Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

TV spot 2

Recenze (186)

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Skvělá ztřeštěná komedie šita na míru perfektnímu Pierru Richardovi. Tentokráte jako trochu nesmělý a trochu potrhlý profesor matematiky, jenž se kromě pedagogických povinností věnuje ještě psaní článků do místních novin a předvolebních projevů pro svého otce, kandidujícího na místo starosty. Jednoho dne provedou studentky svému profesorovi nevinný žert, vymění mu v aktovce obsahy tří desek. Písemky z matematiky, pikantní fotografie filmové hvězdy Jackie Loganové a volební projev se dostanou do zcela jiných rukou, než bylo určeno...Nejlepší komediální režisér Claude Zidi se opět parádně vyřádil a naservíroval opět jeden gag za druhým. Původní kinodabing je zase dokonalý, krásnou Jane Birkin namluvila Jorga Kotrbová, a podle mě se jedná o její nejlepší dabing. "Tak takhle jste tedy strávil noc v jejím pokoji!... Ano, právě tak, to bylo!... Mezi námi, k čemu došlo mezi námi?... Mezi vámi a kým?... Mezi vámi!... Mezi ní a mnou?... No, mezi námi!...Á mezi vámi a mnou!...Ne, mezi ní a vámi!...Á...vůbec nic!..Jste si tím jist?" ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších komedií Pierra Richarda. Ono se ani není co divit, když to režíroval Claude Zidi, jeden z největších mistrů francouzské komedie. Zajímavá zápletka, spoustu humorných situací (natáčení westernu, vana, výuka matiky) spoustu klasických omylů a gagů a skvělé herewcké výkony... Pro mě to byl opět požitek aneb další z francouzkých komedií, na které se rád podívám kdykoliv a jedna z Richardovek, kde to blondýn opravdu rozjíždí ve velkém. Mě se to tedy líbilo a i když to místy bylo trochu slabší, musím prostě dát 5*. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Trouba, který za otce starostu píše proslovy, za kamaráda novináře články a za ředitele školy opravuje písemky se díky záměně desek ocitne v apartmá filmové hvězdy a následně musí čelit novinářům i vilným pohledům svých studentek. Zbožňuji část, kdy se musí několikrát přetáčet hospodská rvačka, protože Jackie rozdává jemné šťouchance a režisér není spokojen „pořád mám strach, že to ty chlapce bude bolet“. Potom si přečte článek v bulváru, rozrazí dveře a saloon dokonale vymlátí „Ještě to nemá šťávu? Protože to klidně můžu udělat znovu“. Parádní komedie s perfektním dabingem Jorgy Kotrbové. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Dobrý den. Posaďte se. F je funkcí x, kde x náleží k R+P a rovná se E2-xsinx. Nejdříve provedeme výpočet v intervalu 0 až 2π. Tedy E-xcosx*sinx, kde U je derivace. (UV‘)=U’V+UV‘. Narýsuji jednotkový kruh. Tato derivace je v něm nulová pro hodnoty x rovnají se π/4. Odsud odvodím následující tabulku variací F=(cos2x2)2. Funkce je stoupající, klesající. Stoupající, klesající. M=Fx je sin π/4. To znamená √2,5. Tak to máme. A F pro ½ = -2. Ovšem nezapomeňte na druhou část úkolu. Na 4 vyčárkovanou část, kde f je, nezapomeňte, stejné a má zde tedy hodnotu AVUsinx+2. Pochopily??? Doufám, že je to všem jasné. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Stále uvažuji jestli 5 hvězdiček nebo čtyři . Ke každému hodnocení mám svůj důvod . Čtyři hvězdy , asi za to , že např . Uprchlíci jsou ještě lepší , ale nakonec dávám pět , protože je ten film maximálně vtipný , má skvělé dialogy , skvělé momenty a pak především Pierra Richarda , který těch pět hvězd jasně potvrdil . Jedna z jeho nejlepších a nejvtipnějších komedií !!!!! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Jméno postavy Jane Birkin, Jackie Loganová, odkazuje na pseudonym Jake Logan. Tímto jménem je podepsaná nejdelší westernová knižní série „Slocum“, přičemž zaštiťuje více autorů. (MrHousenka)
  • V čase 00:22:44 vymění Pierre (Pierre Richard) úspěšně desky – podsune otci desky s jeho projevem a získá desky s fotkami herečky. Pro kontrolu desky otevře a je vidět snímek nahé herečky vstupující do bazénu. Takovou fotku ale novinář nemohl udělat, když se schovával a fotil pouze v bazénu. (HonzaR.)

Reklama

Reklama