Reklama

Reklama

Innocence of Bin Laden

(neoficiální název) (amatérský film)
  • USA Innocence of Muslims (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
USA, 2012, 14 min

Obsahy(1)

Žádný film s názvem "Innocence of Muslims" nikdy natočen nebyl. Původně vznikal jako "Dessert Warrior", příběh o kmenové válce zapříčiněné příletem komety a ani po jediném veřejném promítání pro minimum diváků nic nenaznačovalo protináboženský charakter. Posléze se na internetu objevil chaotický a nesourodý sestřih z onoho filmu, ve kterém ovšem byly bez vědomí herců části dialogů primitivně a zřetelně předabovány protimuslimským obsahem. V této podobě bylo video přeloženo i do arabštiny a rozšířilo se po celém světě. (berg.12)

(více)

Recenze (31)

Wayne

všechny recenze uživatele

Toto by nemělo být hodnoceno ani umístěno v této databázi. Jak je psané v obsahu, film ve skutečnosti neexistuje, jde pouze o část filmu s pozměněným dabingem. Proto se nad zpracováním ani nepozastavujte. Mělo to svůj účel (vyburcovat muslimy) a ten to bohužel splnilo, ale na čsfd to nemá co dělat. Potom by zde mohl být stejně tak umístěn třeba Pár pařmenů a další amatérsky předabované hovadiny, které nemají s filmem nic společného. ()

Kingjiri

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelnej výtvor. Na jedný straně stojej dvě věci, co mě na něm fakt pohoršily - tristní technický zpracování a nulový herecký výkony. Druhou stranu barikády tvoří kontroverznost snímku, která vyvolala řadu demonstrací, náslinejch činů a prohlášení z řad muslimskejch bezmozků. Spoustu z nich si ale neuvědomuje, že timhle "diskrétnim" způsobem nesouhlasu dělaj tomuhle totálně brakovýmu snímku neskutečný PRko a pustěj si ho i lidi, který by si ho jinak ani nevšimli - třeba já. Ale co, aspoň opět celej svět vidí, co je většina muslimů za pakáž. ()

Reklama

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to hrozná amatéřina . Ale povedlo se tomu nastavit zrcadlo líp, než všem držitelům Oscara a následného V.I.P. koksu dohromady. Nyní již přes 50 mrtvých a nespočet zraněných jako důkaz, že islám a jeho zakladatel nejsou vůbec tak zvrhlí, jak jej popisují tvůrci (anžto z druhé strany zeměkoule a v zemi se svobodou slova) - to je na Chocholouška. Naklonovaného v úderných brigádách. Hodně lidem se otevřely oči a stejně tu místní elita furt hlásá obsah nad formou, tak se teď necukejte. ()

Flego odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérsky natočený film sleduje jediný cieľ a to vyprovokovať moslimskú časť sveta. Že sa mu to podarilo, o tom niet pochýb. Pozastavovať sa nad kvalitou filmu tiež zrejme nemá význam, lebo jednoducho žiadnu nemá. Je to len hrsť nesúrodých scénok, zle zostrihaných, jednoducho a hlúpo natočených. Po každej stránke úplne zbytočná práca. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Dokuď bude existovat Islám, a ovšechny mohamedány kupované země nebudou osvobozeny, tak do té doby bude moje hodnocení na pěti hvězdičkách. Je to sice čirý amatérismus, ale účel světí prostředky, o tom žádná. Kýžený efekt měl snímek úplně výborný, je to úplně stejné jako natáčení komerčních filmů. Pokud se to povede, z hlediska tvůrců je vše ok, a na diváky už se nikdo zpětně neohlíží. Tak co... ()

Zajímavosti (14)

  • Společnost Google zablokovala přístup k filmu v Indii, Indonésii, Malajsii a Saúdské Arábii, protože porušoval tamní zákony. V Afghánistánu, Bangladéši, Pákistánu a Súdánu dokonce úřady zablokovaly přístup k celému portálu YouTube, na kterém byl zveřejněn. (JoranProvenzano)
  • Po zveřejnění filmu jedna z íránských organisací zvýšila o 500 000 na celkových 3 300 000 amerických dolarů odměnu vypsanou za zabití indicko-britského spisovatele a autora knihy “The Satanic Verses“ („Satanské verše“; 1988) Salmana Rushdieho, na kterého již roku 1989 vyhlásil fatvu íránský ájatolláh Rúholláh Chomejní. Muslimové jeho knihu považují za rouhačskou a odměnu zvýšili kvůli stále trvajícímu urážení proroka Mohameda, ke kterému prý autor přispívá. (JoranProvenzano)
  • Herci tvrdili, že je producenti filmu oklamali. Původně v něm prý o muslimech a proroku Mohamedovi nic nebylo, hlavní postava se jmenovala George. Cindy Lee-Garcia uvedla, že se účastnila natáčení filmu Desert Warrior a její postava byla později předabována, podala proto žalobu a požadovala zablokování přístupu k filmu na YouTube, ale kvůli neprokázání jejího právního vztahu k tvůrcům jí nebylo vyhověno. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama