Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (121)

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Našel jsem si to na Disney+, a je to parádní animovaný seriál, který má spoustu luxusních nápadu, dobrých fóru a netradičních zápletek. Moc mě to baví a těším se až se pustím do další řady. 8/10 S02 - Druhá řada jede ještě větší bomby, než ta první, navíc přichází zajímavá odhalení a seriál si pro nás schová jedno velmi epické finále. Konec je opravdu silný a dojemný. Tahle parta mi přirostla k srdci a Wendy je top holka. 9/10 ()

Listyx 

všechny recenze uživatele

Vtipnej, dětskej, veselej, pěkně kreslenej seriál. Začla to sledovat dcera a mě to hned chytlo taky. Všechny postavy se za mě povedly, stejně tak i nosný příběh a většinou i příběhy, které naplňují jednotlivé dily. Extra povedený je hlavní záporák, za toho dávám soukromou 6*. Rozhodně jeden z nej v kategorii dětský animovaný seriál. Nějak mi vůbec nevadilo, že to už děcka shlídly asi 20x a jestě to asi párkát uvidim :) ()

Reklama

Miyamoto 

všechny recenze uživatele

Ač se už neřadím mezi náctileté, animáky nesleduju (mimo anime :D) a založením jsem od přírody drsňák (:D :D), jakmile jsem zaslechl o Gravity Falls, měl jsem takový ten pocit, že tohle bude "ono". A fakt, že jo. Už samotný úvod s únikem v golfovém vozíku je perfektní a Dipperův vypravěčský úvod skvěle navozuje tajemnou atmosféru (fakt jo, i když je to animák :D). No a dál už u máme hlavní sourozeneckou dvojici - podnikavého Dippera a střelenou a věčně veselou Mabel, kteří, po Dipperově nálezu tajemného deníku s číslem 3, začnou přicházet na to, že v Gravity Falls není všechno tak, jak se navenek zdá... ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nějako chvíli jsem si k tomu hledal cestu a byl to rozhodně spíš slabší 4* seriál, ale postupně to celé uzrálo a bylo skvělé, jak byla vykonstruovaná hlavní příběhová linka napříč celým seriálem. Drobné věci z mnoha různých dílů se postupně projevovali v dílech pozdějších a vše to působilo uceleně i když praštěně. Mable je skvělá i se svým zcela zbytečným vystřelovacím hákem a dohromady s Dipperem působí jako opravdoví sourozenci a i jiné postavy nezůstávají pozadu. Animace je opravdu specifická (v dobrém) a hodně hravá.Nejlepší z dílů asi ten s Boy Bandem. V české verzi škoda změny dabingu v průběhu seriálů, která rozhodně nebyla k lepšímu. 90% ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Hele mě to bavilo, sice je vidět, že to je cílené spíš na mladší publikum, ale troufám si říct, že i dospělé, co mají rádi animáky, to bude bavit. Ty části kolem záhad a díly, kde to mělo nějakou obsáhlejší linku byly opravdu super. Váhala jsem mezi 4* a 5*, ale nakonec jsem dala vyšší hodnocení hlavně za druhou sérii. Takže za mě klidně 85%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Okrem obráteného názvu seriálu si môžeme v znelke na konci všimnúť aj tajomný obrazec. Ide o trojuholník s okom uprostred - odkaz na spoločnosť Iluminátov - doplnený o ruky, nohy a Lincolnov klobúk. (unclejack)
  • Pravé jméno Dippera Pinese je Mason. (lil7minmin)
  • Děj toho dílu lehce připomíná film Jako vejce vejci (1996), kde se hlavní hrdina naklonoval, aby ve svém životě vše stíhal. (PetraRuze)

Reklama

Reklama