Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (214)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Trojice francouzských hvězd vládne tomuto snímku velmi pevnou rukou. Výborná kriminálka je podtržena zajímavým příběhem a jedním z nejslabších hudebních doprovodů od Ennia Morriconeho. Jeho hudba by se spíše hodila do westernu (z kterého jistě čerpá). Hudba negraduje a jen občas v pozadí pohladí stále dokola se opakujícím themem. Trochu smutně na mě působil ustřižený konec, který jako by chtěl všechno rychle dořešit. I přesto jde o jednu z mála kvalitních kriminálek se skvělým obsazením. Pro milovníky žánru povinnost. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

? :-/ dosť úbohé..... casting mizerný - Delon je slušňák, nie záporák, a Gabin je hocčo, len nie "kmotor".... príbeh kostrbatý, a ani originálna akcia k záveru filmu nič nemení na tom, že je to pre mňa prepadák a sklamanie.... a Morricone? ani by som ho tu nespoznal.... a nechápem prečo vo francúzskom filme, odohrávajúcom sa takmer výlučne vo Francúzsku a Ríme, sa rozpráva anglicky.... dokonca ešte aj členovia mafiánskej rodiny medzi sebou.... tomu hodnoteniu tu na csfd naozaj nechápem! a just dám iba dve **! :( ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Chladnou poctivou francouzskou krimi Sicilský klan režíroval Henri Verneuil (Melodie podzemí, Zbraně pro San Sebastian, Strach nad městem). Šedovlasý Gabin se svým mlčenlivým herectvím je zde úžasný jako hlava sicilské zločinecké rodiny, Delon zase přesvědčivý jako playboy-zabiják na útěku a Lino Venturovi toho komisaře odvykajícího cigaretám taky musí každý věřit. Krádež šperků probíhá i přes překážky nad očekávání dobře, ale vždy se najde nějaký ten lidský faktor, aby věci zkomplikoval. Siciliáni mají přece svoji čest (i když, řečeno s Tony Scottem, jsou to poloviční negři:-))... Trailer (s Morriconeho hudbou): http://www.youtube.com/watch?v=tvPt1neKyXs&feature=related ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, že je toľko ľudí týmto filmom unesených, ja snímku považujem za priemer dokonca nudný. Trojica Jean Gabin, Alain Delon, Lino Ventura je jediné, čo film drží ako tak nad vodou. Scéna úteku z väzenského transportu v štýle agenta 007 ma rozosmiala a ukázala svoju naivitu, ktorá sa prepletá celým filmom. Žiaľ snímka je takmer bez napätia, dopozeral som ju len z úcty k hereckým legendám. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Známý titul, jeden z těch, které si člověk nejspíš vybaví, když se řekne "zlatá éra francouzského kriminálního filmu". Sešly se v něm hned tři velké hvězdy tehdejší éry - Delon, Ventura a Gabin - všichni odvedl svůj díl práce se ctí. Snad jen na některých hercích ve vedlejších rolích je až příliš vidět jejich úloha přihrávačů velkých jmen. Propašování zbraní na palubu letadla souvisí jednoduše s nižším stavem ochrany letišť - bezpečnostní filozofie se během let vyvíjela a impulsem pro její zásadní posílení byla až série tragických atentátů a únosů během 70. let. Pokud jde o únos letadla, který by v mých očích měl být vyvrcholením filmu, je to na můj vkus řešené příliš jednoduše a s filmovou elegancí. Že by si početná ochranka cenné zásilky vážně ničeho nevšimla? Paradoxně jsem si nejvíc vychutnal stylový útěk z vězení na samém začátku, který byl pro mě předčasným "hřebem" kriminálky. Celkový dojem: 85 %. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Lino Ventura vyžadoval, aby Gabinovo jméno bylo uvedeno na plakátě nejvýše. Což je dokazující fakt toho, že mezi třemi hlavními představiteli panovaly při natáčení velmi přívětivé vztahy. (Pierre)
  • Film zaznamenal nevídaný úspěch. V Paříži se na něj prodalo 800 000 vstupenek a celkový výtěžek ve Francii činil 5 milionů francouzských franků. Žádný další Gabinův snímek z 60. a 70. let se takového kasovního úspěchu nedočkal. (Pierre)
  • Spolek pro ochranu zvířat obvinil filmový štáb, že ve scéně odehrávající se na pláži „zabil pan Delon rybu velice brutálním způsobem". Režisér Henri Verneuill však vyvrátil jejich tvrzení tím, že ryba byla koupena na trhu již mrtvá. (Terva)

Reklama

Reklama