Reklama

Reklama

Probuď se, špione

  • Česko Špion, na kterého nezapomněli (více)
TV spot

Obsahy(1)

Sébastien Grénier je francouzský tajný agent, který pokojně žije ve švýcarském Curychu, pracuje jako vysoký bankovní úředník a čeká na případný úkol. Jednoho dne skutečně přichází záhadné zadání, Grénier je však nedůvěřivý. Bezprostředně následující schůzka se Jean-Paulem Chancem, záhadným člověkem, o kterém neví, na čí straně vlastně je, jeho nejistotu jenom posílí. Není jasné, odkud jeho úkol přišel, a také není jasné, co je vlastně jeho obsahem. Každý agent, kterého Grénier kontaktuje, je brzy nato zlikvidován. Grénier začíná pátrat na vlastní pěst, kdo za tím vším stojí, neboť je ohrožen i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (105)

sharky 

všechny recenze uživatele

většinu filmu jsem vůebc netušil, o co běží, naprostá totální nepřehlednot postav, mám pocit, že chvílemi nevěděli kdo je kdo ani autoři scénáře, ono to sice má mít na konci "super nečekanou pointu a velké odhalení" ale předchozí tápání bylo tak vyčerpávající, že mě ten film začal nudit a nebavil dávno před "tou pointou". Navíc Ventura už tady překročil šestej křížek a agent zabiják, kterej běhá a střílí po lese, začíná bejt trošku nevěrohodněj a to ho mám jinak fakt rád. 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film staví na postupně houstnoucí atmosféře, při který se s každou přibývající minutou divák o hlavního hrdinu bojí víc a víc. Realistický, depresivní v první části i malinko nepřehledný snímek má skvělou gradaci, hudbu a výborný herecký výkony. Jestliže po filmech s 007 má člověk chuť být špionem, tak po tomhle filmu má člověk chuť být vším, jen ne špionem. ()

Reklama

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Jedině za Venturu a Morriconeho hudbu, jinak je to naprosto zničený materiál, který byl totálně zahozen. Naprostá nepřehlednost postav ve kterých jsem se ztrácel až do úplného závěru. Vůbec nechápu jak mohl někdo napsat, že se jedná o jeden z nejlepších špionážních filmů všech dob. Nestojí to ani za zlámanou grešli. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Další zfilmovaný kousek ze serie noire od Gallimardu. Naplno se v něm projevuje rozčarování z vývoje po Mai 68 - z bojujících studentů jsou teroristé, do vysokých funkcí se vyšvihli bezskrupulozní syčáci...Ventura ztělesňuje ten starý dobrý svět, který sice nikdy nebyl, ale my si ho idealisticky umisťujeme před revoluční změnu a doufáme, že zase někdy přijde. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Starý špion byl ospalý, a teď vstal, je rozespalý. Sám nestačí se divit, kolik lidí mu chce vlásek zkřivit. Jeho ženská strachy ječí, aby vzal hned do zaječích, jenže to nejde, tahle bouřka nepřejde, dokud nerozežene mraky, přitom však může taky přijít o svou koroptvičku, sedne-li jim na vějičku. A dost. :) Jak asi vidíte, moc mě to nebavilo. Lino je výborný jako vždy, Michel Piccoli protivný jako vždy, zato Bruno Cremer tentokrát hraje nechutného šosáka a Krystyna Janda mi šla na nervy. Při sledování naplňujícího se osudu probuzeného špiona, který se musel vrátit do chladu a bahna tajných služeb, jsem cítila spíš soucit, než napětí. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film je adaptací románu George Marksteina "Chance Awakening". (Snorlax)
  • Když Grenier (Lino Ventura) přistupuje k oknu, aby se podíval, jak odjíždí jeho přítelkyně (zhruba patnáctá minuta), má téměř rozepnutou košili, když od okna odstoupí, má ji skoro zapnutou. (Snorlax)
  • Když Grenier (Lino Ventura) odchází společně s Chancem (Michel Piccoli) od komisaře, kde žádali propuštění Anny (Krystyna Janda), sejdou ze schodů, na sloupu, za nímž přejdou, je jasně vidět stín kameramana. (Snorlax)

Reklama

Reklama