Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

bloodline 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa vám naskytne šanca vidieť tento biografický kompilát, nechajte si ju ujsť. Upúta azda sympatickým castingom, povinným drbom do romantiky a dobrou náladou. Všetko ostatné smeruje priamou linajkou do finále, ktoré asi videl každý v originály, až máte pocit, že Britain's Got an American Dream. Po tom všetkom si na druhý deň nespomeniete na nič, podobne ako na nutrične a výživovo zabitý obed v staničnej jedálni. 2 a 1/2* ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem sympatický Paul, který vždy schytá rány osudu v podobě šikany, všemožných nehod, urážek otce, nízké sebedůvěry nebo nemocí. Nechápete ho, smějete se, spíláte mu, litujete. Cesta za štěstím je klikatá a trnitá a jistě ji scénáristé nezachytili autenticky. Pravdou však zůstává, že mu vysněnou cenu přejete, jakkoliv si o nekonečném smolaři myslíte svoje :) ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film inspirovaný skutečností na motivy příběhu outsidera Paula Pottse, jenž se stal vítězem britské verze Superstar, i když jeho osobnost byla spíš pravým opakem, než jakou hledali. Především musím říct, že je to výtečně natočeno. Ač nejsem fanouškem podobných reality show, filmové zpracování mě strhlo a Paulovi jsem fandil. Samotný příběh je obdivuhodný sám osobě a tentokrát pochválím i dramatizaci na těch potřebných místech. Závěr, kdy jsou ve filmu použity i reálné prostřihy na porotu je skutečně silný. Životní šance je další z příkladu, kdy se outsider stane hvězdou a lidé občas podobné příběhy potřebují. Je ale dobré si uvědomit, že na jeden podobný příběh připadne několik tisíc neúspěšných pokusů. Přesto je filmové snění potřeba, dávám čtyři hvězdy a v rámci žánru nemám potřebu nic vytýkat. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Úvahy o tom, jak z dojemného klišé vydolovat klišé na kvadrát se někdy (dost často) obrací proti svým konstruktérům. Tvůrci by z diváků nejraději extrahovali dojetí až někde z morků kostí a to není příjemné ani v přeneseném smyslu slova. Je to přehnané. Méně je někdy (dost často) více. Určitě ten skutečný příběh šlo natočit normálně, bez nechutné a vychcané kumulace evidentní "umělecké" licence. 35% ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Film poukazuje na to, aky vie byt zivot divoky. Preplietaju sa v nom uspechy a pady, blizkost smrti s totalnymi vysinami jedneho obycajneho cloveka. Vo filme ani neide o nejake preukazanie hereckeho talentu, ale cisto len o pribeh natoceny podla skutocnej udalosti s davkami emocii. Kvitujem tiez krasne nastavene zrkadlo spolocnosti, ktora odsudzuje cloveka na zaklade vzhladu. P.S. Film sa mi paci napriek tomu, ze tie vrieskacie sutaze (superstar, talent a pod.) nemam rad. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Role Julie Ann Cooper (Alexandra Roach) byla nabídnuta zpěvačce Katy Perry. (Dr Lizal)
  • Filmovalo sa na autentických miestach vo waleskom Port Talbote, v Londýne či v talianskych Benátkach. (MikaelSVK)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama