Reklama

Reklama

Francouzský film Povídka o policajtovi byl natočen podle skutečné události. Podkladem se stala stejnojmenná kniha vzpomínek někdejšího inspektora Rogera Borniche. Na vzniku filmu se podílel i bývalý příslušník podsvětí Alphonse Boudard a bratr Emila Buissona Jean-Baptiste, vystupující v příběhu pod přezdívkou Le Nus. Emile Buisson proslul již za okupace Francie jako bandita a lupič, po dopadení byl odsouzen na doživotní nucené práce. Pro výrazně psychopatické chování byl umístěn do psychiatrické léčebny, odkud v září 1947 utekl. Byl na svobodě pouze několik měsíců, a za tu dobu spáchal přes dvacet loupeží a téměř deset vražd. Byl dopaden za okolností, které film přesně rekonstruuje. Příběh nelítostného vraha, psychopatického Buissona a „jeho“ policisty, inspektora Borniche je drama dvou hereckých osobností – Jeana-Louise Trintignanta a Alaina Delona. (Česká televize)

(více)

Diskuze

ANALYZATOR

ANALYZATOR (hodnocení, recenze)

hippie2222

Ze začátku mi Abrhámův hlas trochu vadil. Ještě mě napadlo, jaký tele ho mohlo vybrat na dabování AD. Pak jsem se ale ponořil do příběhu a jo máš recht, zážitek.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Český znění s panem Abrhámem je přesně tím ojedinělým úkazem, kdy dabing nejen že filmu neublíží, ale ještě jej malinko povznese. Měl jsem to štěstí, že pustili na čt tuhle verzi. A zážitek to byl velikej, takže dávám bez váhání plnej počet.

na příspěvěk reagoval ANALYZATOR

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

Dabing s panem Abrahámem je klenot ČT a ta ho také použila při letošní repríze. Dabing pana Trávníčka je na slušné úrovni.

tatka

tatka (hodnocení, recenze)

Na rozdiel od ostatných divákov som dosť stará, a videla som tento film najprv s titulkami. Takže nejaký dabing ma nemohol ohroziť. Za prvé som sa zamilovala do j.L. Trintignanta, za druhé som sa následkom tohto filmu začala učiť po francúzsky. Za tretie, je to jeden z najlepších filmov, ktorý som kedy videla, a videla som ho niekoľkokrát.

čmelák2

čmelák2 (hodnocení, recenze)

Tak jsem dnes koupil DVD Povídka o policajtovi, těšíce se na skvělý film s původním českým dabingem. Místo Josefa Abrháma jsem ovšem dostal pouze Pavla Trávníčka. Film je předabován. Těžko říci, jestli se jedná o špatný dabing, nemůžu porovnávat. Samotný film byl ovšem na velmi vysoké úrovni, zkrátka klasika je klasika.

Související novinky

Zemřel Alain Delon

Zemřel Alain Delon

18.08.2024

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve svém domě ve městě Douchy zemřel v něděli 18. srpna legendární francouzský herec Alain Delon. Bylo mu obdivuhodných osmaosmdesát let. Zprávu potvrdili tiskové… (více)

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama