Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (120)

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01-S02: Fakt nechápu, jak mohlo Městečko záhad přes cenzory u Disneyho projít. Jasně, splňuje to základní parametry seriálu pro děti. Je to barvené, hodně se to hýbe a animace je roztomilá. ALE! Celou řadu fórů, ne-li přímo většinu, nemůžou děcka pod 15 pochopit, postupně rozvíjející se mytologie by taky vydala na menší encyklopedii a po úvodních a relativně neškodných dílech najedou tvůrci na skoro až hororovou vlnu, monstra začnou být řádně creepy a zápletky vlastně taky. Nebudu lhát. Naprosto to zbožňuju! 9/10 ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Moc, moc, moc pěkně se na to kouká. Pořád nějaké západy slunce, tajemné lesy, podzimní listí, starý dřevěný barák plný tajemství. Oproti dospěláckým svébytně ošklivým seriálům jako Rick and Morty nebo Bo Jack Horseman je to fakt krása. Postavy jsem si taky hned zamiloval a občas se u fórků smál nahlas. Ale co naplat - pořád je to seriál pro děti s jednoduchými zápletkami bez nějakého přesahu, takže sám od sebe to nezapnu. Občas je tam super dospělý fórek nebo nějaká roztomilá divnost (manotauři a multi-bear!), ale pro dospělého je to podle mě málo. Kdybych měl ale na něco koukat s osmiletými, je to jasná volba. EDIT: Lhal jsem, je to super. Tak jsem tím pohrdal, až jsem sjel první sezónu a zamiloval si to. EDIT 2: Omg, omg, omg, druhá sezóna je neuvěřitelná, miluju to, tolik dobrých nápadů, že to vystačí na pět jiných seriálů. První sezónu se GF hledalo, ale ve druhé je to smršť nerdy vtípků a postřehů o životě a skvělých zápletek. Alex Hirsch umí! ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení to mělo být super, ale bylo to meh. Stačilo pár dílů a končím. Prostředí je moc hezké, ale všechno ostatní je cílené spíš pro děti. Netuším, jak to někdo z dospělých může sledovat, vždyť se to nedalo.  Zápletky, chování postav, prostě mám dost a můj čas je momentálně drahý. Být tak o deset až patnáct let mladší, tak bych to asi dal s klidem, ale takto fakt ne. 2-* ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Mestečko Záhad, inými slovami, azda najlepší seriál môjho detstva. Ešte teraz si spomínam ako som pred toľkými rokmi tento animák miloval a tešil som sa na každú novú epizódu. Neskutočne ma bavilo objavovať nové záhady a tajomstvá, zoznamovať sa so sympatickými postavami a tajomnými knihami, smiať sa na (väčšinou) parádnych vtipoch, ale samozrejme v napätí čakať na veľkolepé finále, ktoré som videl už najmenej päťkrát. A ja teraz žasnem, že si Mestečko Záhad pre mňa zachovalo svoje čaro aj po takej dlhej dobe a stále ma baví ho pozerať. Síce už to pre mňa nie je také strašidelné ako to bývalo pre moje sedemročné ja, ale stále je tu na čo pozerať. Nemôžem uveriť, že tento seriál je z Disney Channelu, pretože sa ostatnej tvorbe tohto kanálu takmer vôbec nepodobá (česť výnimkám). Za celý ten čas, čo tento seriál bežal mu podľa mňa chýbala iba jedna vec... Tretia séria... ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nějako chvíli jsem si k tomu hledal cestu a byl to rozhodně spíš slabší 4* seriál, ale postupně to celé uzrálo a bylo skvělé, jak byla vykonstruovaná hlavní příběhová linka napříč celým seriálem. Drobné věci z mnoha různých dílů se postupně projevovali v dílech pozdějších a vše to působilo uceleně i když praštěně. Mable je skvělá i se svým zcela zbytečným vystřelovacím hákem a dohromady s Dipperem působí jako opravdoví sourozenci a i jiné postavy nezůstávají pozadu. Animace je opravdu specifická (v dobrém) a hodně hravá.Nejlepší z dílů asi ten s Boy Bandem. V české verzi škoda změny dabingu v průběhu seriálů, která rozhodně nebyla k lepšímu. 90% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Mabel, Dipper, Candy a Ford jsou jediné postavy seriálu, které nemají 5 prstů. Děti mají jen čtyři prsty, Ford šest. (lil7minmin)
  • Quentin Trembley (Potrhlý poklad – 2012) oslovuje Dippera Roderick. Dipperovo skutečné jméno v seriálu ale nikdy nezazní. Dipper je ve skutečnosti přezdívka podle názvu souhvězdí (Big) Dipper, tedy velký vůz. Alex Hirsch si v dětství představoval různá souhvězdí na obličeji jednoho chlapce trpícího akné. (Myath)
  • Okrem obráteného názvu seriálu si môžeme v znelke na konci všimnúť aj tajomný obrazec. Ide o trojuholník s okom uprostred - odkaz na spoločnosť Iluminátov - doplnený o ruky, nohy a Lincolnov klobúk. (unclejack)

Reklama

Reklama