Reklama

Reklama

Ixion Saga: Dimension Transfer

(seriál)
  • Japonsko イクシオン サーガ DT (více)
TV spot
Japonsko, (2012–2013), 10 h (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jošiaki Ókuma

Hrají:

Takuja Eguči, Šiori Mikami, Jošimasa Hosoja, Džun Fukujama, Kazuja Nakai, Ken'iči Suzumura, Hiroši Kamija, Satoši Hino, Masahito Jabe, Jú Kobajaši, Aja Endó (více)
(další profese)

Epizody(25)

Zajímavosti (3)

  • V 11. epizodě skupina generálů okolo Erecpyla Dukakise dostane do výzbroje zbraně DDOS, umožňující využívat energii Alma i bežným smrtelníkům, kteří nejsou Ixiony ani Hyperiony. DDoS je přitom v angličtině zkratka pro „distributed denial of service“, druh kybernetického útoku spočívající v zahlcení a dočasnému „shození“ serveru nadměrným množstvím přístupů v jeden okamžik. (Mates2106)
  • Dospělý král Nabokov Jugglaburk, za kterého se má provdat osmiletá princezna Ecarlate Juptris St. Piria, se jmenuje podle spisovatele Vladimira Nabokova, jenž napsal slavný román "Lolita". Ten pojednává o vztahu dospělého muže s dvanáctiletou dívkou Dolores (tak se navíc jmenuje jeden z králových plyšáků). (Mates2106)
  • Zkratka DT je v názvu seriálu vyložena jako dimension transfer, ovšem v japonštině zároveň znamená dótei, tedy panic. Iniciály záporáka Erecpyla Dukakise - ED - zase odkazují na erectile dysfunction, neboli impotenci. V obdobném duchu se nesou i další zkratky v seriálu. (Mates2106)

Reklama

Reklama