Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1789, do pádu Bastily schází jen několik dní. Bohaté šlechtice však straší nejen vzrůstající nevole lidu, ale zároveň muž v masce, který po svých loupežích nechává za sebou známou vizitku – černý tulipán. Jediným úspěchem policie je to, že je postrach aristokratů poznamenán na tváři sečnou ranou. Velitel policie má své podezření a nyní jen čeká, že se mu přede všemi potvrdí. Netuší ovšem, že Guillaume de Saint-Preux má mladšího bratra, který jako by mu z oka vypadl. A tak na slavnost přichází „Guillaume“ s tváří a úsměvem nevinného chlapce… Slavný přepis neméně slavné literární předlohy Alexandra Dumase natočil s Alainem Delonem v titulní dvojroli režisér Christian-Jaque. (Česká televize)

(více)

Recenze (170)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Další z příběhů Alexandra Dumase, který se stal nesmrtelným díky filmovému zpracování. Pro mě rozhodně jeden z filmů který poznamenal mé dětství a založil mou lásku k historicko-dobrodružnému žánru. No uznejte, jaká malá slečna by nemohla nemilovat mladého Alaina Delona (samozřejmě jenom toho hodnýho) a jeho věrného koně Voltaira. Na rozdíl od mnoha jiných filmů které jsem viděla v dětství ale tendle pro mě neztratil nic ze svého kouzla ani dnes (snad jen ten Delón už mě tolik nebere :-D). Má to švih, má to kouzlo, má to humor a nadsázku aniž by to ubralo na takovém tom reálném vzezření, úžasný kostými a zapamatovatelnou hudbu, kterou si člověk nechtěně prozpěvuje ještě tejden. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

La Tulipe Noire. Ať s jizvou, či bez, vždy hladce oholen, ke klátění vdaných dam a loupení naladěn, za vestu strachu metajíc kostky ledu, nebezpečí směje se do tváře.. Romantický Double Delon Impact plný šermu, jemného nádechu parodie, aristokratických paruk a nadržených zvonů revoluce. Bohužel jej však řadím o stupínek níž, než Cartouche - už jen proto, že Belmondo v rámci budování image neplenil záhonky s holandskou národní chloubou.. ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,7/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer -?, Audience Score - 57% | FDb.cz - 79,6% | My jsme tento film naposledy viděli jako mrňata, a tak si ho už moc nepamatujeme. Ale to co si pamatujeme je to, že jsme cítili vzrušení a pocítili jsme lásku k této francouzské historické komedii. 75%... Hnedle, kdy to půjde, připomeneme si tento film, ale myslíme, že hodnocení nepůjde dolů, leda snad nahorů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci tvoji mrtvolu, dokud je ještě teplá. Bůh má naspěch. Okamžik, Pane, už jde." Černí tulipáni byli dva, ale podle prince de Grasillacha je Černý tulipán rajče. A podle legendy zavinil Černý tulipán pád Bastily. Je to prostě zamotané a já jsem se přitom skvěle bavil. Bratři de Saint Preuxové jsou totiž ozdobou postele každé markýzy, Plantin je neobyčejně zábavný revolucionář, o bojovné Caro lze snít nejeden mokrý sen a o tajném rodinném výpadu z dílny strejdy Porthose se snad ani není třeba rozepisovat. Prostě tohle je jedno z nejzábavnějších dobrodružství mého mládí a já na něj nedám dopustit. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Andréota, Christian-Jaque, Henri Jeanson .. Zajímavé filmové zpracování historiky zapomenuté postavy Francouzské revoluce. Alain Delon je ve své roli zkrátka kouzelně šarmantní. Svižná, vtipná podívaná s nezaměnitelnou atmosférou. Pouze je k ní dnes vhodné přistupovat s nostalgickým nadhledem. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • I když film nemá nic společného se stejnojmenným románem Alexandra Dumase, je zde odkaz na jeho nejznámější dílo Tři mušketýři. V momentě, když Caroline ukazuje Julienovi trik s kordem, říká, že je to dědictví po jejím pradědečkovi, který byl mušketýr a jmenoval se Porthos. (Chevees)
  • Snímek vyprodukovalo filmové studio v Nice, vzhledem ke španělské koprodukci ale velká část natáčení probíhala také ve Španělsku, mimo jiné ve starobylých městech Cáceres a Trujillo nedaleko portugalských hranic. (argenson)

Reklama

Reklama