Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (170)

showxman 

všechny recenze uživatele

Delon létá po plátně tam a zpět a od začátku do konce je to nabité akcí. Hodně dynamická podívaná, kde není nouze o automobilové honičky, výbuchy a prostřelené hlavy. Tahle starosvětská akčňárna s osamělým hrdinou mi připomíná seriál Profesionálové, který měl premiéru o tři roky dříve a režisér Jacques Deray, jej určitě viděl. 3,5* ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně akční film - máme tu skvělou honičku Paříží, vybuchující benzínku, docela dost mrtvol a přesto to nepůsobí jako hollywoodský akčňák, ale vše se odvíjí úplně jinak - žádná hloupá klišé, žádné moralizování, napětí by se dalo krájet a Delon není žádnej zvláštní agent, ale prostě jenom obyčejnej chlap, kterej se s ničím a nikým nesere, protože se ho někdo z neznámých důvodů pokouší zabít. ()

Reklama

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Možná úplně první film co jsem s Alainem viděl. I dobrý skutek vede k problémům. Celkem tvrdý film co se s nikým v něm moc nemaže. Při prvním shlédnutí jsem nemohl uvěřit scéně v nemocniční koupelně, kde na rovinu ustřelí Alain protívníkovi palici. Film má také varování, nedívejte se moc zblízka do kukátka ve dveřích a nezapalujte na ulici cizím lidem doutníky. ()

JB2203 

všechny recenze uživatele

Rádoby nečekaně vypointovaná francouzská kriminálka klasického střihu. Celkem inteligentní dialogy, akademická režie, jedna efektně natočená akční scéna. A také nevýrazný a nepřesvědčivý herecký projev Alaina Delona v hlavní roli. Podobně jako ve většině filmů opět dokazuje, že jeho největšími hereckými kreacemi byly reklamní spoty na holící strojky. Za pár dní nebudete vědět o čem to vlastně bylo. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se ctí obstojí i v našem dílem znuděném a dílem přezíravém jedenadvacátém století, neboť jeho hrdina paličatě - a snad i trochu nerozumně spoléhá především sám na sebe ... pravda - trochu i na svou krásnou přítelkyni. Je to logické: 1) ON je pravý hráč - takže i furiant a hazardér ... třebaže jeho doménou je poker, nikoli kšefty se zbraněmi. 2) A ONA ? Co by byli ... všichni ti neohrožení, paličatí a nerozumní hrdinové, kdyby se museli obejít bez svých atraktivních milenek ?!? Kdo by věrně (či nevěrně) stál po jejich boku a strpěl všechny jejich excesy ? Kdo by je je inspiroval, o koho by se obávali, před kým by se předváděli, zač a pro koho by bojovali - případně pod taktovkou cynického scénáristy a škodolibého režiséra i umírali ? Buď jak buď, bude to ON, komu budete (tak jako vždycky) držet pěsti ... ovšem sami uvidíte, zdali to bude něco platné, neboť karty, které drží v ruce, mohou znamenat výhru stejně jako prohru. A jak už jste dozajista poznali, tentokrát se nehraje jen o peníze. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Po zabití komisaře Lietharda (Christian Barbier) v bytě Gerfauta (Alain Delon) vyjíždí Gerfaut v čase 44:15 pronásledovat vrahy. Když se s autem obrací, ve vedlejší ulici není vidět auto vrahů, byť v následujícím záběru vrazi touto ulicí jedou. (marcel5)
  • Snímek se stal ve Francii s počtem 2 milionů návštěvníků po filmech Borsalino (1970) a Osudový kruh (1970) třetím nejúspěšnějším snímkem Alaina Delona. (Komiks)
  • Film je volnou adaptací románu "Le Petit Bleu de la côte Ouest" spisovatele Jeana-Patricka Manchettea. (Komiks)

Související novinky

Zemřel Alain Delon

Zemřel Alain Delon

18.08.2024

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve svém domě ve městě Douchy zemřel v něděli 18. srpna legendární francouzský herec Alain Delon. Bylo mu obdivuhodných osmaosmdesát let. Zprávu potvrdili tiskové… (více)

Reklama

Reklama