Reklama

Reklama

Armáda stínů

  • Francie L'Armée des Ombres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama se odehrává v okupované Francii za druhé světové války. Philippe Gerbier (Lino Ventura), jeden z šéfů odboje, v civilu inženýr, prchá z pařížského gestapa. Kontaktuje tajnou skupinu a znovu nasazuje svůj život. Setkává se a Mathildou (Simone Signoret), která prokazuje neuvěřitelnou statečnost, všichni ji obdivují a váží si jí. Jednou se však Mathilda dopustí malé, ale osudové chyby... (šubelinka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc spletitý a pomalu plynoucí příběh se zbytečně odtažitými hereckými výkony. Ve filmu jsem se během chvilky ztratil jak turista v džungli a vůbec jsem nevěděl kdo je kdo a vůbec jsem netušil co a proč dělají všechny zúžastněné osoby. Na druhou stránku mi ale přišlo, že se ve filmu mnoho neděje, tudíž jsem se začal dost nudit a ztrácel jsem se ještě více. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Behem sledovani filmu jsem si nektere pasaze vybavil o vzpomnel jsem si, ze Armadu stinu jsem uz v detstvi videl. Je zde tedy nekolik silnejsich momentu, ktere se vryji pod kuzi. Jinak na me film pusobi dost plose, roztahane a chybi zde i povestna atmosfera, ktera je francouzskymi snimky ze sedesatych let doslova nabita... Herecke vykony, vzhledem k velkemu prostoru pro ne, taky nejsou nijak mimoradne. Tema zajimave. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Druhá svetová vojna a film to sú príbehy vojakov z bojísk a príbehy utrpenia civilistov. Sem tam nejaký ten odboj a lúštenie šifier. Melville by som si teda z vojnovým filmom nikdy nespojil, takže prekvapenie je o to príjemnejšie. Samozrejme sa jedná o film, ktorý si vystačí bez bojísk a umierania civilistov. K Melvillovi totiž viac sedia tajné schôdzky, plánovanie ťažko uskutočniteľných plánov, tajomní páni v baloňákoch v zlovestných tieňoch. A ukazuje nám jednu z najoriginálnejších záchran na poslednú chvíľu. To by D.W.Griffith pozeral. Záverečné minúty sú veľmi silné, ukazujú inteligentných ľudí, riešiacich neriešiteľné morálne dilemy. Sme pár rokov pred koncom vojny, žiadne oslavy nás nečakajú. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc obtížně se mi budou hledat slova pro komentář, příliš silné emoce mnou otřásly, tuším, že tohle je jedno z nejlepších válečných dramat, co jsem kdy viděla (a samozřejmě nejsmutnějších). Uživatel flanker.27 to vystihl přesně, jak to vnímám já... pomník bez nabubřelosti, oslava bez fanfár, hold bez patosu a tiché dialogy... Atmosféra země, která je okupovaná nepřítelem, dokonale vyobrazená, jedné je z toho smutno a těžko... ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Příběh neobyčejné síly. Lino Ventura s kamenným výrazem tváře, jako vždy skvěle uchopil roli. Troufám si říci, že jí zajisté měl takříkajíc ušitou na tělo. Prostě i tentokrát se zhostil postavy Philippa Gerbier s imponující jistotou. Totéž platí i o herecké práci skvělého trojhvězdí Simone Signoret, Jean-Pierre Cassel a Paul Meurisse, kteří ve výsledku nepopiratelně předvedli doslova extra herecký koncert, jenž svým napětím dokáže zrychlit i tep. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Předlohou k filmu byl román Josepha Kessela a režisérovy vlastní zážitky z odbojové činnosti ve druhé světové válce. Postavy jsou zbaveny romantizujícího heroismu, mají strach a chybují. (šubelinka)
  • 23. února 1943 nebyla neděle, ale úterý. (Snorlax)
  • Kameraman filmu Pierre Lhomme po zhlédnutí poslední existující nedigitální kopie filmu prohlásil, že snímek stářím úplně zrůžověl. (Snorlax)

Související novinky

Noirová klasika v Litoměřicích

Noirová klasika v Litoměřicích

08.08.2009

Ve dnech 28. — 30. srpna 2009 proběhne již podeváté litoměřický filmový festival, tentokrát s podtitulem „film fatal“. Budete mít jedinečnou možnost zhlédnout filmy, se kterými se ponoříte do vln… (více)

Reklama

Reklama