Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (121)

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu pár minut po shlédnutí posledního dílu. Jsem dojat, jsem smutný, protože je konec. Seriál jsem s přítelkyní sledoval zhruba týden. A celý tento týden byl pro mě jedním slovem nádherný, protože Městečko záhad je doopravdy dokonalým seriálem, který do sebe vcucl celé moje srdce. V tomto seriálu lze nalézt tolik nádherných motivů, symboliky, pravdy, radosti, lásky a dalších krásných skutečností, před tvůrcem Hirshem naprosto smekám. Každá epizoda měla svou kompozici, respektive výstavbu rozdělenou na roviny Mabel a Dippera, ve které se ukazuje jejich odlišnost i vzájemné propojení! Není to rozhodně jen mysteriózní pohádka pro děti, je to v mnohém ohledu velký příběh i pro nás dospělé, každý si v tom najde to své. Na tento nádherný týden, který tak rychle uběhl budu vždy rád vzpomínat. Nechal jsem se vtáhnout do světa Městečka záhad a spokojeně užíval jeho záhady a mystéria po celou dobu. Škoda, že to tak rychle skončilo. Děkuji za vše, dojali jste mě <3. 100% ()

Listyx 

všechny recenze uživatele

Vtipnej, dětskej, veselej, pěkně kreslenej seriál. Začla to sledovat dcera a mě to hned chytlo taky. Všechny postavy se za mě povedly, stejně tak i nosný příběh a většinou i příběhy, které naplňují jednotlivé dily. Extra povedený je hlavní záporák, za toho dávám soukromou 6*. Rozhodně jeden z nej v kategorii dětský animovaný seriál. Nějak mi vůbec nevadilo, že to už děcka shlídly asi 20x a jestě to asi párkát uvidim :) ()

Reklama

Detak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Disneymu moc povedlo. Úžasná tajemná fantasy-scifi pohádka v krásně malovaném světě prazvláštního Městečka záhad. Ve 40 dílech je pozvolna rozvinut silný příběh, který postupně z pozadí vystoupí do popředí ve druhé sérii, aby vše mohlo být završeno neskutečně úchvatným koncem světa (a nebo ne?). Vtipné a poutavé, od hlavních hrdinů Dipra a jeho sestry Mejbl, přes zlejdu Stena, pracovníky Súse a Wendy, až po zbytek městečka. Každý díl obsahuje hlody a opravdu nečekané scénky, že jsem se fakt dost nasmál. (12+, tj. bez sprostých slov) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál s velmi tajemnou a zajímavou atmosférou plný nejrůznějších spiknutí, hororových okamžiků, občas nějaké té romance a především se spoustou skvělé zábavy. Tohle se prostě hodně povedlo od úvodního openingu, který je melodický příjemný a zároveň navozuje jisté tajemno, přes charaktery, které i když by si v některých případech zasloužili nálepku klasických stereotypů, tak je jejich potenciál skoro perfektně využit a tak si je člověk dokáže naprosto bez problémů oblíbit až po příběh, který je z počátku episodický a postupně se stává stále více navazujícím až k velkému finále. Navíc si k tomu přidávám hlavního záporáka, který je neskutečně zajímavý už jenom tím co představuje. Zkrátka tohle dílo je jedno velké spiknutí, které vzniklo za účelem mě velmi dobře pobavit, no a když si k tomu přidám i fakt, že mé hodnocení bylo 666. tak to prostě nemůže být náhoda... 9,3/10 ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série - hrozný 4 hvězdy 2. série - horších 5 hvězd Srovnal bych to se Scooby-Doo Záhady s.r.o. Je to horší v rozvoji postav, ale záporáci (nemyslím skutečný lidi) jsou zde o dost lepší. Je to stejné v tom, že v první sérii se toho moc neděje a v té druhé se to o dost víc rozjede a má to velké finále. Jsou tu horší postavy než tam a podle mě, kdyby tu nebyla Mabel, tak by to byla dost nuda. Líbí se mi prostředí a průběh dílů. Je to i zábavné, ale když díl zábavný není, tak mě to docela naštve, protože je pak docela dost o ničem. Nejlepší postavy jsou Mabel a potom Wendy. Líbí se mi, že zde použijí i věc, která se objevila někdy v minulosti série (vystřelhák, záporáci…). Animace se mi líbí. VYHODNOCENÍ: DOKONCE I GORE SE V DĚTSKÉM POŘADĚ OBJEVÍ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Pravé jméno Dippera Pinese je Mason. (lil7minmin)
  • Značka televizoru Worell odkazuje na uměleckého režiséra seriálu Iana Worella. (Petsuchos)
  • V dvanástej časti s názvom "Summerween" vystupuje obluda, ktorá sa nápadne podobá postave z filmu Cesta do fantázie (2001). (unclejack)

Reklama

Reklama