Reklama

Reklama

Armáda stínů

  • Francie L'Armée des Ombres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama se odehrává v okupované Francii za druhé světové války. Philippe Gerbier (Lino Ventura), jeden z šéfů odboje, v civilu inženýr, prchá z pařížského gestapa. Kontaktuje tajnou skupinu a znovu nasazuje svůj život. Setkává se a Mathildou (Simone Signoret), která prokazuje neuvěřitelnou statečnost, všichni ji obdivují a váží si jí. Jednou se však Mathilda dopustí malé, ale osudové chyby... (šubelinka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

tahit 

všechny recenze uživatele

Příběh neobyčejné síly. Lino Ventura s kamenným výrazem tváře, jako vždy skvěle uchopil roli. Troufám si říci, že jí zajisté měl takříkajíc ušitou na tělo. Prostě i tentokrát se zhostil postavy Philippa Gerbier s imponující jistotou. Totéž platí i o herecké práci skvělého trojhvězdí Simone Signoret, Jean-Pierre Cassel a Paul Meurisse, kteří ve výsledku nepopiratelně předvedli doslova extra herecký koncert, jenž svým napětím dokáže zrychlit i tep. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Melvillův majstrštyk. Snímek popisující činnost francouzského odboje za nacistické okupace. Vynikající scénář podpořen faktem, že vše je na motivy skutečných událostí, parádní ponurá atmosféra, brilantní kamera, citlivá Melvillova režie a opravdu důstojné herecké výkony v čele s Lino Venturou jako šéfem francouzského odboje a Simone Signoret jako Mathildou. Snímek vás od prvních minut drží neustále v napětí, ale to co přijde v závěru, vám vyrazí dech. Film bez nijakých zbytečných přikrášlení, plynoucí pomalu, ale o to jistěji k velkému finále. Tleskám a vzdávám hold! ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I přes takovou trošku větší rozvláčnost, mi nezbývá nic jiného, než skoro samá pozitiva. Tenhle příběh, který se odehrává za II. světové války a mapuje místní, odbojovou skupinu stojí především na zručné režii a hlavně na výborných, hereckých výkonech. Lina, jsem měl vždycky zafixovaného spíše, jako neohroženého detektiva, ale tady dokázal, že to je (byl) pan herec, který dokázal zahrát skoro všechno. Spolu se Simone Signoter tvořily naprosto dokonalý, herecký pár. I když osud v tomhle filmu jim rozdal tak trošku jiné karty.... ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Asi před půl rokem jsem v Levných knihách viděl DVD. Název a popis byl ve španělštině (El Ejército de las Sombras), kterou nevládnu, ale obsazení hlavních rolí bylo pochopitelně dobře čitelné. Simone Signoretovou považuji za jednu z nejlepších hereček v historii kinematografie a Lino Ventura rovněž není žádné ořezávátko, tak jsem vlastně naslepo koupil tohle dokonalé odbojářské drama. Silná atmosféra, precizní režijní vedení a perfektní herci (vedle výše zmíněných třeba Jean-Pierre Cassel) se starají o zážitek, na který se nezapomíná. I po třetím zhlédnutí jsem stejně otřesený jako napoprvé. Mrazivé! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Skvělej snímek o činnosti francouzského odboje v zemi okupované nacisty. Herecké výkony Lino Ventury a především Simone Signoret společně s napínavým snímkem Vám častokrát doslova zastaví dech. To však nic není proti konci filmu, ten Vám ten dech doslova ukradne. Měl bych asi problém někomu doporučovat nějakou armádu, ale s doporučením Armády stínů nemám problém ani nejmenší. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Kameraman filmu Pierre Lhomme po zhlédnutí poslední existující nedigitální kopie filmu prohlásil, že snímek stářím úplně zrůžověl. (Snorlax)
  • Na silnicích v Londýně je vidět dvojitá žlutá čára, ta se v Anglii ale začala používat až v šedesátých letech. Obdobně je tomu tak u několika dopravních značek. (Snorlax)
  • Snímek znamenal definitivní roztržku mezi Linem Venturou a Jean-Pierrem Melvillem. Lino Ventura těžce snášel režisérovi výstřelky jako černé brýle nebo zvyk pobývat v zatemněných místnostech během dne. (vesper001)

Související novinky

Noirová klasika v Litoměřicích

Noirová klasika v Litoměřicích

08.08.2009

Ve dnech 28. — 30. srpna 2009 proběhne již podeváté litoměřický filmový festival, tentokrát s podtitulem „film fatal“. Budete mít jedinečnou možnost zhlédnout filmy, se kterými se ponoříte do vln… (více)

Reklama

Reklama