Reklama

Reklama

Probuď se, špione

  • Česko Špion, na kterého nezapomněli (více)
TV spot

Obsahy(1)

Sébastien Grénier je francouzský tajný agent, který pokojně žije ve švýcarském Curychu, pracuje jako vysoký bankovní úředník a čeká na případný úkol. Jednoho dne skutečně přichází záhadné zadání, Grénier je však nedůvěřivý. Bezprostředně následující schůzka se Jean-Paulem Chancem, záhadným člověkem, o kterém neví, na čí straně vlastně je, jeho nejistotu jenom posílí. Není jasné, odkud jeho úkol přišel, a také není jasné, co je vlastně jeho obsahem. Každý agent, kterého Grénier kontaktuje, je brzy nato zlikvidován. Grénier začíná pátrat na vlastní pěst, kdo za tím vším stojí, neboť je ohrožen i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (105)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film staví na postupně houstnoucí atmosféře, při který se s každou přibývající minutou divák o hlavního hrdinu bojí víc a víc. Realistický, depresivní v první části i malinko nepřehledný snímek má skvělou gradaci, hudbu a výborný herecký výkony. Jestliže po filmech s 007 má člověk chuť být špionem, tak po tomhle filmu má člověk chuť být vším, jen ne špionem. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mrazivá špionážní kriminálka, příběh muže, který se po dlouhém oddechovém čase má vrátit do akce, mě zaujal od samého začátku. Hra s divákem či lépe řečeno hra na kočku a na myš mi nedala vydechnout, neb jsem netušila, kdo je ve skutečnosti kočka (predátor). Houstnoucí napětí a utahování smyčky okolo krku hlavní postavy mi vůbec neudělalo dobře.. ()

Reklama

kebom 

všechny recenze uživatele

Nasvietenie filmu si človek bežne pri sledovaní nevšimne. Tu som si to snáď prvý raz v živote všimol - absolútne strašné. V parku odlesky svetla, na chodníku sa hercom svetlo odráža od očí, od odevov, pohyblivé tiene pri pohybe... Toto som nevidel ani pri starých československých inscenáciách. Film sa celkovo dá sledovať, ale nie je to žiaden zázrak aj kvôli pomerne nepodarenému hereckému obsadeniu vedľajších rolí. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Další zfilmovaný kousek ze serie noire od Gallimardu. Naplno se v něm projevuje rozčarování z vývoje po Mai 68 - z bojujících studentů jsou teroristé, do vysokých funkcí se vyšvihli bezskrupulozní syčáci...Ventura ztělesňuje ten starý dobrý svět, který sice nikdy nebyl, ale my si ho idealisticky umisťujeme před revoluční změnu a doufáme, že zase někdy přijde. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Špionážní drama ve střihu, který se dnes již moc nenosí. Vražd přibývá, paranoia narůstá, jede to pozvolně, hodně pozvolně, ale není to strohé. Lino Ventura je ve své roli bezpochyby přesný, úsporný a přesvědčivý. Závěr asi vyloženě nenahrává všeobecným představám, přesto já osobně jej považuji za povedený. 75% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Při přistání v Mnichově hodiny před letištní budovou ukazují půl čtvrté, titulek však chybně uvádí 15:50. (Snorlax)
  • Při příjezdu vlaku s Henrim Marchandem (Bernard Fresson) do Curychu na Hlavní nádraží oznamuje titulek čas 14:25, na hodinách na nástupišti je však 11:44. (Snorlax)
  • Film je adaptací románu George Marksteina "Chance Awakening". (Snorlax)

Reklama

Reklama