Reklama

Reklama

V hlubinách

  • Norsko Pioneer (více)
Trailer 3

Na začátku 80. let se v Norsku rozmohl doslova ropný boom. Nová naleziště ropy a plynu skýtala netušené možnosti a bohatství, které se odpovědné úřady snažily vytěžit z 500 metrové hloubky Severního moře. Petter, profesionální potápěč, a jeho bratr Knut mají potřebnou disciplínu, sílu a odvahu, aby se vydali na nejnebezpečnější misi na světě – na dno Severního moře. Avšak nenadálá tragická nehoda vše změní. Petter je vyslán na riskantní cestu, na které ztrácí přehled o tom, kdo tahá za jeho nitky osudu a postupně zjišťuje, že tato mise je nad jeho síly a že v sázce je jeho život. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (48)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že ty scény, které jsou pod vodou, nebo pod hladinou psychiky, jsou skutečně silné a celý film má pak depresivní efekt na diváka. Bohužel to je tak nějak všechno, co jsem z filmu měl. Nedokázal mě vtáhnout, jako kdyby si ode mě záměrně držel odstup. Přesto je prostředí zachyceno skvěle. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si přišel jak v nějakém retro filmu ze sedmdesátých let. Vlasatý a fousatý námořníci. Filtry jak ze starýho Jamese Bonda a všude kolem voda, kterou obepíná jedna ropná plošina. No a do jednoho vcelku zásadního milníku se promítne kopa konspiračních teorií, které by mohly být zbytečné a moc mě nenadchly. Čekal jsem od toho daleko víc. Viděno na základě Challenge Tour 2015 ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Smůla. Mělo to velice zajímavej rozjezd spojenej z náhledem do atraktivního potápěčského prostředí. Úvodní dramatická sekvence pod vodou nemá chybu a navíc se tu na nic nečeká, takže hned na začátku potká naše hrdiny i pořádná osobní tragédie. Bohužel jaký má film rychlý start o to dříve mu dochází dech a to přesně ve chvíli kdy se změní v tuctový konspirační thriller o souboji kladného hlavního hrdiny který chce dokázat pravdu, proti nemilosrdné korporaci. Tempo klesá z každou další minutou a i když se ještě pod vodu v pár atraktivních záběrech vrátíme, tak už to prostě nefunguje tak dobře jako na začátku. Skoro bych byl pro to, aby jsme dostali jenom napínavé civilní drama o lidech vykonávajících životně nebezpečnou profesi než další agitku ve stylu Mirek Dušín Vs hrabiví kapitalisté. Takže promarněná příležitost. Víc netřeba dodávat.40% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý příběh podle skutečné události, kdy v Norsku, během potápění do extrémních hloubek, dojde ve svařovací kapsli k nehodě, při které jeden zkušený potápěč chvilku zkolabuje a jeho bratr zahyne. A protože se snaží přijít záhadě na kloub, jak to bylo s plynem k dýchání, dostane se až k ohrožení svého života. Ono totiž velkým společnostem s americkou účastí při stavbě plynovodu není radno házet klacky pod nohy. Nějakého viníka si totiž vždycky najde. A jako pravil velký norský šéf -za dvacet let bude Knutův syn žít v jedné z nejbohatších zemí na světě. Jo, dvacet let uplynulo a Norsko tím je. Jen tak na okraj podalo žalobu k mezinárodnímu soudu pár potápěčů z Pioneera, kterým Američany upravený dýchací plyn poškodil mozek. Takže -příběh i zpracování dobré, nenudila jsem se, kamera mě nezklamala, tudíž čtyři hvězdy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍM SE DOZVĚDĚT, CO SE STALO!…“ /// První ponor a hned trága – Petterovi umřel brácha. A ten teď chodí a dělá všechno možný i nemožný, aby zjistil, co se stalo. To se ale nelibí … však víte – takovej ten thriller, kdy jedinec bojuje proti bohatý společnosti. Ovšem tady jsme v Norsku, a tak jde ještě o něco víc… Spíš takový vyprávění, než že bych si vožíral napětím konce prstů. Jakoby to snad ani nebylo určený cizím lidem, ale jen těm potápěčům a osobám, zainteresovaným ve stavbě ropovodu. Žádný emoce - a nakonec abych vlastně pochyboval i o motivu. V závěru se snažej šlápnout na plyn, ale furt to šíří spíš takovou tu informační hodnotu, jako mělo třeba Hluboko, jen tady jde víc o thriller. Thriller vo tom, jak Norové chtěli postavit ropovod bez Amíků a vo jedný žalobě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen ,,kusy“ podle skutečnosti. 2.) K orgáči mě přivede jen Norská vlajka na dně mořským (ztopořená samozřejmě!). 3.) Thx za titule ,,sizok“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

SCANDI – Severská filmová lekce

SCANDI – Severská filmová lekce

08.01.2015

Česká a slovenská premiéra aktuálního vítěze festivalu v Benátkách, výtečného filmu Roye Anderssona Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě, zahájí historicky první ročník festivalu severských… (více)

Reklama

Reklama