Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard v roli úspěšného a stejně tak málo zaměstnaného herce Grégoira Lecomta, který se živí v reklamách na psí konzervy, má mini roli v představení malé divadelní kavárny a jeho jedinou vášní jsou krásné ženy. Jeho milenka Josyane však pracuje u dopravní policie, a tak má díky svým kolegyním perfektní přehled o dalších milostných avantýrách „svého“ Grégoira. Jednoho dne má podepsat smlouvu na malou filmovou roli zabijáka, omylem se však dostane do kanceláře mafiána Barberiniho, který očekává skutečného zabijáka, aby jej pověřil vraždou obchodníka se zbraněmi Otty Krampeho. Ta se má uskutečnit hned další den v Saint Tropez, kde milionář chystá velkolepou oslavu svých narozenin. Zatímco Gregoire vše považuje za scénář, skutečný zabiják Moskowitz je mu v patách. Do společnosti herce se vetře také vyzývavá blondýnka Bunny, která je ve skutečnosti inspektorkou protišpionážní služby. A v Saint Tropez se rozjíždí velkolepá párty, na které se sejdou všichni praví i nepraví vrahové a také jejich oběti a ke Gregoirově zděšení také Bunny a Josyane. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z řady výborných komedií Velkého blondýna s černou botou... Myslíte, že po mnoha letech už tento film nemá ty správné grády? Že už vám dnes lechtají bránici onačejší komici? Že rána deštníkem by už neměla ten pořádný švih? Opravdu? Nu dobrá, můžeme to zkusit... Já si připravím DVD (a deštník) a vy pěkně nastavte kebuli a zavřete oči... ;-) ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Na komedie s Pierre Richardem se kdykoliv rád podívám. Některé obsahují dokonce i hlubší myšlenku (Hračka). Tato Rána deštníkem je však one man show a je to asi jedna z nejstřeštěnějších rolí tohoto komika, kde doslova neví kam dřív skočit a myslím že snad ani nevypadne ze záběru:) Příjemná zábava a oddychovka. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard ve své nejlepší formě. Spontální a bláznivý milovník žen, řešící každou situaci s neuvěřitelnou lehkostí a šarmem. Já bych na jeho místě asi dostal infarkt a on se stačí usmívat. Doplněno vynikajícím českým dabingem. Tento film u mě vede scénou s malým kmotřencem Grégoirem, který mu opravdu není vůbec podobný. Výborné, vtipné, svěží... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klasicky ztřeštěná francouzská komedie s Pierrem Richardem v hlavní roli. Musím říct, že tady byl ve skvělé formě. Jeho deštníkový taneček neměl chybu a jízda autem s jeho manažerem, kdy mířili k moři taky stála za to. Vůbec mi nevadilo, že je tahle komedie postavená na profláknuté zápletce, kterou si alespoň jednou za život vyzkoušel každý komik, no, někteří i vícekrát po sobě. Já jsem se chtěla jenom pobavit a na nic nemyslet. Bavila jsem se královsky. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Nejslabší komedie s Richardem (aspoň z toho mála, co jsem zatím viděl). Přijde mi, že Richard je dalším z řádky herců, u něhož stačí vidět jeden film ke kompletní znalosti jeho výrazových prostředků. I navzdory tomu, že mi jinak prakticky vůbec nevadí a že režíroval film Gérard Oury (Velký flám), je tento film nesnesitelně uřvaný a naprosto postrádající jakýkoli dobrý vtip. Francouzské komedie mám sice rád, ale něco mi začíná našeptávat, že jak u toho není Francis Veber nebo Louis de Funés (Belmonda nepovažuji úplně za komika), tak je zábavnost poloviční. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • Námět filmu vycházel ze skutečného případu smrti bulharského disidenta a spisovatele Georgije Markova (1929-1978), který byl zavražděn v Londýně. Vyšetřováním se zjistilo, že smrt způsobilo bodnutí do stehna deštníkem, na jehož špici byla umístěna kulička napuštěná jedem. Dodnes není úplně jasné, kdo za vraždou stál. Pravděpodobně to byla KGB. (argenson)
  • Během scény na parkovišti na letišti v Nice, kdy doktor nastupuje do vozu, je za ním vidět cedule, na které je velkými písmeny uvedeno jméno režiséra, název filmu a jméno hlavního herce. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama