitom, že by mohlo jít o Morriconeho (úvodní titulky jsem nestihl). Tak kouknu na IMDb – a pochopitelně, kdo jiný. Jednoznačně to nejlepší, co jsem v podobném typu filmu kdy slyšel (včetně Rotovy práce pro Kmotra). 80% Zajímavé komentáře: Faidra, mm13, sportovec ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Klasická gangsterka se skvělým hereckým obsazením a slušnou atmosférou. Jean Gabin, Lino Ventura a Alain Delon - to je záruka kvalitní podívané sama o sobě a když ještě přispěje svoji hudbou maestro Morricone, musím hodnotit vysoko. Film není zbytečně natahovaný a řekne vše, co říct chtěl, aniž by na to potřeboval třeba tři hodiny. Delonův útěk z policejního antonu na začátku filmu byl výborný, stejně jako Ventura žmoulající téměř celý film nezapálenou cigaretu, aby si pak stejně nechal připálit. Kvalita a dobrá práce. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Když máte tým min na finále LM, je potom nevděčné, když s ním nepřekročíte brány semifinále. Leč ani sebehvězdnější tým, sám o sobě, konečný úspěch ještě nezaručí. Nelze říct, že by zde jednotlivé hvězdy nebojovaly ve prospěch týmu, leč ta hvězdnost se tu lehce tříští. Faktorů je samozřejmě více, ale určitou (nezanedbatelnou) roli, bezpochyby sehrává i skutečnost, že nedostávají (společně) tolik prostoru, na který jsou obvykle zvyklý. Že by si to zasloužili resp. z toho těžili nejen oni, ale i snímek samotný, jednoznačně dokazuje závěrečná scéna Ventura versus Gabin, pod názvem: oslava úsporné všeříkající mimiky. Takhle, i přes velmi slibný úvod, mohutný finiš a spoustu nezapomenutelných scén, zůstává snímek těsně před branami dokonalosti. Já vím, kdo by dnes stál o dokonalost. Zrovna v tomhle případě, já ano. 85% [Průvodní hudební motiv, maestra E. Morriconeho, si však s úvodní znělkou LM, v ničem nezadá.]. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o typický mafiánský film,jak by někdo mohl čekat,ale o obyčejnou kriminálku,kde je v loupeži zapojená jedná malá mafianská rodinka.Trio nejspíš těch nejlepších francouzských herců je skvělé a akorát mě mrzelo,že ze souboje těchto tří mužů Gabin odešel poražen.Byl mi opět ze všech nejsympatičtější.Hudba,která je tu tak vychvalovaná se mi moc nelíbila a přišlo mi,že se k filmu nehodí.Takže pěkný francouzský film,ale až si budu chtít pustit francouzské krimi,asi raději zvolím Dva muže ve městě. 80 % ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Během loupeže v letadle je cestujícím promítán westernový film 100 pušek (1969). (Mirokukii)
  • Snímek byl se stejným obsazením natočen celkem ve třech jazycích, a to ve francouzštině, angličtině a italštině. (Monco)
  • Velkým režisérovým problémem se stala milostná plážová scéna Alaina Delona s Irinou Demick. Verneuil tvrdil, že erotika ve filmu pro něj není a natáčení scény oddaloval. Nakonec ji ale přece jen natočil, i když cudně odvracel zrak. [Zdroj: Jan Šmíd - Ennio Morricone a jeho filmový svět] (Mirokukii)

Reklama

Reklama