Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (120)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Léto skončilo a s ním i jedno z nejlepších, nejuvolněnějších, nejbláznivějších a nejroztomilejších animovaných seriálů americké výroby. Gravity Falls je taková správná dávka energie, která vám zvedne náladu a přitom umožní uronit slzu. Mrkněte na to, vžijte se do těchto 12 letých dítek, obdivujte třpytky a pořádně si to užijte. Stojí to za to ;-) RAINBOWS EVERYWHERE 92% ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nějako chvíli jsem si k tomu hledal cestu a byl to rozhodně spíš slabší 4* seriál, ale postupně to celé uzrálo a bylo skvělé, jak byla vykonstruovaná hlavní příběhová linka napříč celým seriálem. Drobné věci z mnoha různých dílů se postupně projevovali v dílech pozdějších a vše to působilo uceleně i když praštěně. Mable je skvělá i se svým zcela zbytečným vystřelovacím hákem a dohromady s Dipperem působí jako opravdoví sourozenci a i jiné postavy nezůstávají pozadu. Animace je opravdu specifická (v dobrém) a hodně hravá.Nejlepší z dílů asi ten s Boy Bandem. V české verzi škoda změny dabingu v průběhu seriálů, která rozhodně nebyla k lepšímu. 90% ()

Reklama

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, který jsem kdy viděl a díky tomu jak skvělý tento seriál je tak jsem ho už viděl 3krát. A proč je tak skvělý se ptáte? No, dobrodružství, které zažívají dvojčata Dipper a Mabel během jejich prázdnin u zvláštního, trhlého a stále vtipného strejdy Stana je excelentní. Tento seriál funguje ve všem, od výborného úvodního intra, přes postavy, humor, záporáky, originální a poutavý příběh, fantasy a sci-fi prvky, no prostě všechno a vy si to zamilujete už během první a za mě jedné z nejlepších pilotních epizod EVER, která vystihne tento seriál tak perfektně, že pokud vám první epizoda nesedne, tak už nekoukejte dál. Seriál vám představí obrovské množství postav, a každá postava je unikátní a má skvěle napsaný charakter a příběh, který se průběhem seriálů vyvíjí. Je hrozná škoda, že seriál obsahuje jen dvě série, protože je to tak skvělý, že když začnete koukat tak hned skončíte a po jedné zkouknuté epizodě budete chtít stále víc a víc. MASTERPIECE v animované tvorbě 10/10 ()

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

Seriál má velice zajímavou a suprovou grafiku. Má to především skvělou zápletku, skvělé postavy (Dipper, Mabel, Stan, Soos, Wendy,...), hudbu, ale nejvíc mě na seriálu zaujali záhady. Já prostě miluju záhady, jinými slovy Mysteries.. Já je zbožňuju. A tenhle seriál je jich má tak tolik, že mě každá epizoda pobaví. V každé epizodě se objevuje nějaká ta záhada, ale asi nikdo netuší, v každé epizodě se objeví i záhada, která tam o sobě nedá ani vědět (= skrytá záhada/tajemství). Kdo by tušil, že zvláštní "oko", které se v podstatě objevuje v naprosto každé epizodě (musíte to prostě postřehnout, proto je to právě ta skrytá záhada) se nakonec stane vážně zajímavou postavou. Gravity Falls je plný velkých záhad a tajemství, která vás nechává napínat, a o to víc se těšíte na nové epizody. Seriál má i 4 krátké mini-série, které jsou více než zajímavé,... jsou prostě zábavné. Mě přijde tato show vážně úžasná: záhady, tajemství,... Gravity Falls. Každá epizoda prostě nějak zaujme, má to spoustu zábavných scén, u kterých se nudit nebudete. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Komentár píše 28 ročný fanúšik hororu, čierneho humoru a odporca komédii. Nepoznám lepší animovaný seriál, ktorý by v sebe zlučoval inteligentný humor a záhady. Postavy prejdú od prvej epizódy vývojom, aký by ste pri Simpsonovcoch čakali márne. Humor funguje niekde na hranici absurdna a detskej roztomilosti. Niektoré epizódy sú viac menej pre deti nevhodné svojou temnnou zápletkou no o to viac sa baví dospelý divák bez predsudkov voči veciam od Disneyho, pretože Gravity Falls sú u Disneyho kategória sama pre seba. Milujem tento seriál a teším sa ako si ho so svojimi deťmi pozriem ešte mnohokrát. 10 z 10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Bill Cipher je nejoblíbenější postavou Alexe Hirsche, hlavního tvůrce a „otce“ celého Městečka záhad. (lil7minmin)
  • Pravé jméno Dippera Pinese je Mason. (lil7minmin)
  • Seriál často odkazuje na číslo 618 - adresa Mistery (S)hack, každá pokladna v seriálu, atd. Toto číslo je datem narození Alexe Hirsche a jeho sestry, tedy 6/18 - 18. června. První záznam v Dipperově deníku je také datován na 18. června. Stejným číslem začínají také všechny produkční kódy epizod. (Myath)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno