Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (170)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klasika zůstává klasikou, kvalita kvalitou a Delon Delonem. Přidáme-li k tomu nápaditou fabuli, plnou nečekaných zvratů a konec, který bere dech, zjišťujeme, že máme co do činění s filmem, jemuž není mnoho co vytknout. Však byl také natočen v blahých letech sedmdesátých. V letech nadčasové tvorby, jak se někdy zdá. Asi nejen mně. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Pořád solidní kriminálka s Alainem Delonem. Tentokrát trochu jinak z A.Delona jako karetního hráče Michel Geurfaut se stává nepohodlný svědek. Veskrze vždy, kdy se spojil s režisérem Jacquesem Deray vznikly velmi dobré filmy jako Borsalino ...................................! V téhle spolupráci to vždy dopadlo po filmové stránce výborně. ()

Reklama

Markussis 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle se můžu dívat třeba pořád dokola a nikdy mě to neomrzí. Inu, no to by mohlo být tím, že na tom filmu asi něco bude. A taky že je a mnoho. Jacques Deray v životní formě předvádí znovu to, že obyčejný záběr dokáže diváka přikovat do křesla. Ovšem to by samo o sobě, bez svižného, napínavého a skvěle vygradovaného scénáře nedokázalo udělat film jako takový celistvým. Alain Delon se zde předvádí ve svém pro něj v osmdesátých letech typickém parádním civilním projevu. A myslím, že právě zde se mu to povedlo nejlépe. Plus musíme také přičíst skvělému obsazení vedleších rolí, ve kterých jednotlivé postavy působily vzhledem k scénáři naprosto věrohodně. V jednotlivých scénách zaznívá velice vkusně, vzhledem k právě ke gradaci, perfektně zvolená hudba, která navíc dodává na pocitu vážnosti děje. Možnost vidění nedbalé elegance ještě v době, kdy byla naprostou součástí obyčejného konzumního života, je pro mne též požitek. Já osobně tento film miluji a vždy když ho sleduji, tak ho doslova a do písmene hltám. Ano toto sloveso - hltání je právě tak příznačné pro ty nejlepší filmy Jacquese Deraye a i snad pro něho samotného. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama o muži, který se ocitl v nesprávnou chvíli na nesprávném místě a naprosto nesprávně vyhodnotil situaci, z nabouraného vozu vytáhl krvácejícího muže a odvezl ho do nemocnice, no.. A na průšvih měl zaděláno.. Nebyla to dopravní nehoda, byla to vražda.. Alain Delon velmi dobře koukatelný, navíc mu jde permanentně o život a pokusy o jeho záhubu jsou drsně působivé, ať už topení v moři či rychlá akce v koupelně nebo střelba skrze kukátko ve dveřích.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém Alain Delon skoro nenosí pistoli a raději by furt hrál karty. Nebýt konce, v kterém se postava zachová možná hrdinsky, ale rozhodně ne inteligentně, tak bych šel o hvězdičku výše. Jinak jsem rád, že francouzská kriminálka s Delonem má konečně přijatelnějších 93 minut, na rozdíl od některých skoro dvouhodinových, je to hned o trochu kvalitnější podívaná. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Snímek se stal ve Francii s počtem 2 milionů návštěvníků po filmech Borsalino (1970) a Osudový kruh (1970) třetím nejúspěšnějším snímkem Alaina Delona. (Komiks)
  • Po zabití komisaře Lietharda (Christian Barbier) v bytě Gerfauta (Alain Delon) vyjíždí Gerfaut v čase 44:15 pronásledovat vrahy. Když se s autem obrací, ve vedlejší ulici není vidět auto vrahů, byť v následujícím záběru vrazi touto ulicí jedou. (marcel5)
  • Film je volnou adaptací románu "Le Petit Bleu de la côte Ouest" spisovatele Jeana-Patricka Manchettea. (Komiks)

Související novinky

Zemřel Alain Delon

Zemřel Alain Delon

18.08.2024

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve svém domě ve městě Douchy zemřel v něděli 18. srpna legendární francouzský herec Alain Delon. Bylo mu obdivuhodných osmaosmdesát let. Zprávu potvrdili tiskové… (více)

Reklama

Reklama