Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (214)

d-fens 

všechny recenze uživatele

? :-/ dosť úbohé..... casting mizerný - Delon je slušňák, nie záporák, a Gabin je hocčo, len nie "kmotor".... príbeh kostrbatý, a ani originálna akcia k záveru filmu nič nemení na tom, že je to pre mňa prepadák a sklamanie.... a Morricone? ani by som ho tu nespoznal.... a nechápem prečo vo francúzskom filme, odohrávajúcom sa takmer výlučne vo Francúzsku a Ríme, sa rozpráva anglicky.... dokonca ešte aj členovia mafiánskej rodiny medzi sebou.... tomu hodnoteniu tu na csfd naozaj nechápem! a just dám iba dve **! :( ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Poctivá starosvetská heist-movie gangsterka z francúzskej školy, ktorej dominuje neprekonateľné herecké trio Gabin-Delon-Ventura a podmanivá atmosféra. Zaujímavé je, že miestami má ten film nádych westernu, a to nielen vďaka skvelej Morriconeho hudbe, ale hlavne kvôli finálnej prestrelke. Výborný film. (8/10) ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Henri Verneuil byl skvělým režisérem, který si za většinu svých filmů zaslouží velké! uznání. A tento se řadí mezi ty nejlepší. Role Gabina v čele mafiánského klanu je dokonalá, ne nadarmo se o něm říká, že měl nejstálejší chladný výraz ve filmovém světě(náš R.Hrušínský), Delon zde představuje "malého" zlodějíčka, kterého si tento klan najme a kterému právě on nadělá mnoho problémů. A potom výtečná postava samotářského komisaře ztělesněného výborným hercem Venturou, no to je klasika, kterou když neuvidíte, ochudíte se o další skvostný zážitek z realistického světa "podsvětí"... Ps: Jsou zde menší mouchy, ale vzhledem k době, ve které dílko natočili, se nemůžeme ani divit(narážím na přistání uneseného letadla přistávajícího na rozestavěné dálnici) a naopak skvostný závěr, kdy Gabin přichází zpět do svého skladiště od "popravy", kde je sídlo rodinné firmy a s prostřelenou kapsou u baloňáku kladně přitakává se svým tak typickým výrazem na otázku přítomného komisaře, "zase jedna dobrá trefa?!" Podíl Mistra Morriconeho snad nemusím ani zmiňovat...geniálně ostré. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Všimněte si, že kriminálka (pokud se tam jedná o šperky nebo drahokamy) je vždycky zajímavější, než pokud se tam řeší drogy. Takže ve filmu SICILSKÝ KLAN se jedná o to první zmiňované. Nádherně a s obrovským klidem (jak to umí pouze Jean GABIN) se tam rozehrává nebezpečná příprava obrovské loupeže : ukrást šperky nesmírné hodnoty přímo z výstavního sálu. Jako komplice tam má Gabin Alana DELONA, ale nejen jeho. Vynikající práci odvedl též Lino VENTURA, další hvězda francouzského filmu, ale italského původu. Nevím, co bych tomu filmu vyčetla. Bylo to napínavé, brilantní výkony hvězdného obsazení nedaly nikomu od napětí ani chvíli vydechnout. Ano, netekla tam krev, ale to je na tom filmu právě to nejhezčí. Musím dát 5*. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Stará, poctivá, francúzka gangsterka s vtedajšími hviezdami A. Delonom a J. Gabenom. Úvod a záver je skvelý, škoda, že v prostrednej časti to trošku viazne. Pozornosť na seba strháva hlavne Delon ako gangster s rozumom v nohaviciach, ale skvelý je aj Gabin, ktorý všetko rieši rozvážne a s kľudnou hlavou. Snímku pomáha Morriconeho hudba, ktorej ale nie je tak veľa, akoby som chcel. 80%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Snímek byl se stejným obsazením natočen celkem ve třech jazycích, a to ve francouzštině, angličtině a italštině. (Monco)
  • Postava Markéty Gautierové (Carla Fracci) má předobraz ve skutečné osobě, kurtizáně Marii Duplessiové, kterou autor předlohy Alexander Dumas mladší miloval. (Terva)
  • Během loupeže v letadle je cestujícím promítán westernový film 100 pušek (1969). (Mirokukii)

Reklama

Reklama