Reklama

Reklama

Psycho-Pass

(seriál)
Trailer 1
Animovaný / Akční / Krimi / Psychologický / Sci-Fi / Thriller
Japonsko, (2012–2019), 18 h 47 min (Minutáž: 23–46 min)

Hudba:

Júgo Kanno

Hrají:

Tomokazu Seki, Takahiro Sakurai, Kana Hanazawa, Kendži Nodžima, Mijuki Sawaširo, Ai Kajano, Akeno Watanabe, Kotori Koiwai, Maaja Sakamoto, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(41)

Ve zdejším sci-fi světě je možné u osob vyčíst emoce, touhy a jakékoliv další pohnutky, které ve výsledku spočítají faktor pravděpodobnosti ke spáchání trestného činu. Tým policistů se snaží udržet pořádek tím, že zneškodní potenciálně nebezpečné zločince dříve než k trestnému činu dojde (ptsd)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (38)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Jacinda je už opět zamilovaná do anime postavičky. Shusei vpadá božsky a stane se anime předlohou mé knižní postavě. ted ale zpět k seriálu. Animace hlavní postavy je příšerná. ještě jsem neviděla tak hnusný oči. ovšem díly se stupňují a někdy to je i fakt šílená řezničina. nečekala jsem, že to bude (na mě) takový hardcore. já osobně jsem nadšená, v hromadě cyberanime je tohle pro mě novinka (a také inspirace - ted nemyslím těma vraždama, nýbrž cyber nastavením světa). je mi jasný, že bych byla okamžitě nahaněč, páč můj součinitel zločinu musí být víc jak 1000, když se dozvím o týrání zvířat. no, kdybych si pak mohla zadovádět se Shuseiem v postýlce, ani by mě to nevadilo. ZATÍM JASNÝCH 5...pozn. dost mě znechutila smrt mého oblíbence. nesnáším když zemřou postavy které mám ráda ()

seipy 

všechny recenze uživatele

Po první sérii mohu s jistotou říci, že je to nejlepší anime, jaké v posledních letech vyšlo. Je pravda, že v prvních pár dílech jsem měl problém zvyknout si na hlavní hrdinku - Akane Tsunemori, ale nakonec i ona má své kouzlo v tomto světě. +++++ Děj se odehrává v daleké budoucnosti, kde se lidé nemusí obávat zločinu, protože každý člověk má svůj kriminální koeficient a pokud dosáhne určité výše, je automaticky vypovězen ze společnosti a umístěn do nápravného centra. Samozřejmě ale ne na každého systém přijde a proto tu máme jednotku detektivů, kteří řeší vraždy v tomto jinak dokonalém světě. Tito detektivové se skládají ze dvou jednotek: kontrolní a výkonné. Kde kontrolní má nastarosti dohlížet nad tou výkonnou, která se skládá z lidí, jejichž kriminální koeficient přesáhl normální hranici(tudíž se dokáží vcítit do role zločinců) a do společnosti se dostávají jen aby vypátrali jiné padouchy. A samozřejmě v tomto dokonalém světě musí být i dokonalý zločinec - Shougo Makishima..... ()

Reklama

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době jsem zase nalezla překrásný seriál. Nemůžu odůvodnit, proč jsem dala 5*, ono to prostě nejde. Nějak si mě to získalo. Už se na tuhle "budoucnost" vážně těším. :-D Ihned by mě zabili, pokud bych nepotkala Shuseie. Jediné, co mi na tomhle seriálu vadí, je Cunemori. Všem vřele doporučuji. Opening i ending - překrásné. Propracování dílů úžasné. Makashima jako záporák nezklamal. Psycho-pass řadím na první místo v krátkých seriálech. Nic ho zatím netrumflo a asi ani netrumfne. Podívejte se a udělejte si názor sami. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aaaa další dystopický seriál, kde společnost je ovládána a kontrolována dokonalým systémem jménem Sibyl systém. A asi druhý nejdrsnější svět (první je Ergo Proxy) ve kterém žít je utrpení, protože jakmile přestanete myslet na duhu a jednorožce tak si pro vás přijedou a v lepší případě skončíte ve vězení, v tom horším z vás toho moc nezbyde. Seriál výborně dávkuje akci a vyšetřování a nutno uznat, že akce je na jedničku. Přestože vyšetřovatelé a naháněči, mají ultimátní zbraň, tak je tady dost akce tělo na tělo a popřípadě i nožovaná, to se jen tak nevidí, ono celkově anime místy se snaží působit dost retro, to je k dobru. Žádná z postav mně nijak neobtěžovala, jako jo Shogo Makishima je jeden z největších zmrdů, co se kdy mohl objevit a smrt mu snad všichni přáli, byť měl svým způsobem pravdu. Nooo ona pak ke konci i Cunemori se začala chovat moc po Dušínovsku, naštěstí to nebylo zase tak moc vážný. A Shinya Kogami naprosto bezchybný ekvivalent hlavního hrdiny. V podstatě za nulový humor, sem vděčný, byla by škoda zkazit tohle dílo nějakým tím pošklebováním. Jo a místy mi to trochu připomínalo Stand Alone Complex, ať už jde o roboty, augmentace, Sibylu co by bezchybnou dokonalost a pak Shogo byl tak trochu jako smějící se muž, existuje, neexistuje ? Ale nic nepůsobí jako pěst na oko, takže za mně plný počet . ()

Fanosh 

všechny recenze uživatele

Tak kdy bude další serie ? Ne vážně. To co se zpočátku zdá jako temná scifi kriminálka se rozvine v kyberpunkovou symfonii ve které není nouze o zvraty ani emoce. Dlouho mě žádné scífko takhle nepobavilo z nutkáním "ted už vážně poslední díl". Pak tu máme odkazy na kvalitní četbu což považuju za velké plus. Rozhodně doporučuju všechny ze zmíněných autorů. V neposlední řadě musím vypíchnout výborný soundtrack. Představte si lidskou společnost která se zdá dokonalá svým systémem odhadu psychologie lidského chápání. Pod neustálým dohledem je pokoušeno tu nezdravou část oohodnotit už v útlém věku a poslat na převýchovu a nebo rovnou pod nůž. K tomu slouží takzvaný součinitel zločinu zaveden systémem SIBYLa. Ale i ten nejdokonalejší stroj má své nedostatky a ne každý kout je možno pravidelně monitorovat. Proto je tu Útvar pro předcházení kriminalitě. Jsou, ale připraveni čelit novému druhu zločince a zároveň svým vnitřním démonům ? K tomu jim napomáhej Dominátory, supermoderní zbraně a nebo taky ne... ()

Galerie (176)

Zajímavosti (1)

  • Název seriálu v japonštině tvoří slovní hříčku. Čte se totiž jako „saikopasu“, což znamená „psychopat“. (Hromino)

Reklama

Reklama