Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou je dívka Miho Nishizumi, která nastoupila na dívčí akademii Oorai, aby nemusela jezdit v tanku. K jejímu neštěstí se tato možnost otevřela jako volitelný předmět a začala na ni naléhat předsedkyně třídy. Nakonec souhlasila a po čase se stala kapitánkou celého sboru. Ale jak si povede v bojích? Podaří se jejímu týmu dostat do finále? A co se stane, když nezíská první cenu? (TerryFins)

(více)

Videa (2)

Promo 2

Recenze (19)

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Nebudu tu chodit kolem horké kaše, Girls und Panzer není moc dobré anime a nebýt tanků, tak se na něj po prvním díle vykašlu a zapomenu... Rozhodnutí autorů posadit do tanků středoškolačky mi z různých plakátů přišlo super a jako takový kontrast: "těžká technika vs křehké holčiny" to na nich celkem fungovalo, bohužel se to nepodařilo přenést i do animované podoby. Děvčata jsou otravná a je to jeden stereotyp vedle druhého, sice se dočkáme i nějakého funkčního humoru (ty ruský holky a jejich entrée na bojiště z hlavy jen tak nedostanu), ale celku samotnému to spíše ubližuje. Po stránce animace si není na co stěžovat. Jako milovník vojenské techniky jsem byl v úžasu nad tím do jakých detailů sou tanky animovány, to je také jediný důvod proč hodnotím tak vysoko. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Miho Nišizumi není nijak nadšená z faktu, že pochází z rodiny proslulé bojovým uměním senša-dó. Studentská rada střední školy Órai se však rozhodla oprášit zdejší zašlou slávu cesty tanku a právě od Miho si slibuje nejvíce. Panzerkampfwagen IV čeká! Do různých pásových bojových strojů postupem seriálu usedne zhruba třicet studentek, jejichž osobnosti jsou povětšinou propracovány úměrně stopáži a spíše než jednotlivé postavy jsem vnímal charakteristiky jednotlivých posádek (volejbalistky, obdivovatelky vojevůdců atd.). Pětice hlavních hrdinek s Mirkou Dušínovou v čele a členky školní rady jsou sice výraznější, leč vcelku archetypální. U sportovního anime, jímž jsou Dívky s tanky především, však považuji za podstatnější jiné vlastnosti. Jsou bitvy dostatečně různorodé? Skýtají diváku napínavou podívanou? Nabízejí zajímavé lsti a úskoky? A jelikož tankistky na vše odpovídají kladně, náleží jim kladné hodnocení. K dobru přičítám též občasné, velice atraktivní záběry z čela jedoucího tanku. 7/10 ()

Reklama

FildasCZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně hvězdu dávám jen za to, že takový seriály nejsou, a nebo pokud ano neznám.  Poprvé jsem viděl film a bylo to kupodivu dobré :), ale viděl jsem první díl a hned jsem si říkal ok. Hodně moc ukecané malé holčičky a nic se neděje, druhý díl to jenom potvrzoval s tím, že Vám ukazují, jak tank vlastně ovládat.    Dám šanci všem filmům, ale u tohohle anime jsem skončil pro ztrátu času. Prostě kromě pár akčních sekvencí to není nikterak zajímavé. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Originálny námet a tradične sladké dievčatká. Dozviete sa niečo o skutočných tankoch a bojovej taktike. A zistíte, že priemerná japonská stredoškoláčka vydrží dvakrát viac ako Chuck Norris v najlepších rokoch. Skrátka milý seriál. Aj keď troška padnutý na hlavu :-). (Videné vrátane špeciálov až po Banquet war!) PS: Na rok 2014 je avizované ďalšie OVA a dokonca aj film. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná se o velkou bizarnost, na kterou jsem narazil náhodou, přes související zajímavost s filmem Kelly´s Heroes. Navzdory bizaritě se jedná o docela humornou záležitost, která má rozumnou stopáž i počet dílů. Tankové bitvy jsou dělané s vtipnou nadsázkou a humor osádek je občas velice trefný. Oblíbil jsem si posádku StuG III, postavu Mako a neskutečné hlášky od Darjeeling. První díl mne tolik nezaujal, ale od druhého dílu jsem to sjel najednou a dost sem se bavil. (11.05.2018) Po opětovném shlédnutí musím podotknout, že na seriálu je bohužel vidět, že neměli moc velký rozpočet. Animace je (kromě tanků) statická a na japonské poměry průměrná. Stejně tak děj je dost mizerný, ale to není příliš překvapivé. Co je stále skvělé je obrovská porce bizarit, které jsou dávkovány postupně, takže je v každém dílu na co se těšit. Různé technické údaje a zajímavosti k jednotlivým tankům se také objevují poměrně často, což velmi potěší (tedy alespoň fanoušky tanků). Hodnocení ponechávám tak jak bylo, jedna z hvězd je za ty tanky a druhá za ty haluze (zbylé dvě ukazují přibližnou kvalitu zbytku). (04.01.2024) ()

Galerie (309)

Zajímavosti (9)

  • V seriálu se objevuje nemálé množství válečné techniky používané převáždě za 2. světové války. Akademie Ooarai používá směsici německý, amerických, francouzských a japonských tanků a stíhačů tanků. Přesněji Panzer IV, Tiger Porshe, Panzer 38(t) posléze přestavěný na Hetzer, StuG III, M3 Lee, B1, Type 89 I-gó a Type 3 Chi-Nu. Akademie Svaté Glorie používá britské tanky Matilda II a Churchil. Akademie Pravda zase používá sovětskou techniku, tanky T-34/76, T34/85, IS-2 a KV-2. Akademie Kuromorimine pro změnu vlastní téměř kompletní palebnou sílu Třetí říše. Od tanků Panzer III, Panther, Tiger, Tiger II přes stíhače tanků Jagdpanzer IV, Jagdpanther, Elephant a Jagdtiger až dokonce po supertěžký tank MAUS. Akademie Sanders si libuje v používání amerických tanků M4 Sherman včetně Varatn M4A6 Sherman a M4A3E8 Sherman Firefly. (MartinTaylor)
  • V 8. díle zpívá tým Pravda před bitvou sovětskou píseň "Katusha". V 11. díle zase při postupu tanků Kuromorimine zní znělka německé pochodové písně "Panzerlied", kterou jste mohli vidět ve filmu Bitva v Ardenách (1965). (MartinTaylor)
  • Postava Mako Reizei má narozeniny 1. září. V tento den v roce 1939 začala německá invaze do Polska, která vedla ke druhé světové válce. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama