Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (144)

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Pierre Malaquet (Pierre Richard) nastupuje do reklamni firmy Jerico, kde všechny brzy začně udivovat nejen svou značnou roztržitostí, ale také novou formou propagace výrobků, tzv. reklamu šokem... Roztržitý je jedním z prvních filmů Pierra Richarda a také jeho scénáristickým a režísérským debutem, z čehož pramení asi hlavní problém celého filmu a to je jeho nevyrovnanost. Pokud se příběh věnuje reklamní tvorbě hlavního hrdiny, tak nás čeká hromada skvělých hlášek, gagů a situací na téma reklamy a v tuto chvíli Roztržitý aspiruje na jeden z nejlepších filmů Pierra Richarda. Horší to je, když se příběh začně věnovat něčemu jinému, zábavnost a zajímavost celého snímku pak rapidně klesá a také samotný Pierre to v některých scénách se svou roztržitostí trochu přehání. Naštěstí těch opravdu povedených situací je více než těch nepovedených, takže z tohoto souboje nakonec Roztržitý vychází jako vítěz. Snímku tradičně nechybí skvělé herecké obsazení, kde si kromě samotného Pierra záhrali třeba Bernard Blier nebo Paul Préboist. Roztržitý je tak typickou komedii Pierra Richarda se skvělým obsazením a zajímavým tématem, která sice obsahuje pár slabších scén, ale jako celek dokáže pobavit. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Roztržitý je prvý film Pierra Richarda, ktorý sám režíroval a je to na ňom vidieť. Produkcia je dobrá a kvalitou zodpovedá dobe aj Pierre Richard ako herec v hlavnej roli ponúka zmes premyslených gagov a komických scén, ale chýba tomu spád a viac spontánnosti. Či už je to úvodná scéna s kuframi alebo výmena paličky so slepcom, vtip je dobrý ale cítim tam určitú ťarbavosť. Hudbu dodal klasicky výborný Vladimir Cosma. 70% ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Túto komédiu si pamätám ako vynikajúcu zábavu z mladosti, pri ktorej sme sa vždy všetci sledujúci išli udusiť smiechom, ovšem s odstupom času sa mi asi zmenil pohľad na tento film... Ovšem scéna a nápad s Clistaxom je nezabudnuteľný a priznávam, že som ho aj niekoľkokrát skúsil na mladšom bratovi, či funguje :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Herců, kteří by v pětatřiceti napsali scénář, zrežirovali ho a ještě si střihli hlavní roli, tak těch zase tak moc není. Resp. možná je, ale Roztržitý nedopadl vůbec špatně. Vyzařuje z něj pohoda na sto honů, Pierre Richard je naspídovaný přesně na hraně grotesky a pár dobrých nápadů(reklamy) se našlo. Jako prvotina je to vlastně víc než dobrý. Víc mi ale sedí kousky jako Nalevo od výtahu... . ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší film Pierre Richarda. Je to asi tím že se jedná o jeho prvotinu takže je oproti pozdějším filmům velmi originální. Především se ale úplně nejedná o lehkou komerční komedii, ale o satiru na svět reklamy. Film je nekončící kanonáda geniálních dialogů, scének a skvělých hereckých výkonů s morálním přesahem. Škoda že většina dalších Richardových filmů už nedosahuje těchto kvalit, tím ovšem zdaleka nechci říct že jsou špatné, jenom už nejou tak geniální. NA ŽRÁDLO OD KAZIMÍRA I MANŽELKA ZÍRÁ! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Když Pierre Malaquet (Pierre Richard) ve výtahu potká Lisu (Marie-Christine Barrault), sdělí mu, že pan Guiton (Bernard Blier) má kancelář ve druhém patře. Richard se ve své roztržitosti dostane až do sklepa, kde mu technik říká, že Guiton má kancelář v patře třetím. (Dvojirakri)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)
  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)

Reklama

Reklama