Reklama

Reklama

Probuď se, špione

  • Česko Špion, na kterého nezapomněli (více)
TV spot

Obsahy(1)

Sébastien Grénier je francouzský tajný agent, který pokojně žije ve švýcarském Curychu, pracuje jako vysoký bankovní úředník a čeká na případný úkol. Jednoho dne skutečně přichází záhadné zadání, Grénier je však nedůvěřivý. Bezprostředně následující schůzka se Jean-Paulem Chancem, záhadným člověkem, o kterém neví, na čí straně vlastně je, jeho nejistotu jenom posílí. Není jasné, odkud jeho úkol přišel, a také není jasné, co je vlastně jeho obsahem. Každý agent, kterého Grénier kontaktuje, je brzy nato zlikvidován. Grénier začíná pátrat na vlastní pěst, kdo za tím vším stojí, neboť je ohrožen i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (103)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Starý špion byl ospalý, a teď vstal, je rozespalý. Sám nestačí se divit, kolik lidí mu chce vlásek zkřivit. Jeho ženská strachy ječí, aby vzal hned do zaječích, jenže to nejde, tahle bouřka nepřejde, dokud nerozežene mraky, přitom však může taky přijít o svou koroptvičku, sedne-li jim na vějičku. A dost. :) Jak asi vidíte, moc mě to nebavilo. Lino je výborný jako vždy, Michel Piccoli protivný jako vždy, zato Bruno Cremer tentokrát hraje nechutného šosáka a Krystyna Janda mi šla na nervy. Při sledování naplňujícího se osudu probuzeného špiona, který se musel vrátit do chladu a bahna tajných služeb, jsem cítila spíš soucit, než napětí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a nie príliš typický príbeh o špiónovi, na ktorého doslova nezabudli. Trochu atypické pre Francúzske krimi, kde sme svedkami buď hláškovania, alebo náhlych prestreliek, kde vystúpia jedni z auta, aby zabili tých druhých v aute, poprípade ich zastrelia hneď z auta. Tento príbeh plynie veľmi pomaly, zpočiatku sa strácate v deji, ale v tretej tretine sa film už poriadne rozbehne. No a v tom vidím môj problém s filmom, pretože po tom zásadnom zvrate by som bol ochotný sledovať rozplietanie deja aj ďalšie dve hodiny, takto som videl pomerne nudné dve tretiny filmu, aby ten svižný zvyšok bol relatívne rýchlo vyriešený. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Další zfilmovaný kousek ze serie noire od Gallimardu. Naplno se v něm projevuje rozčarování z vývoje po Mai 68 - z bojujících studentů jsou teroristé, do vysokých funkcí se vyšvihli bezskrupulozní syčáci...Ventura ztělesňuje ten starý dobrý svět, který sice nikdy nebyl, ale my si ho idealisticky umisťujeme před revoluční změnu a doufáme, že zase někdy přijde. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Nejen stěny mají uši, ale v tomto případě snad i uši poletují jak křidélka kolem vzduchem. Skvělé špionážní drama, které mě sice zpočátku nějak moc nebralo, aby mě pak po chvíli vzalo o to víc. Poněkud neventuriózní konec, nicméně celkem pravděpodobný. Bohužel. Herectví mistra Ventury snad ani není třeba zmiňovat, to je jedna přesvědčivost sama. K tomu pro mě doposud nenaposlouchaný, jako vždy skvělý Morriconův hudební doprovod a přetrvávající móda světle modrých košil. Ještě mám co dodat? ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám špičkové špionážní krimi, přesně v tom stylu, tak jak to mám rád....mňam :o) Tohle francouzi jednoduše umí! Výborný ( chytrý ) scénář podpořen kvalitními hereckými výkony v čele s charismatickým Lino Venturou jako " spícím agentem " dělá pro mě osobně z tohoto dílka jeden z nejlepších kousků v tomto žánru. Hodně pádný důkaz toho, že i přes absenci hromady mrtvol a přestřelek se dá za pomocí promyšleného scénáře a citlivé režie natočit chytré a napínavé krimi. 5* u mě za ten hodně povedený a nekompromisní závěr. To byla lahůdka a opravdu důstojné zakončení tohoto povedeného krimi ze " staré školy ". Tleskám! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Když Grenier (Lino Ventura) odchází společně s Chancem (Michel Piccoli) od komisaře, kde žádali propuštění Anny (Krystyna Janda), sejdou ze schodů, na sloupu, za nímž přejdou, je jasně vidět stín kameramana. (Snorlax)
  • Při přistání v Mnichově hodiny před letištní budovou ukazují půl čtvrté, titulek však chybně uvádí 15:50. (Snorlax)
  • Film je adaptací románu George Marksteina "Chance Awakening". (Snorlax)

Reklama

Reklama