Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (Cinemart)

(více)

Videa (36)

Trailer 1

Recenze (194)

dudo0606 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé, ale naozaj len pre deti. My dospelí už v tom vidíme tú recykláciu námetu šmolkov, popolušky, Bridget Jonesovej a iných, tak v tom nevidíme moc originality. Avšak spracovanie bolo pekné a hudba chytľavá, veď predsa vybrali mnoho známych a skvelých pesničiek, tak na pozretie to bolo celkom príjemné. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Největším „neduhem“ Trollů je, že v rámci žánru nepřinášejí nic nového, a řadí se do lehkého nadprůměru animovaných pohádek. Podívaná je to hravá, docela nápaditá a rozhodně neurazí. Pokud neočekáváte dalšího Shreka a tedy nic než zábavnou jednohubku s nakažlivým soundtrackem (podíleli se na něm kupříkladu Justin Timberlake a Gwen Stefani) a k neuzoufání veselými, bujarými postavičkami, u níž se budou bavit zejména ti nejmenší, nebudete zklamáni a ani ochuzeni o pohádku, v níž láska, radost a štěstí zvítězí nad podlými intrikami… Více zde: http://nafilmu.cz/2016/10/recenze-trollove-2016-vlasate-panenky-ve-filmu/ ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový celkem tradiční animák, ale má roztomilé postavy, má skvělé písně s docela dobrými aranžemi, má hezký příběh a samozřejmě mu nechybí humor. Animace není dokonalá, není třeba tak krásná jako v "Moaně", ale hezky se na to koukám a věřím, že děti tohle bude bavit. Mě to bavilo a zasmál jsem se chvílemi. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Trollovia. Pozriem sa na tie hnusné postavičky, pripočítam ku tomu rozprávku založenú na piesňach a tanci a idem sa vyzvracať. Tak som videl pred pozretím svoj biedny osud. Vo výsledku však tie hnusné trollské postavičky priniesli také nenormálne množstvo vtipov a komických scén, že som skoro zomrel. Celé to podporil dokonalý slovenský dabing (rozprávky, tie my dabovať vieme) a neuveriteľne napasované piesne. Je skvelé užiť si rozprávku či film, keď čakáte pohromu a vykľuje sa z toho mega prekvapko. Bohužiaľ neviem čím to je, že aj tie najlepšie rozprávky trochu stratia šťavu a vtip presne v čase najakčnejších scén a stalo sa to trochu aj trollom, no celkovo zostala spokojnosť. Ale bol by som dal päť keby. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

ZATROLENĚ, tak tohle byl muzikálový luxus posypaný třpytkami z p**le. V zásadě tohle prostě jednou člověk potřebuje, aby se odrovnal z náročného dne. Úžasně chytlavý animák, který má dobře pochopitelný příběh, spoustu známých písniček a dost vtipných, nečekaných až dvojsmyslných vtipů, že i já jsem se často smál. Další věcí je to, že se u toho ani člověk nenudí a od dob Shreka je tohle opět úžasně barevný film... ehm samozřejmě jen když je člověk šťastný a to já rozhodně byl! Český dabing? Tentokrát fakt dost povedený a někdy byl i dokonce mráz po zádech, jak moc dobře to bylo provedené. V zásadě si nemůžu stěžovat a jedno je jisté - pokud si dáte cukrovou vatu, dávejte pozor, jestli v tom není zachycen nějaký troll :) PS: Strašně se mi na tom zalíbila ta lidská práce s vystřihovánkama, kdy se příběh vyprávěl tímto stylem. Je to moderní, je to chytrý, je to zábavný a dává lidem přesně typ, že i takhle se dá dělat film. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Během názvu filmu trollové zpívají píseň „September“ od skupiny Earth, Wind & Fire. (griph)
  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka. (barborasara)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama