Reklama

Reklama

Charles je po pěti letech propuštěn z vězení. Hodně se toho změnilo, z Paříže se stalo jedno velké staveniště a ani ve zlodějské branži už to není, co to bývalo. Charles si ve své vězeňské cele vše promyslel. Chce udělat poslední velkou loupež ve svém životě, aby zabezpečil sebe a svou věrnou ženu na stará kolena. Pro svůj plán vyloupit největší kasino v Cannes potřebuje parťáka. Francis je sice trochu mladý, zbrklý a ještě se neumí chovat, ani oblékat, ale rychle se učí. Charles z něj udělá elegantního šviháka a jeho počestného švagra přemluví, aby jim dělal řidiče. Jeho plán je promyšlený do posledního detailu, jen nesmí nikdo udělat chybu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (130)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte predstavu o tom, ako má vyzerať starý štýlový francúzsky gangsterský film s charizmatickým obsadením, tak tá predstava sa zhoduje s tým, čo ponúka Verneuil v Melódii podzemia. Pokiaľ ste videli jeho Sicílsky klan alebo Strach nad mestom, viete, do čoho idete a viete, že ste v zlatých časoch starej francúzskej komerčnej školy s najcharizmatickejšími hercami jej histórie. Melódia by asi mohla byť spočiatku svižnejšia a zamerať sa viac na samotnú lúpež, ako na Deloinove milostné pletky, ale vo filme si musia nájsť niečo aj ženy a film má tak aj zaujímavý podtext o samote života recidivistu (50 žien pod lampou nakoniec nenašiel :)) a motiváciách gangsterov, ktorí cítia, že bez peňazí nie sú nikým. Samotná lúpež, ktorá prichádza trochu neskoro je patrične "načechraná" a záverečná tu vyspoilerovaná pointa taktiež. Verneuil sa vyhral s čb atmosférou Cannes, častými zábermi postáv v zrkadle a kamerovými nadhľadmi, takže jeho priaznivci by nemali byť sklamaní, preto som trochu v rozpakoch s toľkých trojhviezdičkových hodnotení. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Velcí tahouni francouzského filmu Gabin a Delon vedle sebe... a zaplesá nejedno nejen nostalgické srdce. Oba pánové mají nepopiratelný šarm a i když nepředvádějí nic neobvyklého ze svého hereckého rejstříku, obě své postavy vystihli naprosto přesně. Tahle krimi má švih a napětí i v roce 2009. A ten kouzelný závěr s bazénem plným pěnez? Muška jenom zlatá... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výtečně natočeno, výtečně zahráno, příběhově poněkud mimo mé chápání. Ale "umělecky" nesporně zajímavé. Když přijde na promyšlené krádeže vloupáním, jsem asi příliš konzumní a laciné zábavy chtivý. A protože já špína hodnotím podle prožitku, dávám jen 60%. PS: Pan Lakomý jako Delon v (alespoň fyzicky) nejlepších letech? Nějak to k sobě nesedí. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Bez mučení přiznávám, pro tyhle " staré poctivé krimi " mám odjakživa slabost. Základem je chytrý scénář, podpořen Verneuilovou pomalu plynoucí ( tak jak to mám rád ) režií, která nikam nespěchá a nechává dostatečný manévrovací prostor hercům a když se k tomu manévrování jako návdavkem sejdou dva velikáni -charismatický Jean Gabin ( který by snad ani nemusel mluvit, člověku plně postačí sledovat ten jeho všeříkající výraz ) a mladičký Alain Delon je o zábavu postaráno. Jako třešínka na dortu jeden z nejlepších závěrů snímku, co se ( nejen ) krimi žánru týče. To ale již dostatečně ( jak právě pozoruji ) popsal uživatel Pohrobek, tak pouze za sebe dodám...AMEN! p.s. zmínil jsem působivý hudební doprovod Michela Magneho, stejně jako černobílou kameru Louise Pageho?, že NE!.....tak to právě dělám :o) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mě mnohem více bavil o deset let mladší Lelouchův Šťastný nový rok. Plán krádeže byl promyšlenější a tudíž vtipnější. I ten závěr se mi jevil mnohem zdařilejší. Hereckým výkonům pánů Gabina a Delona nelze nic vytknout, jen když spolu sehráli dojemný part ve filmu Dva muži ve městě (mimochodem také za deset let), dokázali mě zkrátka zaujmout mnohem více. I Verneuili má na svém kontě mnohem lepší filmy, než Melodii podzemí. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Premiéra filmu proběhla 19. březen 1963 v Paříži v kinech Marignan, Berlitz a Wepler. (Cucina_Rc)
  • V závěru filmu má Alain Delon na sobě džíny a černé triko. Stejně byl oblečen ve velké části filmu Dobrodruzi. (sud)

Související novinky

Zemřel Alain Delon

Zemřel Alain Delon

18.08.2024

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve svém domě ve městě Douchy zemřel v něděli 18. srpna legendární francouzský herec Alain Delon. Bylo mu obdivuhodných osmaosmdesát let. Zprávu potvrdili tiskové… (více)

Reklama

Reklama