Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard v roli úspěšného a stejně tak málo zaměstnaného herce Grégoira Lecomta, který se živí v reklamách na psí konzervy, má mini roli v představení malé divadelní kavárny a jeho jedinou vášní jsou krásné ženy. Jeho milenka Josyane však pracuje u dopravní policie, a tak má díky svým kolegyním perfektní přehled o dalších milostných avantýrách „svého“ Grégoira. Jednoho dne má podepsat smlouvu na malou filmovou roli zabijáka, omylem se však dostane do kanceláře mafiána Barberiniho, který očekává skutečného zabijáka, aby jej pověřil vraždou obchodníka se zbraněmi Otty Krampeho. Ta se má uskutečnit hned další den v Saint Tropez, kde milionář chystá velkolepou oslavu svých narozenin. Zatímco Gregoire vše považuje za scénář, skutečný zabiják Moskowitz je mu v patách. Do společnosti herce se vetře také vyzývavá blondýnka Bunny, která je ve skutečnosti inspektorkou protišpionážní služby. A v Saint Tropez se rozjíždí velkolepá párty, na které se sejdou všichni praví i nepraví vrahové a také jejich oběti a ke Gregoirově zděšení také Bunny a Josyane. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem to šlo, ale i tak se dostavilo mírné zklamání. Pierre Richard v tomhle filmu vytvořil další skvělou postavu a je si při sledování bavil dobře, jako standartně u Richardových slabších snímků. Ano, slabších, protože tohle opravdu není kdovíjaký klenot. Má to sice velkou hromadu vtipných momentů a hlášek, i původní dabing je povedený. Je opravdu pozoruhodné, jak moc velké je kvalitativní rozpětí Richardových filmů, tento bych, jak už napovídá hodnocení, zařadil někam doprostřed. Rád se na Ránu deštníkem znovu podívám, protože Pierrův tanec je nezapomenutelný, ale určitě to není film, který bych nějak často a výrazně vyhledával. 80%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že filmy Pierra Richarda natočené v osmdesátých letech už byly jen slabší odvar jeho komedií. Neviděl jsem všechny, podotýkám, ale líbila se mi třeba Nalevo od výtahu. Je to už spíš jen opakovaní mnohokrát použitého. Opět omyl, špatná kancelář, vydává se za někoho jiného. Výjimkou je, že tentokrát je na ženy a ženy jsou na něj. Opět se najde pár dobrých vtipů, to bezpochyby a P. R. sám o sobě byl vtipný už jen při pohledu, ale zde mu už táhlo k padesátce a rolí ztřeštěných bláznů už měl za sebou hodně, takže by to musel být hodně dobře napsaný příběh, aby ještě skvěle obstál. ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je velká osobnost filmu. Nejen jako hlavní postava bláznivých komedií, ale  dokázal vytvořit i nezapomenutelné role s velkým přesahem. mám na mysli třeba Hračku nebo Uprchlíky. na ty se podívám kdykoli znovu. PS Dnes je charakterním hercem s velkým charismatem a stále klukovskýma očima. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Celkově vzato slabší snímek známého nemehla Richarda. Herec, který postavil svou kariéru na roztržitosti, smolných pádech anebo prostě na své umíněné hlouposti v tomto filmu toho příliš nepředvedl. Rána deštníkem má povícero slabších míst než by se na 90 minutovou komedii slušelo. Celý film je postaven vlastně na záměně. A upřímně si myslím že z této taškařice šlo vycucnout trošku více. Příběh hodně vykrádá slavného Blondýna. Gérard Oury tímto filmem zakopává. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie každý Richardov film mi sadol, občas akoby scenár písal niekto, kto má odlišný zmysel pre humor ako ja, v prípade Rany dáždnikom sa ale scenáristi, režisér a Richard presne trafili do môjho vkusu. Popravde som sa už dlhšie tak dobre nezabavil pri akejkoľvek komédii a to som film nevidel ani v dávnych dobách, takže tu nemohla zaúradovať nostalgia. Proste pomer vydarených fórov k tým priemerným či slabším je tu výrazne vyšší, z toho sa odvíja aj moje hodnotenie. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • Herec Gert Fröbe, představitel Otty Krampe, hovořící plynně německy, anglicky a francouzsky nemusel být v originální verzi dabován. (Cucina_Rc)
  • Ve francouzských kinech vidělo film bezmála dva a půl miliónů diváků a z domácí produkce se v roce 1980 jednalo o sedmý nejúspěšnější titul. (argenson)

Reklama

Reklama